בקשה לעזרה

tull2

New member
בקשה לעזרה

שלום. איני בטוחה אם זו הבמה המתאימה, אז אם לא מצטערת על ההפרעה. אחי אמור להתגייס ממש בשבועות הקרובים. הפרופיל שלו אינו קרבי, ובחודשים האחרונים הוא עבר מיונים למודיעין, והתקבל. ברגע האחרון הודיעו לו שקיצצו במועמדים או משהו כזה, והוא נשאר בחוץ. בימים האחרונים הודיעו לו שהוא מיועד להתגייס לתפקיד טכנאי רכב קרבי משוריין. עכשיו, מדובר בבחור איכותי עם נתונים גבוהים ובגרויות מעולות. ברור ששיבוץ כזה יגרום רק עגמת נפש לו ולצה"ל. ההורים שלי משתגעים מדאגה. רציתי לבקש עזרה, מה אפשר לעשות. אמרו לי שבימינו מעורבות ההורים הגיעה גם לצה"ל, וכדאי שאמא שלי תתקשר לקצין העיר ותבקש לקבל הסברים. אשמח מאוד לעצתכם. תודה מראש.

עיזבי

הפניקה מהלא ידוע - היא הגרוע מכל. הבן שלי יצא לחובלים - קורס יוקרתי. היה צוער מאוד מוערך. אחרי שלושת רבעי שנה פרש מרצונו. המים לא עשו לו את זה. אהב ג'בלאות. התגלגל למג"ב, לפלוגה הכי טריוויאלית - והוא מאושר. איך? למה? אין לדעת. כל הציביון היוקרתי של יחידות כאלה ואחרות וההילה העופפת אותם - סתם הרבה רוח. אי אפשר לדעת מה מתאים. צריך לקפוץ למים, לעבור את מהמורות ההתחיילות שהן מעבר חד שבו יש תגובות שונות ומשונות, להכיר את המערכת ולפעול מהמקום אליו התגלגל. אני מבינה שהפרופיל לא גבוה כך שהכי גרוע יוכל לשחק על ענין הפרופיל לשינוי במקרה שיפול רע. אם הוא מוכשר וחייל טוב הוא יוכל להגיע רחוק בכל מקום. הצבא זה המקום הכי לא צפוי שיש. עודדו אותו להיות סבלני ולקבל הכל בהבנה. עוד בסוף יסתבר שהעובדה שלא הגיע למודיעין זה רק לטובה ומזמן לו הרבה הזדמניות חדושות. הישארי איתנו כי ימי החיול הם קשים, ודרושה הרבה עזרה בקטנה - רגלים משפשפות, מצבי רוח ועוד הרבה קשיים שלא קשורים להיכן הוצב. הרבה הצלחה!

סמדר בנ

New member
ממה שלמדתי עד היום

אין לדעת מראש מה ירגיש החייל בתפקיד זה או אחר. יש המון הפתעות ויש המון לא נודע. מנין לכם לדעת שתפקיד טכנאי רכב קרבי משוריין יגגרום לו עגמת נפש? אני מבינה שזה תפקיד בחיל החימש והמילה "טכנאי" כבר מרמזת שזה תפקיד מקצועי, יתכן ומלכתחילה זה תפקיד שדורש כישורים גבוהים. הוא יכול להגיע ליחידה שיהי לו טוב בה, הוא יכול להצליח בקורס ולהיות משובץ להדרכה. לכן, לא כדאי מראש כבר להחליט איך הוא ירגיש בתפקיד. בטח לא להשתגע מדאגה. בכל מקרה, לקבל הסברים זה תמיד טוב אבל לא בטוחה שלפני גיוס קצין העיר הוא הכתובת, אולי מינהל הגיוס. שיהיהי לו בהצלחה.

פיטנגו4

New member
אופס, נלחץ לי בטעות

השיבוץ יגרום לו רק עגמת לב, אם כך הוא יחליט, וכך אתם תתמכו בגישתו. הוא הולך לתפקיד משמעותי, שיתרום הרבה. לי יש ילד מחונן, שהוציא ממוצע בשחקים בבגרויות, ויכול להתקבל בקלילות לכל עתודה אקדמית שרק יבחר. הוא בחר להיות חייל קרבי. הוא רצה יחידה מסוימת, לא קיבל, בגלל שצה"ל החליט להקדים לו גיוס., בהתחלה הוא החליט שרע לו. מרר את החיים לעצמו, וגם לנו. כך היה כמה חודשים טובים (בעצם, בכלל לא טובים...). מתישהו שינה סוויץ' במוח והחליט שטוב לו, מאז באמת באמת טוב לו והוא פורח. כדאי שזה יקרה גם לאחיך. כדאי שתעזרו לו לחשוב כך, לטובתו. את הכישורים האקדמיים שלו, אחיך יוכל לנצל בעוד 3 שנים, כשישתחרר. בהצלחה

למעלה