בקשה לעזרה

irenit

New member
בקשה לעזרה

אני מאוד מתעניינת באורח החיים הדתי שמנהלות נשים. הייתי רוצה לדעת האם הנשים בדומה לגברים נדרשות בתפילות, ומהן. כמו כן הייתי רוצה לגלות עוד מידע על השבת- טקס הדלקת הנרות, הקידוש......... אשמח לקבל כל סוג של פרטים בנושא.

נשים....

בעיקרון פטורות מכל מצוות עשה שהזמן גרמא. ז"א שמצווה שיש לה זמן קצוב וא"א בכל זמן, כגון לולב שאפשר רק בזמן חג הסוכות וכדומה... נשים גם בעיקרון מחוייבות בתפילה רק פעם אחת ביום ולא 3 פעמים כמו הגברים. נשים חייבות בכל מצוות הלא תעשה! זה ממש על קצה המזלג. אם את מאוד מעונינת ללמוד יותר קיימות המון מוסדות כמו ערכים, נוה ירושלים, שערים, אור שמח וכו שדרכם תוכלי ללמוד הרבה. בהצלחה ...

תיקון קטן

נשים חיבות בכול התפילות רק אם היא אמא לילדים קטנים אז היא יכולה תפילה אחת אבל אם ילדיה גדולים מעל 13 חייבתץ 3 תפילות

תסלחי לי ...

אבל מצד ההלכה נשים פטורות מלהתפלל יותר מפעם אחת. זה שהבחורות קבלו עליהם להתפלל ג פעמים זה ראוי לשבח, אבל ההלכה "היבשה" איננה מחייבת!

נכון אבל בגלל

שנשים לקחו על עצמם אז זה כולל את כולם ואשה שאין לה ילדים קטניםפ מתחת לגיל מצות חייבת 3 פעמים כי כך קבעו

מי קבעו ??

תראי, אישתי למדה בסמינר בירושלים (מה שהיום נקרא סמינר הישן) ובזמנה הבנות היו מתפללות בבית הספר ותו לא! ואני מבטיח לך שאשתי וכל החברות שלה, שהיום כלולות בהן נשי ראשי ישיבה חשובים כגון הרב רפאל שמואלוויץ והרב יהושע אייכנשטיין והרב דוד וולמובסקי והרב יצחק אזרחי חרדית לכל דבר ולא נהגו אז להתפלל ג פעמים ביום, ואפילו לא פעמיים. זה דבר יחסית חדש, וכל הכבוד לבנות ישראל הכשרות שקבלו על עצמם את המנהג הזה!

זמני בבית הספר

סימנו ללמוד 4 אז התפללתי 2 פעמים בבית הספר ובערב ערבית בבית כנסת כי היה לנו בית כנסת בבית , וגם כיום 3 פעמים בלי כול קשר ואני יכולה לתת לך גם שמות של נשים שעושות זאת 3 פעמים , אז כול אחד אך שרוצה תעשה ,

א77

New member
סליחה שאני מתערב.

יש מושג שישראל קיבלו על עצמם. כמו בשר בחלב בעוף. כל עם ישראל קיבלו על עצמם. כאן לא היתה 'קבלה' לחייב כל בנות ישראל. זה וודאי ומפורש. נכון שאם התקבלה תקנה כזו ע"י בת לעצמה, או כתה לעצמה או בית ספר לעצמו, או מגזר של בתי ספר מסויימים לעצמם, הרי זה כולל את כל אותו המגזר שקיבל על עצמו. אבל אין כל ביד שום אחד או קבוצה או מגזר מישראל לקבל עבור כלל ישראל, אם לא הרבנים גדולי הדור ומנהיגיו התורניים קיבלו ביחד על עצמם. ואף אם יש מי מהרבנים הגדולים שלא הסכים לקבל עבור קהלו, וודאי שא"א לחייב ולכלול את כולם. יש הרבה בנות שאינן מתפללות שלוש תפילות ביום, ואני מסכים ומאשר כמו הכותב כאן. שיש בהן בנות ישראל כשרות וצנועות ומקפידות בקלב כבחמורה. השאלה אם התפילה נכנס בגדר קלה או חמורה...

איקו

New member
מנסה לאסוף מידע ,

הדלקת נרות שבת – בזמן כניסת השבת, בא המלכה, מקבלים אותה בהדלקת נרות לכבודה. מצוה זו היא אחת משלוש המצוות המיוחדות לנשים אך אם אין אישה בבית יעשה זאת הגבר. מדליקים מינימום 2 נרות ויש הנוהגים להוסיף נר נוסף כנגד כל ילד הנוסף למשפחה. יש לשים את הנרות על השולחן בו יאכלו את סעודת השבת או לפחות בחדר בו יאכלו על מנת שיראו אותם בזמן הסעודה. מאתר שמע ישראל.. http://www.shemayisrael.com/hebrew/terms-shabat.shtml בטח תשאלי מהן שלושת המצוות המיוחדות. -הדלקת נרות לשבת. -שמירת נידה -מעשר -ושמירת החלה (למי שמכינה חלות לשבת)

irenit

New member
סליחה על הבורות...

