בקשה למציאת מתנדבת

henilanit

New member
בקשה למציאת מתנדבת

נכנסתי לפורום הזה כי אני זקוקה לעזרתכם, אולי אתם מבינים בעיניינים האילו יותר ממני. חמותי חולה במחלה נפשית מזה כ- 30 שנה.היא בת 55 ב-10 חודשים האחרונים היא מאושפזת בבית-החולים לבריאות הנפש בנס-ציונה. כחלק מתהליך השיקום אנו מנסים להוציא אותה מביה"ח ולהעביר אותה לאשפוז יום ואנחנו לא יודעים איך היא תסתדר בחוץ לבד. היא לא מוכנה להשאר לבד בבית ואין לנו מי שיהיה איתה. אנחנו מחפשים מתנדבת מאזור נס-ציונה אישה שתוכל להיות איתה מס' שעות בכל יום או אפילו בחלק מימות השבוע. כל עצה ורעיון ממישהו מהתחום או שעבר מקרה כזה- תהיה לעזר לנו. אנו כואבים וחסרי אונים.

jinjetta

New member
זה לא קל

אמנם איני מדברת מנסיון, אבל אם אני חושבת על מקרים של אנשים סיעודיים (ברמה זו או אחרת) שזקוקים למטפל/ת (אפילו באופן חלקי), מדובר בעבודה מאוד קשה, וקשה למצוא אנשים שיהיו טובים בזה. צריך כמובן לערב את חמותך בקבלת ההחלטות, סה"כ היא זו שצריכה להיות עם המטפלת, ולא כדאי לכפות עליה "בייביסיטר" מבלי שתהיה לה אמירה בעניין. אפשר לבדוק בקרב השכנות, אם יש נשים בגילה של חמותך, אולי כאלו שהיא עשויה להסתדר איתן, ושיוכלו להיות זמינות יותר. הרבה אנשים לא מבינים ומתייחסים באופן שלילי לחולי ופגועי נפש, אבל יש מדי פעם אנשים טובים באמצע הדרך..
ממליצה גם להתייעץ עם הצוות המטפל כרגע, יכול להיות שתהיה להם עצה או נסיון גדול יותר בתחום. מה המחלה הנפשית שממנה סובלת חמותך? לפעמים ההתייחסות במחלות השונות צריכה להיות ייחודית, וחשוב מאוד להנחות את מי שתהיה איתה, איך לנהוג במצבים שונים אפשריים.

ממליצה לבדוק אופצית סל שיקום

קודם כל, תבורכו על התמיכה והעזרה שאתם מושיטים לחמותך. קשה מאוד להתמודד עם אדם החולה במחלת נפש ולעבור איתו תהליכי אשפוז ושיקום-- לצערנו, למערכת קל יותר לאשפז מלשקם... אני מנצלת הזדמנות זו כדי להמליץ על קבוצות תמיכה למשפחות - אנוש ועוצמה מארגנות קבוצות שהבנתי שהן מאוד טובות. לגבי סיוע יומי, לעניות דעתי יהיה לא פשוט למצוא מתנדבים, אבל שירותי הרווחה בעיר מגורייך עשויים לסייע, וכך גם עמותות כמו אנוש ועוצמה. אופציה חלקית היא להגיש בקשה לסל שיקום. במידה וועדה רפואית קובעת אחוז נכות מסוים ומעלה (40% ?), ניתן להגיש בקשה לקבלת סל שיקום הכולל מספר רב של אמצעי תמיכה, ובינהם אופציות שונות של דיור מוגן, כולל דיור מאוד 'פתוח' וביקורי 'סומכת' טיפול פעם-פעמיים בשבוע. סוגי הדיור המוגן משתנים לפי עצמאות המטופל בלקיחת תרופות ורמת נוכחות צוות בדירה -- כך שיש גיוון יחסי. איזור נס-ציונה ובאר-יעקב מכיל כמה וכמה מערכי דיור והוסטלים כאלה. כמו-כן ישנם מועדני 'אנוש' אליהם אפשר להגיע במהלך השבוע. צוות ביה"ח אמור לסייע לכם בהגשת הבקשה לסל שיקום. אני מצטערת, אבל זה כל מה שאני יכולה לחשוב עליו בשלב זה.

למעלה