בקשה לי אלייכם

בקשה לי אלייכם

הולכים להביא לי כלב וימריינר, אם אפשר אולי לקבל מידע על הכלב הזה, ומכיוון שזה הכלב הראשון שלי, אם אפשר שאנשים יסבירו לי איך לטפל בו. בתודה מראש, סער

be_roo

New member
העיצה הכי טובה שאוכל לתת לך

היא להמתין ולא לקחת את הכלב לפני שתלמד על הגזע ותדע אם הוא בכלל מתאים לך ואתה לו. לכל גזע יש את היתרונות והחסרונות שלו, את הדרישות המיוחדות והתנאים שהוא זקוק להם, ובבחירת גזע יש להביא את כל אלה בחשבון. סתם לדוגמא, וימרנר הוא כלב מאוד פעיל וחייב בפעילות גופנית על בסיס יומיומי, למי שאין זמן פנוי, מומלץ לבחור בגזע אחר. זוהי רק דוגמא, אל תתפס אליה.

גם זה לא גזע קל

ואם לא יודעים לגדל אותו כמו שצריך ולא מאלפים וחושפים אותו מגיל צעיר לכלבים אז הוא עלול לפתח תוקפנות כלפי כלבים.

© Tweety ©

New member
ויימרנר

קודם כל וחשוב מאוד! לקבל את הגור ממקום בעל שם-הכלבים מהסוג הזה יכולים לגלות פראות ולפעמים גם תוקפנות. כלב מאוד מאוד עקשן-שחייב לעבור אילוף על מנת לשמש ככלב משפחה. אני לא הייתי ממליצה עליו כעל כלב ראשון כי קשה לאלף אותו לבד,אם לא תהיה מספיק קפדני וקשוח-הוא לעולם לא ילמד. הוא כלב ציד ולכן הוא דורש המון פעילות גופנית בכל יום-לא טיול קצר של 5-10 דקות הליכה וריצה למרחקים. אני הייתי ממליצה לך לבדוק מי המגדל של הכלב ומאיפה אתה מקבל אותו,לקבל קצת יותר רקע על הכלב-אם אין במשפחה של ניסיון עם כלבים בעבר אני באמת לא ממליצה לאמץ את הכלב הזה-האגודות מלאות בכלבים אחרים שישמחו למצוא בית חם. בהצלחה.

GAUDI2

New member
מעניין שעל הפיטבול אתם

ממליצים בלי להתחשב אם יש מגדלים (בארץ אין) ומה מוצא הכלב . כל מה שרשמתם על הפיטבול טופס גם על הויימרנר - אם תגדל את הכלב נכון ובהתאם לאופיו לא יהיו לך בעיות , אם לא תחנך אותו ותנסה לשבור את אופיו יהיו לך בעיות וזה תופס לגבי כל כלב בין אם הוא גיזעיי או לא .

© Tweety ©

New member
אף פעם לא אמרתי שאמסטף מתאים

לכל אחד. מעולם לא אני גם לא נותנת ל*סתם* משפחות לאמץ את אמספטים ושני האמסטפים שהיו אצלי הגיעו לבתים שעבר גדלו בהם כלבי אמסטף. אבל שילך לאמץ את הכלב הזה ואתה תיקח אחריות בסדר?!

GAUDI2

New member
הדבר הטוב בפורום הוא שאפשר

לראות מה רשמו בעבר ואני מפנה אותך לראות מה רשמו בעבר בנושא הפיטבול ואחר כך לחזור ולרשום , אני לא אשא באחריות בדיוק כמו שאת לא תשאי באחריות לכל מה שאת רושמת ואם היית קוראת בעיון ולא ברוגז היית מבינה שאני רשמתי שהוא צריך לברר על הגזע ולהשקיע בגידולו וחינוכו ואם הוא יעשה כך אז אני מוכן אפילו לקחת אחריות על כך שיהיה לו כלב טוב ושהוא יהנה ממנו . כנ"ל לגבי כל כלב . הדבר שמרגיז הוא שאנשים מגיבים באופן אוטומטי ולא עוצרים לחשוב , אם מדובר באמסטף או פיטבול כולם ישר קופצים ונותנים דוגמאות מכלב או שניים שהיו להם אם מדובר בגזע פחות "מתוקשר" אז אף אחד לא קם ואומר , רגע מה זה העלהום שאתם עושים הרי הרבה תלוי בבעלים ובחינוך. ואני מקווה שלא תתחילי להוריד את השירשור לרמה של האשמות אישיות מישום שאני פשוט לא יגיב להם , אם יש לך מה לרשום בנוגע לנושא אין בעיה לפתח את הנושא אבל ללא הערות מיותרות.

© Tweety ©

New member
אני לא יודעת מה איתך

אבל אני אף פעם לא נותנת לאנשים לאמץ כלב כאילו הוא חפץ. מה סך הכל אמרתי? כולם יודעים שזה סוג כלב שקשה לגדל אותו,ואם לא יכולים לשלוט בו הוא הופך לפראי. וזה גזע נהדר,אוהב ומקסים אבל כן צריך לדעת לחנך אותו באופן קפדני-והוא לא מתאים ככלב ראשון. אני מכירה מספיק כלבים מהסוג הזה שנזרקו לרחוב בגלל שהבעלים שלהם לא הצליחו להשתלט עליהם. מה הקשר בכלל לאמסטפים? מה שהיה דיון והשתקתי את כל אלו שקראו לכלבים האלו רוצחים בגלל מספר מקרי תקיפה? מה השטויות האלו.

madhatter

New member
הכונה היא

שבפיטבול כולם מזדעקים ואומרים "הכל במגדל" ואילו כאן אומרים שלמרבה הפלא טבועות בכלב תכונות גנתיות

lilithmm

New member
עוד משהו...

אני לעולם לא הייתי ממליצה פיטבול/אמסטף/רוטויילר/דוברמן לאדם חסר נסיון, גם לא ויימרנר, ד.א..

האפי לי

New member
שמעי עליהם שאין דרך לגרום להם

לאהוב חתולים זה באמת נכון ? (כששמעתי את זה ליבי נשבר)

© Tweety ©

New member
לא

אני מכירה משפחה שיש לה כלב בן 5 מהסוג הזה ושני חתולים. ולפני זה היה להם אמסטף שלא נגע בחתולים.

enbalush

New member
באותה הזדמנות..."גוליבר" וימריינר

בן 5, יפיפה, גדול וחברותי, מחפש בית/משפחה אומנת, יש לו אפילפסיה, שמתבטאת לעיתים רחוקות (אפשר להעלים זאת בעזרת כדורים נדמה לי), אבל חוץ מזה הכל אצלו מצויין.

למעלה