האמת היא שאני לא יודעת כמעט כלום על ההלכה אבל הייתי רוצה להתקרב לדת. לאחרונה פתחתי סידור. אני יודעת שקיימות שלוש מצוות ליום חול- שחרית, מנחה וערבית. אבל גיליתי שבסידור בנוגע לתפילה שחרית מופיעים ברכות השחר, תפילת השחר, פסוקי דזמרה, ושחרית לחול. השאלה שלי היא מאיפה תפילה שחרית מתחילה והאם היא כוללת את כל הנ"ל? כמו כן האם יש שעות מוגדרות לכל אחת מהתפילות (ולא משהו כללי כמו בוקר, צהריים, וערב)? בנוגע לשבת- באחד מהאתרים שהפניתם אותי נאמר שהגברים הם שהולכים לבית הכנסת לאחר הדלקת נרות. האם נשים הולכות לבית הכנסת רק בחגים ומועדים? נ.ב- תודה על התגובות והעזרה!

א77

New member
כל מה שצריך לדעת

בתחילה, אעתיק לך מאמר מתלמוד בבלי - גמרא במסכת שבת דף לא מעשה בנכרי אחד שבא לפני שמאי אמר לו גיירני על מנת שתלמדני כל התורה כולה כשאני עומד על רגל אחת וכו'. בא לפני הלל, גיירו. אמר לו, מה שעליך שנאוי, לחברך לא תעשה. זו היא כל התורה כולה. השאר, זה פירושה. וכעת, לך ולמד. תשובה זו נתן הלל לגוי. ולך, ממש לא קשה. הרי שבת וחגים למשל, ידוע לך. צניעות במה ששייך ואפשרי, ז"א לעשות השתדלדות, לפחות כדי לחוש שאנחנו נכנעים לתורתינו, ולא עושים כל מה שעושים עמי העולם. וכעת ליומיום. יש שלוש תפילות מידי יום מימי החול. אבל גם למי שלא יודע להתפלל, עדיין הוא נחשב ליהודי טוב. עד שיודעים סדר תפילה כפי שנקבע, עד אז אפשר פשוט מאד, לדבר מקירות הלב אל רבנו של עולם. רבונו של עולם, לישועתך אני מצפה, וכו' וכו'. הרי הוא אבא שלך לא פחות ממה שהוא אבא שלי ושל החרדים או מי לא. ואחרי שכבר שאלת. אז הנה קצת רמזים יפים בנושא. יש בוקר. יש צהרים. יש ערב. בשלושה זמנים אלו, יש שלושה תפילות. בבוקר שחרית. בצהרים, מנחה. בערב, ערבית. וודאי ידוע לך על שלושת אבות האומה. אברהם, יצחק ויעקב. אברהם תיקן תפילת שחרית. יצחק תיקן תפילת מנחה. יעקב תיקן תפילת ערבית. ושימי לב כעת לרמזים. האות השניה של אברהם היא האות הראשונה של בוקר. האות השניה של יצחק היא האות הראשונה של צהרים. והאות השניה של יעקב היא האות הראשונה של ערב. אם תפתחי סידור תפילה, תוכלי בקלות למצוא את התפילות הללו. הכי חשוב זה תפילת שחרית. לא כל הנשים מתפללות את מנחה וערבית, ועדיין הן בנות ישראל כשרות למהדרין מן המהדרין. תתחילי לאט לאט. תלמדי מאחרים. תשאלי עד שתלמדי עוד ועוד. אסף חבר הפורום מביא קישורים לכל הנדרש כמעט. ושאלות נוכל להשיב באם הן לא תהיינה קשות מדיי עבורי

תשובות

1]כן יש תפילת שחרית בבקר יש מנחה בצהרים , וערבית בלילה , תפילת השחר מתחילה מי מודה אני לפניך עד====עלנו לשבח נשים יכולות גם ללכת אם הם יכולות ועדיף ללכת, ולא רק בשבת וחגים,

asaf2000

New member
תשובה

כשקמים בבוקר צריך לומר גם את ברכות התורה וברכבות השחר, פסוקי דזמרה, ברכות קריאת שמע וכו' כל זה חלק מתפילת שחרית. באתר של חב"ד אפשר להתעדכן בזמני היום בין השאר "סוף זמן תפילה" שעד אז אפשר להתפלל שחרית ובדיעבד עד חצות היום. מנחה אפשר להתפלל מזמן "מנחה גדולה" עד השקיעה. וערבית מצאת הכוכבים עד חצות הלילה ובדיעבד עד עלות השחר. לנשים לא חובה ללכת לבית הכנסת אבל רצוי. יש הרבה מידע על עקרונות היהדות והמצוות באתר "ערכים" אני ממליץ לך להסתכל שם.

למעלה