בקשה לעזרה במילוי שאלון- לאימהות לתינוקות בני 12-18 חוד´

Reutale

New member
בקשה לעזרה במילוי שאלון- לאימהות לתינוקות בני 12-18 חוד´

קישור לשאלון:
[URL]https://docs.google.com/forms/d/1AuynMLWq6gllsov5F_x7Txb4iL5d3xzDYXIeyYKsBuw/viewform?c=0&w=1[/URL]

אם יש פה אימהות שיכולות לפנות כמה דק׳ מזמנן למילוי שאלון אנונימי על הרגלי שינה ואופן התקשרותם של פעוטות בגיל שנה-שנה וחצי פחות או יותר- אני ממש ממש אעריך את זה!!

kita1000

New member
אני ואמהות אחרות פה ישנות עם התינןק מתוך בחירה

ולא מתוךולא בגלל בעית הרדמות..
הילדים שלי ישנים מצוין בדכ והשאלון מטעה.

Reutale

New member
זו הסיבה שפרסמתי את השאלון כאן

שלום Kita :) זו הסיבה שפרסמתי את השאלון כאן - כדי שתוצאות המחקר יהוו מדגם מייצג להורים המאמינים בגישות גידול שונות. לצערי אין לי אפשרות לשנות את התוכן של שאלון המחקר, מאחר ולא אני כתבתי את השאלונים הנ"ל. אני סטודנטית לתואר ראשון ולכן אין לי את הכלים המתאימים להמציא שאלונים. הם שאלונים מוכרים, בהם עושים שימוש אקדמאי נרחב. נכתבו ע"י חוקרים מוערכים בתחום. הם אושרו ונמצאו מהימנים ותקפים. ואני בסך הכל המתרגמת :) ומשתמשת בהם כדי לענות על שאלת המחקר שלי: איך הבחירות שלנו (בהקשר של לשינת התינוק) משפיעות עליהם. אבל אני מבינה איך במקרה זה השאלה הנ״ל עשויה להטעות. אני הייתי רושמת שהילד לא מגיע למיטת ההורים במהלך הלילה בגלל שלא הצליח להירגע- הרי זה באמת לא מקרה. אך עם זאת, כך או כך לתשובתך בסעיף זה לא תהיה כלל השפעה על התוצאה הסופית אם הילד מתואר בסעיפים הקודמים ללא קשיי שינה- הוא יוגדר כבעל הרגלי שינה טובים. תודה על ההערה! אני אוסיף אותה בחלק של ״מגבלות המחקר״ בעבודה הסופית. ותודה רבה שענית על השאלון רעות

אין לי שום דרך לענות על המחקר הזה

טכנית אני גם לא רלוונטית כי אין לי תינוק בבית כבר, אבל נניח והיה...
אין לי שום אפשרות לענות על השאלות האיומות האלה.
הנחת הבסיס של כל השאלות האלה היא שתינוקות ופעוטות אמורים לישון בנפרד מהוריהם.
תפיסת העולם שלי מכתיבה לי שתינוקות ופעוטות ישנים הכי טוב לצד ההורים (וכך גם ההורים ישנים הכי טוב).
אני פשוט לא יכולה לענות לשאלה של "ילד בן 6 חודשים מתעורר הרבה בלילה, האם צריך לגשת אליו" כי אצלי בבית ילד בן 6 ישן אך ורק סמוך לאמא שלו, ואם הוא מתעורר בלילה אין צורך לגשת אליו.
באמת שעם כל הרצון הטוב אני פשוט לא יכולה לענות על השאלות האלה.

אגב "הלוחשת לתינוקות" שאני לא מעריצה שלה בכלל, כתבה בספר שלה שהורים שישנים יחד עם הילדים "לא מדווחים על בעיות שינה".
ולכן (הסטודנטית) אני ממליצה בחום, לפני שאת הופכת לאמא בעצמך, לקרוא את הספר "עקרון הרצף". אני לא מבינה כלום בפסיכולוגיה אבל אם אלה השאלות שפסיכולוגים מחברים, זה ממש עצוב.

הסהר

New member
מנצלשת -- אולי תוכלי לענות לי, איך

איך אפשר לישון עם הילד באותו חדר כשנוסף אח תינוק? ? ?
הפעוטה תהייה בע"ה בת שנתיים ורבע כשיתווסף עוד צוציק.
אני רוצה שהיא תישן טוב בלילות גם כשאנחנו לא, חשבתי להעביר אותה לחדר נפרד אבל קצת קשה לי עם זה.
מעניין אותי מה אחרות עושות ....
תודה !

אצלי הפערים היו הרבה יותר גדולים

כשנולד הקטן, הגדול היה בן שלוש ושבעה חודשים. הוא ישן לילה שלם, והוא ישן שינה עמוקה וטובה.
לא העיר אותו כשהדלקתי את האור כדי לחבר את הקטן להנקה (בהתחלה זה לא הלך אוטומטית) או אם החלפנו לקטן חיתול באמצע הלילה.
והקטן מצידו היה תינוק מאוד רגוע, לא בכה בלילה. ואם בכה כי היה לו קשה לישון אז הייתי איתו בכל מקרה בחדר אחר.
&nbsp
בקיצור אצלנו הכל זרם.
&nbsp
מה שאני יכולה להציע לך, זה קודם כל לדבר עם אמהות אחרות שיש להן שני ילדים בהפרש כמו שלך,
ושנית - פשוט לנסות. יכול להיות שהגדולה תפתיע אותך.
תכל'ס אני לא רואה סיבה למה שהיא לא תישן טוב גם אם אחיה מתעורר.
&nbsp
שתהיה לידה טובה ובשעה טובה!

kita1000

New member
אצלנו היה פער של שנה וחצי

גיל שנה ורבע הגדולה הועברה לאחר כבוד לצד השני של המיטה בין בן הזוג לקיר על מיטת מעבר.
עם הלידה התינוק שכב ביני ובין הקיר.
לילה אאשון היא עוד התעוררה מהבכי שלו. בלילה השני זה לא עניין אותה בכלל.
בגיל שנתיים וקצת היא ביקשה לעבור לישון בחדר אחר והקשבנו לה.

הסהר

New member
מקסים שהיא ביקשה !

אני תוהה אם לאפשר לה לישון בשני חדרים ולתת לה לבחור...
אגב דרקונית,
הניסיון שלי עם תינוק כולל לילות ארוכים מלאי בכי וצרחות
כאלה שמעירים גם את השכנים ...

kita1000

New member
אני לא אוהבת בחירות

ביקשה התעקשה הסברנו לה שזה לתמיד וכך היה.
יום פה יום שם זה מתכון לצרות מבחינתי

regvuv1

New member
אני מסכימה לגבי הבחירות

אפשרויות, בעיקר לגבי שעת ההשכבה שעלולה להיות קשה בלי קשר, רק מקשות עוד יותר. ועוד יותר אפילו כשמדובר על כמה ילדים (אתמול, למשל, התחלנו באמצעי שרצה מקלחת ושאחותו תעזור לו, הקטן שרצה מקלחת לבד, הגדולה שהחליטה אמבטיה לבד, אז האמצעי רצה אמבטיה איתה ובסוף אחרי חצי שעה של בכי - לא התקלח... לא מפריע לנו שלא התקלח, אפילו מעדיפים את זה, מפריע לנו החצי שעה של בכי)

Anat Raz

New member
אצלנו הילדה היתה בין אבא והקיר, והתינוקת במיטה נצמדת ליד אמא

למעלה