בקשה למבינים..

לבי

New member
בקשה למבינים..../images/Emo6.gif

מישהט מוכן להגיד את כל סוגי הרכיבה ולהסביר... זה יעזור לרבים פה.. לחדשים שעדיין לא נכנסו לזה... תודה.. ליבי

*Trinity*

New member
אני כבר הרבה זמן לא בעניינים...

אבל אני אנסה להגדיר את התחומים שאני מכירה. בעיקרון יש 3 תחומים: 1. רכיבה אנגלית המתחלקת לדרסאז´ וקפיצות. 2. רכיבה בסגנון ווסטרן (יענו מערב פרוע אם תרצו..) 3. רכיבת מרוצים. הסגנון האחרון הוא הנוראי ביותר לטעמי, מכיוון שמדובר בסוסים צעירים מאוד בגיל 3 שנים שקורעים להם את הצורה ובגיל 6 הם כבר לא כשירים לעשות כלום. קשה מאוד להפוך סוס מרוצים לסוס קפיצות או דרסאז´ (למרות שזה נעשה) כי הם חמים ולחוצים. לא יוצאת לי התמונה מהראש מלפני מספר שנים של הסוס שתוך כדי מרוץ שבר את הרגל לחלוטין לשתי חתיכות נפרדות!! זה היה ממש נורא והראו את זה בכל ערוצי החדשות השונים... סגנון הרכיבה האנגלי כולל קפיצות מכשולים במסלולים שונים ובגבהים שונים מ-90 ס"מ ועד 140 ס"מ (אם זה לא השתנה בזמן האחרון). וזה כולל תחרויות גובה, כלומר מי קופץ הכי גבוה... הדרסאז´ זה בעצם רכיבה אמנותית בה הסוס נע בכיוונים שונים ובתנועות שונות, כמו למשל תנועה הצידה תוך הצלבת רגליים, עמידה ב-4 רגליים מקבילות (2 ו-2), תנועה במעגל תוך החלפת רגל מובילה, וכו´... לגבי הווסטרן אני בטוחה שיש אנשים שיוכלו להרחיב מעבר למה שאני אומר, אבל בעיקרון מדובר על רכיבת "עבודה" שמטרתה בעבר היתה עבודה עם עדרי פרות וסוסים (כמו במערב הפרוע). הסוס יודע לגרום לפרה להשאר בקו אחד ולא נותן לה לחתוך את הקו המסויים הזה (ראיתי הדגמה וזה די מדהים). הוא מסוגל לעשות זאת גם ללא הוראות רוכב. ההבדלים העיקריים הם בצורת הישיבה ותנועות הגוף כמו גם בציוד שהוא שונה מאוד בין הסגנונות השונים. וזהו... אני הולכת לנוח!!

מריושי

New member
בארץ אולי

קופצים עד 140 ס"מ וגם זה בקושי בחול הרמה הרבה יותר טובה השיא העולמי עומד על 192 עם אני לא טועה. לא לטעות, מדובר על קפיצה בודדת לעשות מסלול הרבה יותר קשה לסוס ולרוכב ואת השיאי גובה עושים על קפיצה בודדת

*Trinity*

New member
../images/Emo140.gif השיא העולמי עומד על 2.47 מ´

שנעשה בשנת 1949. זהו שיא שעדיין לא נשבר!! מצורפת תמונה די מפחידה של קפיצה לא ממש מוצלחת...

מריושי

New member
באופן עקרוני

ובגדול ענף הרכיבה מתחלק בארץ ל2.5 אינגליש (דרסאג´ וקפיצות, יש הרבה תחרויות ביורוספורט) ווסטרן (לא אני אסביר על זה) ואינדורנס (סיבולת) יש גם את הפולו (משחק כדור כשרוכבים על סוסים) אבל לפי ידיעתי עוסקים בזה בארץ. האינגליש על ענפיו זה ספורט אולימפי

taz512

New member
כרגיל כמה דברים...

