בקשה לעזרה

matumba

New member
בקשה לעזרה

ברצוני לשתף אתכם, חברי הפורום בבעיה המטרידה אותי קשות ואולי מכאן תבוא הישועה.. אני נשוי+2 ולא באושר אני נמצא כעת בחופשה מהעבודה וידידה טובה הנמצאת כבר שנתיים בטיפולי פוריות בקשה להפגש איתי בדסקרטיות... כמובן הסכמתי, אני ממש אוהב אותה... היא ניגשה ישר לענינים ואמרה שכפי שאני יודע, טיפולי הפוריות אינם מצליחים, השנים עוברות, מתחים רבים בביתה בעקבות חוסר ההצלחה, סבל רב מזריקות שהיא מקבלת וכל הסבל הנפשי שלה, הביאו אותה לפנות לידיד הכי טוב שלה (אני) בבקשה לעזרה... למרות שספירת הזרע של בעלה, נמוכה, קיים סיכוי להריון (שלא מצליח) ולכן היא רוצה לנסות איתי, ללא ידיעת בעלה... הייתי בשוק !!!!!! לא יודע מה להגיד... רציתי לומר לה שדווקא בגלל שאני כל כך אוהב אותה, אני מפחחחחחד !!! ובנוסף בעלה המקסים, עלול לבצע בדיקת רקמות מסיבה כל שהיא... ואם היתה זרה הייתי מוכן לעזור... אבל... זה לא יפה להגיד את כל זה למי שאוהבים (באופן חברי)... מה אתם מציעים לי???? בבקשה... כל תגובה תתקבל בברכה !!

תשובה יבשה בכוונה

מתעלם מכל ההבטים של הצד הרגשי כי ברור לי שזו יכולה להיות עזרה עצומה אבל קח תסריט לדוגמא לבעלה זה נודע איכשהו והם מתגרשים היא נזקקת לכסף אתה האבא החוקי ואתה תתבע למזונות לא ברור כיצד אשתך תגיב זהו, לשיקולך ולגבי זרה, כל עוד הזרע אנונימי אין בעייה ברגע שמכירים את זהותך חלה עליך כל האחריות ככל אב ביולוגי זה יהיה הילד שלך אם תרצה או לא אמור להיות לך אכפת ממנו בכל מקרה ליאור

באאבו

New member
כמו סיפור מ"לאישה"

היי, אתה בעצמך אמרת שכל תגובה תתקבל בברכה... תרשה לי לשאול למה ציינת שאתה נשוי + 2, ולא באושר??? האם יש לך ענין אחר להתחבר לאישה הזו, חברה הזו שלך, שאתה כ"כ אוהב?? אבל עזוב, זה ענין אחר.. אתה באמת חושב שזה לא יפה להגיד לה "לא" כי היא חברה מאד טובה שלך? אני מבינה שטיפולים וכשלונות מביאים אנשים לעשות דברים שאולי אי אפשר לשפוט, אבל למה לך לקחת חלק בענין כ"כ עקרוני?? אם ספירת הזרע של בעלה אפסית, למה הם לא הולכים לתרומת זרע? מה רע בזה? ככה לפחות בעלה ידע שהילד שלו לא שלו, ולה יהיה ילד משלה, בשר מבשרה. אבל ללכת מאחורי הגב, ולעשות ילד עם החבר הכי טוב שלכם? נשמע לי לא מוסרי בעליל, נשמע לי אפילו מפלצתי (סליחה...
, אמרת שכל תגובה תתקבל..) בסופו של דבר, דעתי היא "לא"! חד וחלק, לא! יש הרבה פתרונות להביא ילדים כאשר ספירת הזרע כ"כ נמוכה, ובגידה כזו אכזרית, לא נשמע לי כמו פתרון טוב. אגב, תאר לך שהילד יהיה דומה לך 2 טיפות מים??? יש מצבים כאלה.. אבל, שוב, כשאתה עושה את ההחלטה שלך, קח בחשבון את מה שכתבתי בתחילת ההודעה, בחן טוב טוב מאיפה המניעים שלך.. שיהיה לכם בהצלחה, ושתחליטו את ההחלטות הנכונות, באאבו

וזה מה שאני מציעה :

