אני כבר הרבה זמן לא בעניינים...
אבל אני אנסה להגדיר את התחומים שאני מכירה. בעיקרון יש 3 תחומים: 1. רכיבה אנגלית המתחלקת לדרסאז´ וקפיצות. 2. רכיבה בסגנון ווסטרן (יענו מערב פרוע אם תרצו..) 3. רכיבת מרוצים. הסגנון האחרון הוא הנוראי ביותר לטעמי, מכיוון שמדובר בסוסים צעירים מאוד בגיל 3 שנים שקורעים להם את הצורה ובגיל 6 הם כבר לא כשירים לעשות כלום. קשה מאוד להפוך סוס מרוצים לסוס קפיצות או דרסאז´ (למרות שזה נעשה) כי הם חמים ולחוצים. לא יוצאת לי התמונה מהראש מלפני מספר שנים של הסוס שתוך כדי מרוץ שבר את הרגל לחלוטין לשתי חתיכות נפרדות!! זה היה ממש נורא והראו את זה בכל ערוצי החדשות השונים... סגנון הרכיבה האנגלי כולל קפיצות מכשולים במסלולים שונים ובגבהים שונים מ-90 ס"מ ועד 140 ס"מ (אם זה לא השתנה בזמן האחרון). וזה כולל תחרויות גובה, כלומר מי קופץ הכי גבוה... הדרסאז´ זה בעצם רכיבה אמנותית בה הסוס נע בכיוונים שונים ובתנועות שונות, כמו למשל תנועה הצידה תוך הצלבת רגליים, עמידה ב-4 רגליים מקבילות (2 ו-2), תנועה במעגל תוך החלפת רגל מובילה, וכו´... לגבי הווסטרן אני בטוחה שיש אנשים שיוכלו להרחיב מעבר למה שאני אומר, אבל בעיקרון מדובר על רכיבת "עבודה" שמטרתה בעבר היתה עבודה עם עדרי פרות וסוסים (כמו במערב הפרוע). הסוס יודע לגרום לפרה להשאר בקו אחד ולא נותן לה לחתוך את הקו המסויים הזה (ראיתי הדגמה וזה די מדהים). הוא מסוגל לעשות זאת גם ללא הוראות רוכב. ההבדלים העיקריים הם בצורת הישיבה ותנועות הגוף כמו גם בציוד שהוא שונה מאוד בין הסגנונות השונים. וזהו... אני הולכת לנוח!!