בקשה למחקר

minnymoony

New member
בקשה למחקר

שלום, דנתי עם חבר על צמחונות והוא שאל אותי שאלה שאני מתקשה למצוא עליה תשובה באינטרנט, אולי משהוא יכול להפנות אותי למחקר/אתר/נתונים עם התשובה. אמרתי לחברי שאחד החסרונות של גידול בשר הוא שהוא בזבזני (אמרתי לו שלפי מחקרים ייצור קילו בשר משתמש בפי 16 דלק מיצור קילו חיטה - אבל הוא לא נתן לעובדות לבלבל אותו ואמר שזה לא משכנע אותו שיצור בשר בזבזני). הוא שאל אותי מה כמות האנרגיה הדרושה ליצור מאכלים/מזון בעלי ערכים תזונתיים שקולים לקילו בשר. כלומר, נגיד שקילו בשר מכיל X קלוריות, Y גר' חלבונים, Z גר' ויטמין ABC וכו'. אז כמה אנרגיה ידרש ליצור אותו X קלוריות, Y גר' חלבונים, Z גר' ויטמין ABC וכו' ממקור צמחי. האם משהוא מכיר אתר/מאמר העונה לשאלה? תודה מראש.

יש סדרת סרטים שנקראים future of food

של ה BBC מאוד מושקעת ושם אני זוכר קטע שמראה בדיוק את כמות האנרגיה הדרושה לייצר - אני אוכל להסתכל ולחפש לך אבל אני מאוד ממליץ לראות את הסרטים . מדברים שם גם על איך עוד 30 שנה בערך כל העולם יתחיל לעבור לתזונה צמחית מחוסר ברירה.

squalus

New member
בבקשה

זה מחקר מ-2003 הוא מצא שבשביל יצור 1 קילו-קלוריה (קק"ל) של חלבון צמחי צריך 2.2 קק"ל של דלק מאובנים (fossil fuel) 1 קק"ל של חלבון מעוף = 4 קק"ל דלק 1 קק"ל של חלבון מהודו = 10 קק"ל דלק חלב = 1 ל- 14 ביצים - 1 ל - 39 בקר - 1 ל - 40 לטבלה המלאה

squalus

New member
אז היית קרוב

חלבון בקר "עולה" פי 18, לא פי 16, מחלבון צמחי

minnymoony

New member
תודה לעונים

התכוונתי כמה אנרגיה דרוש ליצור מזון צמחי השקול מבחינה תזונתית לקילו בקר/עוף וכו'. אני יודע ומכיר שלייצר מזון מן החי דורש יותר דלק ליח' משקל ממזון מהצומח. השאלה היא כמה עולה לייצר אותו שווי ערך תזונתי (צמחוני) מבחינת חלבונים, פחמימות, וויטמינים וכו' . תודה

דורית 407

New member
האם שאלת נכון

את שואלת על כמות אנרגיה דרושה. יש לציין שטבע שהוא מחזורי ברובו - שאלתך אינה משקפת את התמונה המלאה. מדוע ? נניח פרה במרעה צרכה X קלוריות. אבל היא גם זיבלה אותו, ולכן נתנה לשדה Y דברים שהוא צריך חזרה. אם את מחשבת רק את X הקלוריות את עושה חשבון חלקי בלבד, ולא משקף. דוגמה אחרת, פרה בשבי אוכלת חיטה. האדם לקח את הגרעין, ועשה ממנו קמח. הגרעינים בחיטה הם רק חלק מהצמח, ורוב הצמח הולך למאכל בהמות. אז נכון שיש צריכה מצד הפרה של X קלוריות משאריות החיטה, אך האדם צורך קמח למחיותו בכל מקרה, ולא בטוח יעשו אם שאריות הצמח דברים יותר טובים. הרבה אנשים משתמשים בנתונים לפי צרכיהם אתר אנונימוס לדוגמה מציג הדברים בצורה בזבזנית, אך מתעלם מהרבה דברים כמו שימוש בשאריות, הזבל שנוצר מהחיות ומדשן סיבות, ועוד דברים רבים. כך אולי משכנעים באידואולוגיה, אך אין זו אמת מדעית, אם נומר בלשון עדינה. הרחבה בנושא - צמחונות ואיכות הסביבה

דורית 407

New member
ניתוח ספציפי לסילופים בנושא

צמחונות ואיכות הסביבה אם יש צורך הינה מאמר נוסף - מיתוס: צריכת בשר תורמת לרעב ולריקון משאביו הטבעיים של כדור הארץ

תגיד אתה עושה עצמך אתה לא מבין איך העסק

הזה מתנהל זה לא חוזר לאדמה בכלל כל החרא מהחי מצטבר כי יש כל כך הרבה שהתעשיה אינה מסוגלת להתמודד איתו ולכן פירוק אינו מתאפשר אם היית מבין קצת בקומפוסט היית מבין שבתנאים מסויימים יש קומפוסט מצוין ובתנאים אחרים זה הופך למתאן גז רעיל וזה בדיוק הסיבה שבדו"ח של האו"ם לשנת 2006 רשום שלקחת כל כך הרבה חיות ולגדל בשטחים כל כך קטנים שהם כל כך צפופים זה ללכת נגד הטבע ככה הטיפול בצואה שלהם הופך לבלתי אפשרי וזה המזהם מספר אחת בעולם יותר מכל המכוניות והרכבות והאוטובוסים בכל העולם. לא ניתן להמשיך בתעשיית החי לאורך זמן זוהי מערכת שהורגת את כל האקולוגיה שלקח לכדור הארץ מיליוני שנים להגיע אליה ואם לא נפסיק לצרוך מוצרים מהחי אנחנו נהרוג את עצמנו . מתי הפסיכוזה שלך תיגמר ותתמודד מול המציאות? יהיה כל כך עצוב לראות אותך עוד כמה זמן כשגידול מהחי ידפוק את העולם ככה שלא יהיה אפשר להמשיך בו לא אוכל חיות כי פשוט לא יהיה אפשר פיזית לגדל בתנאים הפסיכיים האלו בטח עדיין נתלה באמונות הלא מבוססות האלו שלך . זה כמובן אם תשרוד עד אז ולא תחווה את אחת מהמחלות שאכילת הטירוף הזה מביאה.

למעלה