וסליחה על היותי נחרצת ובוטה כל כך: אם אתה מחפש להסתבך קשות ולהכניס ראש בריא למיטה חולה - לך ותעשה ילד לידידה שלך. ואם בנוסף לחוסר האושר בנישואיך "תיפול" עליך גם תביעת אבהות כשיתגלה שהילד הוא ילדך הביולוגי? - כי זה מה שסביר שיקרה.האם תוכל (ותרצה) להתמודד עם הסיטואציה??? רע מאוד שאותה ידידה פנתה אליך. טפשי מאוד מצדה. היא לא ידידת אמת אם תשאל אותי,ואל תתן לה לנצל אותך כי זו כוונתה, מה גם שעיניך כנראה עיוורות מאהבה אליה. ענת.

עוד אפשרות...

אולי כדאי שידידתך תדבר על העניין עם בעלה, ותעשו הסכם בין שלושתכם? הסכם כתוב, חתום אצל עו"ד, שבו בעלה מסכים לבכיר בילד כשלו ולפטור אותך מכל אחריות לעתידו?

תוספת

... וכדאי שגם אישתך תהיה מיודעת בעניין. אם הנישואים הללו לא מאושרים כל-כך, אתה לא צריך עוד פצצה שתיפול עליך פתאום ברגע הכי לא מתאים. ואתה לא צריך את החרדה מהרגע שהפצצה תיפול.

לנועם../images/Emo92.gif../images/Emo14.gif

לדעתי מדובר בנוכל-ובכלל כול הנושא לא בדיוק מתאים לנו שכול כך סובלים -בכדי שיהיה לנו ולבני זוגנו אושר משותף לדעתי את חייבת למחוק את כול הנושא הזה

נועם@בת

New member
המממ... מצטערת, גם אם זה

הפנטזיה הפרטית שלו, אני לא רואה בדברים שום עבירה על נהלי הפורום. ולדעתי עצם הרעיון שווה דיון ומחשבה. זה שהבחור עסוק בזמקומות אחרים בפנטזיות שלו, לא שולל את זכותו להעלות שאלה. מי שלא מתאים, בהחלט לא צריך לענות לו, וזה
נועם

צודקת !!!

וזו אחת הסיבות שתרומות ניתנות ללא יכולת לזהות את התורם נדמה לי, ואני חושב שאני לא טועה, שהרבה פעמים נותנים מנת זרע משני תורמים כך שאי אפשר לטעון מי התורם שהזרעון שלא עשה את המוטל עליו ליאור

הצד המוסרי לא מעניין אותי

בשיא הכנות הוא ילד גדול מעל 18 וגם היא יעשו כטוב בעיניהם לא מתערב איך כל אחד צריך לנהוג עם מישהו או מישהי אחרת מה שכן אף אחד לא אמר שמדובר בהזרעה "טבעית" יכול לאונן לכוסית והיא עם מזרק שואבת ומחדירה לעצמה אם יחליטו שיטה אחרת וטכניקה אחרת כאמור זו בעייה שלהם אנשים בוגדים גם בלי קשר לסיפור שסיפר כנ"ל משתתפים באורגיות או מחליפים זוגות אני בחרתי להתייחס אך ורק לפן שמההתלבטות שלו עשוי לצאת ילד ולגבי אותו ילד חלים כללים ייחודיים ומוסר זה עניין גמיש על פי החוק האזרחי זו לא עבירה ולכן כל זוג ובמקרה זה שניים צריך לבחון מה המשמעות של הצעד עבור אותם זוגות נטו לגבי הילד, החזקה עליו והאחריות כן חלים חוקים אזרחיים ליאור

באאבו

New member
מוסר זה באמת ענין גמיש..

ואני לא מתכוונת לאופן שבו הם יעשו את הילד (כוסית, מזרק או סקס פרוע..) הענין הוא שהם "נותנים" לבעל האמולל, ילד שהוא לא שלו..

באאבו

New member
השאלה עד כמה השאלה ברורה..

אני, למשל, לא הייתי בכלל מעלה את זה לבירור נוסף. ליאור, שלא תחשוב שאני מנסה לחנך פה מישהו... חס וחלילה..פשוט מביעה את דעתי, ומקבלת מאד את דעתכם.

