בקשה לסיוע אקדמי

Icarus Canopies

New member
בקשה לסיוע אקדמי

שלום, בימים אלו אני כותב עבודה במסגרת לימודי לתואר שני. בגדול מאוד - העבודה עוסקת במונח המודרני "חברה אזרחית", כשמטרתי להראות שאמנם המונח מודרני, אך הפרקטיקה עתיקת ימים. כדי להסביר על קצה המזלג, חברה אזרחית משמע- פעולות שהן מחוץ לכוחות השוק ושאינן למטרות רווח, ואינן במסגרת המוסדות השילטוניים הרשמיים. אגב, בודדים או קבוצה מאורגנת. אשמח אם למישהו כאן יש רעיון עם מי אוכל להפגש כדי שיוכל להכווין ולמקד אותי לסיפורי מקרא רלבנטיים. מאוד אשמח אם תוכלו לשלוח לי במסרים האישיים ו/או לנייד - 0543354380. כול כיוון יעזור - כול קצה חוט יסייע. בהמון תודה מראש, יובל הראל.

אבל זה מושג שהוא במהותו מודרני

לפני המהפכה התעשייתית לא הייתה חברה אזרחית מן הסתם, כי גם לא ממש הייתה חברה בכלל. אנשים חיו בתוך משפחות גדולות כמו שעדיין אגב חיים אנשים רבים על גבי הגלובוס. המשפחה היא שסיפקה לאדם את מרבית הדברים שהוא צריך אם לא את כל הדברים שהוא צריך, ובה התרחשו כמעט כל החיים שלו. למעשה- אפילו עד לא מזמן בעולם שלנו היו הרבה מאוד שרידים לזה. למשל- אפילו עד לפני 20 או 30 שנה כאן בישראל לא היו שולחים אנשים מבוגרים לבתי אבות, אלא הם היו גרים יחד עם הילדים והנכדים שלהם והיו גם שותפים מלאים וחשובים של המשפחה ומשק הבית. המשפחות היו היחידות שבכלל היו רלוונטיות לשוק ולמוסדות השלטון הרשמיים ולא האינדיבידואלים. בכלל, אינדיבידואלים זה מושג ממש חדש. (אגב עד ימינו אלה מדברים בכלכלה על "בתי אב" ולא על יחידים לפעמים...) אגב, למה מסרים אישיי/נייד? הרי כל הרעיון הוא שנלמד ביחד ונחכים אחד מהשני... הרי אין כאן שום עניין אישי...

Icarus Canopies

New member
תודה רבה

הסיבה לכך שביקשתי מסרים פרטיים היא משום שלא הייתי בארץ והכניסות לרשת מאוד מצומצמות. מסכים איתך שיש משמעות חשובה לפומביות. שנה טובה

בהמשך לדברי מוטי

המשפחה, השבט, "זקני הכפר"- כל אלה מצביעים על כך שהחברה הקדומה לא זכתה להבחנה החותכת בין המימסד הפורמלי לבין מימסדים בלתי פורמליים. בעולם התנ"ך הרי אין עדיין בתי כנסת. המימסד הדתי חולש על תחומי חיים רבים (שגם המלך כפוף להם). כלומר גם הפרקטיקות הדתיות יש להן מימד פוליטי מובהק ומכאן שהן לא יכלו להיות מנותקות מן השלטון. ייתכן שמן הצד המושגי עבודתך תצא נשכרת אם יודגש שהמושג חברה אזרחית יש לו משמעות בימינו רק על רקע קו תיחום ברור בין חיי פרט וקהילה לבין חיים פוליטיים. ואולם, כל אימת שקו תיחום זה אינו מודגש, ההבחנה הראויה צריכה להיעשות על גבי קו רצף עדין שבין השלטון הנבחר לבין תודעת היחיד. ראה כיצד מתנהל מוסד הנישואים למשל (שליטה מוחלטת של האב). ראה כיצד מגיבה משפחה על פגיעה בה (המרדף של לבן ובני ביתו אחרי שיירת יעקב)- באופן עצמאי ובלתי תלוי. יחד עם זאת ראה את מוסד "בעלת האוב" (ששאול המלך נועץ בה)--- מחוץ למימסד השלטוני אך לא ברור שלשם שמיים. האם תוכל להרחיב מעט יותר על כיווני המחקר שלך? אם תתן דוגמה מובהקת אחת כי אז רבים הסיכוים שבקשתך תהיה פוריה יותר.

למעלה