בקשה למילוי שאלון

orlykl10

New member
בקשה למילוי שאלון

אנו סטודנטים לתואר שני בעבודה סוציאלית, העורכים מחקר הבודק עמדות כלפי המוות.
נשמח אם תקדישו מספר דקות מזמנכם למילוי שאלון, בלינק המצורף:
http://tfasim.org.il/tofes/wnqmf
השאלון בעילום שם והפרטים נשארים חסויים.
תודה רבה

ואו, זה מחקר לתואר שני? נראה לגמרי לא רציני

גם היה נחמד אם הייתם מציגים את עצמכם ומציינים מי המנחה (לדעתי ככה מקובל).
אני דווקא אוהבת למלא שאלונים של סטודנטים אבל על זה אני מדלגת

vegetalien

New member
אותי השאלון דווקא שיעשע.

לא יודע למה, אבל כנראה זה השילוב בין הנושא הקודר של השאלון לבין מידת הסרקזם שחשתי למקרא חלק מן השאלות.
מילאתי, שיהיה - שירות לקהילה.

l coyote l

New member
כנ"ל. שאלון שנראה חובבני בתכנונו. שלחתי.

מקווה שיוכלו להשתמש במידע שייאסף מהשאלון המוזר הזה.

Lhuna1

New member
שאלון סטנדרטי מאוד עם שאלות שנשאלות הרבה

שאלונים במדעי החברה לעיתים נראים מוזרים, כשלא יודעים מה המטרה האמיתית שלהם (שהיא לאו דווקא מה שנכתב בכותרת שלהם).
&nbsp

l coyote l

New member
התייחסתי בעיקר לחלק של "המצב בארץ" וחוויות על אירוע טראומתי.

לא קיימת אפשרות שהעונה לא חווה אירוע כזה בעקבות המצב, ולכן מי שעונה אנוס לענות על כל השאלות ב"כלל לא השפיע".
בריכוז הנתונים זה יכנס לקטגוריית "עבר חוויה אך לא הושפע". זה איסוף נתונים שגוי.

Lhuna1

New member
ההנחות לא בהכרח נכונות

כאמור בלי לדעת מה מטרת המחקר האמיתית, אי אפשר לדעת איך יאספו מזה הנתונים.
&nbsp
תהיי בטוחה שהחוקרים לא כאלו מטומטמים שבאמת סבורים שכל אחד עבר חוויה טראומטי, ויסיקו כאלו מסקנות טיפשיות. הרי זה ברור לכל אחד שזה לא נכון. אני לא אומרת שהחוקרים הם בהכרח איינטשיין, אבל מטומטמים ברמה כזאת הם לא.
&nbsp
אני נהגתי גם להתעצבן על סקרים עם שאלות שאף תשובה לא מתאימה, עד שקראתי קצת ספרות פופולרית בפסיכולוגיה והבנתי שלשאלות יכולות להיות מטרות שונות לגמרי ממה שנדמה.
ואם אין תשובה מתאימה - סביר שיש לזה סיבה.
אני אתן לך דוגמה (היא לאו דווקא נכונה במקרה זה, אבל תדגים את הרעיון).
לעיתים יש נטיה לאנשים לברוח לתשובה מסויימת שהיא הקלה ביותר, ולכן לא נותנים אותה.
נגיד לא רוצים לתת לנחקר את האפשרות לקבוע שהוא לא עבר חוויה טראומטית, בעקבות מחקרים קודמים שהראו שיש נטיה להכחיש (אני סתם ממציאה פה בשביל הדוגמה).
אז במקום זה קובעים לו בעקיפין "היתה לך חוויה טראומטית". מי שבאמת לא היתה לו זה לא ישפיע עליו, אך מי שכן היתה לו - זה יגרום לו לכנות רבה יותר בנושא.
במקרה כזה מי שענה "כלל לא" פשוט לא יעניין את החוקרים, יתכן שהוא לא הושפע, יתכן שעדיין מכחיש ויתכן שלא חווה.
הם יבדקו רק ההבדלים בין רמות ההשפעה של מי שכן חווה ומודה בזה.
&nbsp
דוגמה אחרת: מטרת השאלה כלל לא לצבור נתונים, אלא לעורר תחושות מסוימות בנחקר או להביאו למצב מנטלי מסויים לפני שהוא עונה על השאלות הבאות (זה יכול להיות אפילו רוגז קל על השאלה).
ויש אפשרויות נוספות.
&nbsp
מקווה שזה עוזר להתעצבן פחות :)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

לא, זה חובבני בן בנו של חובבני

חלק מהתשובות נותנות ארבע אפשרויות של רגש (מתנגד מאד, מתנגד, מסכים, מסכם במידה רבה) וחלק רק שלוש (מתנגד מאד, מתנגד, מסכים במידה רבה)
כמו שאמרתי, אני מחבבת שאלונים, הם מאפשרים לי להמציא דמויות מגוונות ומעניינות לעצמי, אבל השאלון הזה פשוט חובבני. אני רוצה לקוות שהוא לא באמת שאלון של סטודנטים לתואר שני, וראיתי בימים האחרונים גרסאות שונות שלו ברשת.... אבל בחיאת, תהיו קצת יותר רציניים.

בתודה
חרדית בת 78
מוסלמי בן 46
דתית לאומית בת 56

האלזה

New member
ואח"כ את מתפלאה שעושים לך צרות בפייסוש?

כולך תעלומה ומסכות!
בברכה,
נדב נווה

למעלה