אני פשוט הוסיף... ווסטרן זה גם ספורט אולימפי כיום. כמו שאמרו על ווסטרן יש המון. אני אתן סקירה קצרה. 1)בקר. מקצוע הבקר מתחלק לכמה מחלקות ואני הפרט רק חלק מהן. רופינג:פה מדובר ברדיפה אחרי העגל עם לאסו ותפיסתו, יש כמה מיקצים בתוך תחרות זאת שכוללים טיים רופינג, כאפ רופינג וקרניים (מקצה ילדים). קאטינג: פה מדובר בעיקר בעבודה של הסוס. מדובר בהפרדה של עגל אחד משאר העדר ובזמן שהעגל מנסה לחזור לשאר העדר להשאיר אותו במקום הנבחר. יש כמה שיטות ותחרויות קאטיניג לפעמיים זה רק סוס ורוכב ולפעמיים זה מספר רוכבים. רודיאו: פה יש את המקצועות הידועים רכיבה על סוסים לא מאולפים פרים וגם פה יש כמה מחלקות של עם אוכף או בלי אוכף. מקצועות מהירות: חביות:מקצה שבוא יש שלוש חביות צריך לעשות סיבוב מסביב לכל אחת במהירות האפשרית. (נגיעה או הפלה של כל חבית גוררת הענשה בצורת זמן. סללום: כשמו כן הוא סללום, צריך לעשות סללום בין קונוסים ואסור לגעת בהם. מקצה מהירות פשוט. מקצועות הפלאז´ר: יש כמובן את הפלאז´ר הראשי שהוא הבסיס לכל הווסטרן פה בודקים את ההתנהגות של הסוס והרוכב ורצים לראות איך הסוס מתנהג וכמה שפחות שהרוכב "מציק" לסוס. טרייל קלאב: מסלול מכשולים, לא מדובר בקפיצות למרות שבחלק מהמקצים יכולה להיות קפיצה של מספר עשרות סנטימטרים. אבל זה נדיר. בעיקרון זה מעבר של מכשולים שאפשר למצוא בטבע בעיקרון, שער, מים, הליכה אחורה, הליכה הצידה, עליה על במת עץ וכו´ זה משתנה מאוד ממקצה למקצה. ורינינג: זהו מקצה שבא להראות שליטה בסוס ולהראות מה הוא מסוגל לעשות מקצוע מאוד יפה למי שמבין בסוסים. פה רואים ספינים, רולבאקים, החלפות רגליים, סלייד סטופים וכו´ פה אני מסיים את ענף הווסטרן שאותו אני מכיר טוב. יש כמובן עוד הרבה ענפי תחרויות אבל אלה הפופולריים ביותר. ובנוגע למקצועות כללים שיש בארץ כיום זה: 1)ווסטרן 2)אינגליש 3)מרוצים 4)אינדורנס (שזה סוג של מירוץ פשוט למרחקים ארוכים) 5)פולו (עם אני לא טועה יש חווה אחת בארץ שמשחקים זה פולו) אני לא יודע למה אבל כל פעם שאני נכנס לפורום הזה אני יוצא ממנו עם כאבים בידיים
אני מקווה שעזרתי והשכלתי את מי שלא יהיה
טאז שד עם הרבה מה להגיד

מריושי

New member
אפשר להגיד ש

טרייל קלאב (בקטע הפרקטי) ופלאז´ר זה מקביל בצורה מסוימת לדרסאג´?

taz512

New member
אני דווקא הייתי אומר ש....

שהפלז´ר פלוס הריניננג מקבילים לדרסא´ז זה נראה לי קצת יותר הגיוני פשוט צריך להוסיף כמה אלמנטים מהטרייל קלאס. תבוא בהזדמנות לתחרות רכיבה ותראה
טאז שד מטורףףףףףף

מריושי

New member
פספסתי תחרות

בתל מונד לפני חודשיים או משהו כזה (בדיוק היתה בחווה שלי תחרות קפיצות)

taz512

New member
הייתה תחרות נחמדה

אבל הבעיה עם התחרויות בארץ היא שיש כיום בערך שלוש מקצים. טרייל קלאס פלאז´ר וריננינג (כמובן ברמות שונים וגילים שונים) אבל מקצועות המהירות(חביות וסללום) והבקר!!! נעלמו מהארץ. לצערי הרבה כי אלה המקצועות היותר יפים לראות והיותר כיפיים לרכיבה. אבל אני עדיין מחכה לחזרה של תחרויות הרופינג. ובנתיים מוצאים עז ורודפים אחרי בשדות
טאז השד והלאסו

מריושי

New member
אצלי במושב דוקא

יש מישהו שמתעסק בקאטינג (יש לו מספיק כסף בעצם להתעסק במה שהוא רוצה)

taz512

New member
כן זאת הבעיה

הסעיה היא שצריך כמות כסף עצבנית בשביל לעבוד עם עגלים. בגלל העלות הגבוהה של להחזיק אותם. גם אני עבדתי לא מזמן עם עגלים אחרי שהייתי בטיול בקר בצפון. עזרנו לחווה של חברים להסוף את הבקר שלה מהשטח. וואלה הרגשתי כאילו אני בטקסס
טאז שד קאובוי

מריושי

New member
בעצם

גם באינגליש ישנה בעיה כזאת... הסוסים הטובים אצל בעלי האמצעים (ואותם גם רואים בתחרויות...)

מירב ד

New member
אינדורנס (סיבולת).....

בארץ גם מתחרים באינדורנס. לא הרבה... אבל אני בהחלט יודעת על כמה תרויות שהיו בשנה- שנתיים האחרונות. אני יודעת בקשר לילד מדהים(גיא) בן 11 שניצח כבר כמה פעמים בתחרויות ארציות. אז כמו שאמרתי...אין את זה הרבה בארץ...אבל יש...

למעלה