בקשה לעזרה.

מיה צ

New member
בקשה לעזרה.

שלום רב לכולם שמי מיה ואני תסריטאית ומחזאית. בימים אלה אני עובדת על תסריט קצר שהגיבורה שלו היא אישה דתיה. יעל היא אם לארבעה ילדים והיא ובעלה מקיימים אורך חיים דתי אך לא חרדי. הסרט רובו ככולו לא מתרחש בתוך הקהילה הדתית אלא לוקח את יעל לתוך מחוזות אחרים וחושף אותה לצדדים החזקים הטמונים באישיותה שלא בהקשר לדת בהכרח אלא בהקשר לאימהות ומשפחתיות כמושגים גלובליים יותר. סצינת הפתיחה של הסרט מתרחשת בבוקר אחד שבו יעל מגלה שבעלה נעלם. בעלה עובד לעיתים קרובות עד שעה מאוחרת ולכן לא ידעה לילה לפני זה שהוא לא שב הבייתה. על מנת להתקרב מעט אל העולם ולהיחשף אל אורך החיים לקחתי מספר סרטים דקומנטריים האחד על הרבנית קוק והשני על תופעת הנשים העגונות שני הסרטים לא ממש עזרו לי כי הם מטפלים בתופעות ייחודית בתוך העולם הדתי ולא מציגים אורך חיים יום יומי תהיתי האם מישהו כאן בפורום יוכל לעזור בתיאור בוקר סטנדרטי בבית דתי. איך בעצם מתנהלים הדברים? הבעל יוצא לתפילת שחרית, מתי? אשמח לקבל אינפורמציה מאוד בסיסית כמו, האם לרוב יציאתו של האב היא שמעירה את הבית? האם האשה גם היא נושאת תפילה כלשהיא בבוקר לפני שהיא מתחילה בארגון הילדים? מה היא הברכה שנושאים לפני שאוכלים דגנים בחלב? וכל אנפורמציה נוספת שאני כחילונית מבית לא מודעת אליה ולא מכירה אותה. תודה רבה רבה על כל עזרה שתבוא מיה

למעלה