בקשה ליעוץ

svsaa

New member
בקשה ליעוץ

אני בן 13 ואני בא ממשפחה דתית לאומית ממעמד הביניים.
בשנתיים- שלוש האחרונות התחלתי לפקפק במה שלמדתי בבית הספר בקשר ליהדות, הכל נראה לי ילדותי מדי, לא אפרט עוד. בנוסף עברתי קשיים רבים, ההורים התגרשו, המשפחה התפרקה ואני לא מקובל בחברה.
חיפשתי הרבה זמן תשובות לשאלות שלי אבל אף אחד לא ענה לי בצורה משביעת רצון והחלטתי לעזוב את הדת.
כרגע כל זה ידוע רק לי, וההורים, החברים והמשפחה שלי לא מודעים למה שקורה לי.
אני לומד בבית ספר דתי ואני לא חושב שאמצא שם מישהו שיוכל לעזור לי להתמודד עם כל זה למעט התנהגות אנוכית של שכנוע לחזור לדת. אני פוחד מהתגובה של האנשים שקרובים אלי כאשר הם יבינו שאני אתאיסט. אני פוחד מהתגובה של ההורים שלי.
אני צריך יעוץ כיצד להתמודד עם המשפחה, החברים והסביבה ואיך להודיע להם שאני לא מאמין, ומה לעשות אחר כך- אני לא חושב שאוכל להתמודד עם מעבר למסגרת אחרת בשלב השביר הזה של החיים שלי. מה לעשות?

ברוך הבא גם לך

אני חושבת שאתה צריך לשתף אדם קרוב אלייך במה שעובר עלייך. ממש לא כדאי לעבור את זה לבד. חפש דוד/ה קרובים או אחד מבני הדודים שאתה יכול לדבר איתם.

בנוסף, נראה לי שאתה צעיר מאד לעבור את התהליך של היציאה בשאלה. אולי יש מצב שתישאר דתי עוד כמה שנים עד שתיסגר על עצמך?

בכל מקרה, אני ממש לא חושבת שאתה צריך לעשות כרגע צעדים קיצוניים מידי, אתה יכול בינתיים לקרוא ולחקור את נושא הדת ולצאת בשאלה, אם תרצה, כשתהיה בוגר ועצמאי יותר.

damtiela

New member
מסכימה ולא מסכימה

לצאת בשאלה בגיל 13 זה לא קל, בכלל לא קל, אבל אפשרי.
וזה שהוא בן 13 לא אומר שהוא לא בוגר. כמה מהחברים הטובים שלי יצאו בסביבות הגיל הזה. ואפילו עברו בשלב מסויים בתיכון לבית ספר חילוני. בתים דתיים-לאומיים שונים מבתים חרדיים, ותלוי בפתיחות המשפחה - הכל אפשרי.

אבל... לעשות צעד חד צדדי בשלב שבו הכל משתנה (המשפחה, גיל ההתבגרות וכו') זה כבד. וכל עוד אתה לומד בבית ספר שיכול להכין אותך לחיים האמיתיים (לימודים ובגרויות בעיקר) ואתה מסוגל לחיות עם זה - לא נורא להשאר. אני שמחה שלמדתי במוסד דתי.

אפשר לקחת את הזמן ולחקור. מגיל 12 בערך התחלתי לשאול שאלות על אמונה, אלוהים וכו'. דיברתי עם המורים/רבנים/מדריכות וקיבלתי הפניות לכל מיני ספרים שנתנו לי המון מידע.
בסופו של דבר זה רק חיזק את ההחלטה שלי לצאת בשאלה, אבל לפחות זו היתה החלטה מודעת.

אז מה שלא יהיה - אל תפסיק לשאול. אתה יכול להשתמש בפורומים, לקרוא ספרים, לשבת לבד ולחשוב - אבל תעשה בחירה מודעת. יש לך את כל החיים לפניך, קח את הזמן לעשות את הבחירות הנכונות *בשבילך*.

Sonic hedgehog

New member
נשמע לי בעייתי

בהתחשב בגילך. הייתי ממשיכה לחקור דברים ומנסה להבין במה בדיוק אתה מאמין ובמה לא. יש מצב אולי גם לעבור למסגרת פתוחה יותר אם כי לא חילונית? יתכן וזה יהיה מעבר שההורים יסכימו לו ואולי גם יעזור חברתית.

עצה - תשתף לפחות את אחד מהוריך

תבחר את אותו אחד שיותר קל לך לדבר אתו ותספר לו.
בגיל שלך, בקשת וקבלת עצות מזרים, במיוחד באינטרנט, בעייתית ומסוכנת ולכן אני מציע לך, למרות הקושי הרב בו אתה נמצא, לתת צ'אנס לאחד ההורים או במקרה הפחות טוב לבן משפחה אחר.

עצה-תשתף

תמצא מישהו מבוגר שאינך דואג שישכנע אותך שכנועים מהסוג שאינך רוצה לשמוע.
זה יכול להיות יועץ/ת במוסד הלימודים
זה יכול להיות דוד/דודה אח/ות או הורה.

למעלה