בקשה למידע

בקשה למידע

שלום. רציתי לדעת אם מוכרים לך נתונים על רשלנות מקצועית של מטפלים ברפואה משלימה ("אלטרנטיבית"). תביעות או תלונות. האם יש סטטיסטיקה לפי תחומים (למשל רפואה סינית כירופרקטיקה)? האם יש תלונות על מטפלים בצמחי מרפא? על מה מתלוננים בדרך כלל בתחומים אלה, שלא מוסדרים היטב בחוק? תודה.

אני לא מכירה...

אני לא מכירה תביעות על רשלנות מקצועית בתחום הרפואה המשלימה. השאלה הראשונה שאת צריכה לבדוק לפני שאת נכנסת לתביעה כזו היא מהו הנזק שנגרם, האם ניתן להוכיח נזק כזה- זו הבעיה העיקרית. האם תהיי מוכנה לספר קצת פרטים נוספים?

OK

אני חושבת שמה שכתבת עכשיו זה חלק ניכר מהתשובה. אני לא חושבת לתבוע אף אחד בתחום זה. להיפך, אני עצמי הולכת לקבל תעודה של מטפלת בצמחי מרפא תוך כמה חודשים, ואני שוקלת האם לעשות לעצמי ביטוח אחריות מקצועית. תהיתי על מה בעצם אפשר לתבוע מטפל בצמחי מרפא, כי עד כמה שאני יודעת, תחום הרפואה המשלימה לא מוסדר כיום בחוק. כך שאין "מבחן המטפל הסביר" (על משקל "מבחן הרופא הסביר" הנהוג ברפואה). בזמן שחיכיתי לתשובתך, מצאתי בעצמי קצת חומר בנושא. אם מעניין אותך...

כמה מחשבות...

אני לא בטוחה שאת יכולה להרשות לעצמך 'לנוח על זרי הדפנה' על סמך תשובתי הקודמת... אני די בטוחה שאם אכן יגרם למישהוא נזק, הוא עשוי בהחלט להגיש תביעה ולזכות. זה שלא היתה בעבר תביעה, זה לא אומר כלום לגבי העתיד. אם את שואלת אותי - עדיף לך שיהיה לך ביטוח. השאלה אם יש מי שמבטח מטפלים אלטרנטיביים- אבל זו שאלה אחרת.

rooster1

New member
לדעתי הגיע הזמן

שאפשר יהיה לתבוע את השרלטנים מסוג כותבת השורות הנ"ל. לא ייתכן שהטעיית ציבור החולים, שמתוך מצוקה אמיתית תולים תקווה ב"עושי כישוף" מודרנים, תעבור בשתיקה. אני יודע מניסיוני שטיפול רפואי אמיתי שעשוי היה להציל חיים נמנע מחולים בשל עצתם "המקצועית" של מטפלים כאלה. חבל שאין להם אחריות מקצועית ושלא ניתן לתבוע אותם. מה לגבי הסעיף "הונאה"? הרי התורה שעל פיה נותנים הם עצות לכאורה רפואיות הינה מופרכת בעליל? מה דעתכם?

סליחה?

שרלטנית? על מי אתה מדבר, ועל סמך מה? מה לגבי סעיף "הוצאת דיבה"? בכל מקרה, אני חושבת שהדיון המלומד בנושא "הרפואה המשלימה - בעד ונגד" לא שייך לפורום רשלנות רפואית.

טרם

אני צריכה לקבל את תעודת המטפל תוך מספר חודשים. אני מניחה שגם לא יהיו לי מטופלים על היום הראשון אברר את מחיר הביטוח יותר קרוב לזמן האמת. (אלא אם כן אעבוד בקופ"ח, ואז אני מניחה שתהיה אחריות שילוחית וקופ"ח תשלם את הביטוח). אם תרצי, איידע אותך על המחירים לאחר שאברר. מה דעתך? האם את מסכימה עם המלומד שכתב למעלה שכל המטפלים ברפואה משלימה הם שרלטנים?

ממש לא...

אני סבורה שיש בהחלט מקום לרפואה המשלימה לצד זו הרגילה: כדאי גם שיהיו רשיונות מסודרים מטעם משרד הבריאות כדי למנוע תופעה של שרלטנות. לגבי קופת חולים: נא לא לסמוך על אחריותה השילוחית , היות ועשויים להיות מקרים של ניגוד ענינים ואז הביטוח מגבה את מי ששלם לו... (קופ"ח...).

הרעיון של רשיונות הוא מצוין

לדעתי יש לדרוש ממטפלים ברפואה משלימה רשיונות כמו של מטפלים פרא-רפואיים (פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת וכו'). אם יהיו רשיונות של משרד הבריאות, תהיה גם אפשרות לשלול אותם ממי שהתרשל. לדעתי יש להעלות את דרישות הקבלה למקצועות המשלימים, לדרוש רקע ברפואה מערבית, וליצור כללי אתיקה ואחריות מקצועית.

אני שמחה לשמוע

אני מקפידה להשתמש בשם רפואה משלימה ולא אלטרנטיבית , לדעתי שיטות הטיפול הללו אינן צריכות להוות תחליף לשיטות הקונבנציונליות, אלא תוספת. את הניתוחים והטיפול בטראומה ובמחלות אקוטיות יש להשאיר לרופאים. השיטות המשלימות, ובכללן צמחי המרפא, מתאימות בעיקר לבעיות קלות, כרוניות ולא מסכנות חיים. אני גם בעד הנושא של רשיונות. לדעתי יש להפוך את המקצועות המשלימים למקצועות פרא-רפואיים על כל המשתמע מכך. ותודה על המידע בנושא האחריות השילוחית. לא ידעתי את זה.

למעלה