אני אסביר למה אני מתעניין בשיחה הזו

מסיבה מאוד פשוטה בזמנו פנתה אלי ידידה שרצתה להרות ואין לה בן זוג היא הציעה לי לתת זרע ומדובר ללא קשר מיני כל שהוא ההצעה היתה בידיעת חנה כמובן ההתלבטות היתה מורכבת זה היה מזמן כאשר עוד לא ידענו אם נוכל להיות הורים ביולוגיים כך שזה היה מעין מבחן זרע באותה הזדמנות והתלבטנו לא שנייה ולא שתיים ואז הבנו שעלולות לצוץ שתי בעיות הראשונה - אבהות כי הרי מקור הזרע גלוי וידוע השנייה - שברון לב ענק אם נדע שיש לי ילד ביולוגי עקב אותה תרומה ואילו לנו כזוג ביולוגי אין ילד ביולוגי לבסוף מהרבה סיבות זה לא בא לידי ביצוע אני חושב בדיעבד שטוב שכך אני בזמנו גם כתבתי שרק אחרי שי/תהיה לי צאצא/ית ביולוגי/ת אני אתרום זרע בבנק הזרע. הקושי לדעת שיש לי ילד מזרעי ולי עדיין אין יהיה גדול מדי. בגלל זה מלכתחילה ניתקתי עצמי מכל שיקול מוסרי בתשובה לשואל. כי מוסר זה באמת דבר גמיש ורלוונטי לכל אחד הוא כמובן בא מעמדה שונה של נשוי ואב לילדים ובכל זאת, אסור לקחת את המעשה ולהפריד אותו מתוצאותיו יוצא מההתנסות הזו, שהיא אולי גם יכולה להתפס בסיוע אדיר, ילד חי ונושם לגבי לרמות את הבעל, זה פן נוסף אבל מי שמרמה בראש ובראשונה זו האשה. היא הרי יכלה להקטין את הפלפליות של הסיפור ולקנות זרע בלא ידיעת בעלה ולאוו דווקא מחבר. ליאור

באאבו

New member
ליאורי, זה בהחלט מקרים שונים!

המקרה שאתה סיפרת עליו, היה בידיעתה המלאה של חנה, ובשותפות כל הצדדים. זה משהו דומה לתרומת זרע. מה רע בזה? הבחור שהציג פה את השאלה שלו (שבינתיים נעלם..) "מתכוון" לעשות את המעשה בסתר, בסודיות, בגניבה!! זה הצד המוסרי שאני מדברת עליו. ליאורי, איך תרגיש, חלילה, אם נניח יהיה לך ילד, שאחרי שנים, תגלה פתאום שהוא פרי זרעו של חברך?? זו בדיוק ההרגשה שיכולים להרגיש כשהעולם נחרב. אתה מאבד ילד, אתה מאבד אישה, מאבד חבר ומאבד את האמון בבני אדם. הבחור הזה כתב גם שיש סיכויים מסויימים שהוא יוכל להפרות ביצית. לא מגיעה לו האפשרות הזו? הצ´אנס הזה?? אני מניחה שהאישה הזו העלתה בפני בעלה אפשרות של תרומת זרע, ואני מניחה שהוא סירב (אולי בינתיים), אחרת - מדוע היא פנתה בגניבה לחבר?? אבל, הכל הנחות, ועשינו מהסיפור שלהם סלט אחד גדול........ באאבו

יתרה מכך - השיחה היא ברמת העקרון

ולא על השאלה הספציפית ולו רק מאחר וזו לא הטרדה היחידה שיש לשואל בהקשה על שמו ניתן להגיע להתלבטויות נוספות שיש לו בהקשרים דומים אבל למרות זאת בחרתי לקדם את הנושא כי הוא לדעתימעניין דווקא בגלל ההיבטים המיוחדים לאוכלוסיה שלנו יש הרבה זוגות שמתלבטים אם לקחת תרומה כן או לא והיו הרבה סרטים הוליוודיים מלאי דמעות על איך חברים עזרו זה לזה בתרומה אנונימית, כמו גם לא מעט בדיחות בנושא כמובן ליאור

באאבו

New member
אבל זה לא תרומה!

וזה בדיוק הענין. זה גניבה....זה בגידה.... זה לא דוגמא טובה לסרט הוליוודי סוחט דמעות, אלא לטלנובלה...

למעלה