בקשה ליעוץ דחוף

בקשה ליעוץ דחוף

היי רציתי לשמוע דעה , או לקבל יעוץ . הסיפור הוא כזה : התגרשתי לפני מספר שנים ויש לי שני ילדים הילד הגדול עבר מרצונו ועפ"י בקשתו למשמורת אליי לפני שש שנים. והילדה נשארה אצל אימא שלה, היחסים בין האם לבת לא כ"כ טובים הן לא מסתדרות אחת עים השניה, הסיפור מאוד מורכב לא אלאה אתכם בכל הפרטים. בעייתי היא שהיום בערב אמא של הילדה שמה אותה אצלי בבית ללא הודעה מראש, והילדה אומרת לי שאמא שלה לא רוצה אותה יותר. באיזה אופן עליי לפעול ? האם ללכת למשטרה ולהגיש נגדה תלונה ? או ללכת לבימ"ש לענייני משפחה ולבקש משמורת על הילדה ?האמת אני רוצה את הילדה אצלי פשוט יהיה לה יותר טוב, היא תהיי עים אחיה,אבל גם זה לא הולך להיות כ"כ קל. אשמח לשמוע דיעה בנושא. נ.ב אני והאימא לא בקשר כלל.

spring9

New member
לגדל ילדים זה לא קל

אני קוראת בין השורות שגם אתה לא כל כך רוצה את הילדה, כי כתבת "זה לא הולך להיות כ"כ קל" . אם אתה רציני בקשר לילדה אז לך לבית המשפט ובקש משמורת גם עליה. ובאופן כללי בלי לדעת יותר פרטים אי אפשר לדעת מה משמעות המילים של הילדה "אמא לא רוצה אותה יותר". אולי גם לך יהיה יום רע עם בתך והיא תגיד "אבא לא רוצה אותי יותר?"

במקרה זה הפרקטיקה קובעת יותר מהרשמיות

הסיפור שלך לא כל כך נדיר, שמעתי כמה וכמה כאלה. לדעתי, אין שום צורך למהר עם העניין הרשמי, קרי המשמורת החוקית. אם האם והבת גם יחד מעוניינות שהבת תשהה אצלך (אני בכוונה השתמשתי במילה 'תשהה' ולא 'תגדל') ואם אין לך בעיה עם זה, אז תחיו כרגיל בלי לעשות עניין. כך במשך שבוע, שבועיים או אפילו חודש חודשיים ואם יש צורך, גם כמה חודשים. אל תדאג, יהיה לך מספיק זמן לדרוש משמורת בבית המשפט. רק לאחר תקופה תדרוש משמורת ואז ניתן יהיה לומר שהילדה 'גדלה' אצלך. מה שאני מזהה הוא שכרגע צריך להרגיע את הרוחות, גם את הבת וגם את האם, שתיהן נסערות. מה שחשוב במקרים האלה, ואני מבינה שהילדים גם גדולים יחסית (הבנתי נכון?) הוא הפרקטיקה ולא ההיבט הרשמי של חזקת הילדים. השהיית התביעה הרשמית גם יכולה לאפשר לכל הצדדים ובודאי לך להתארגן ולהבין איזה מין סידורי ראיה וטיפול מתאימים בפועל בין הילדה ובין שני ההורים.

היי מיכל

,הבעיה שלי כרגע שהבת במשמורת האם, ואני לא יכול לרשום אותה למסגרת לימודית קרי בי"ס בלי אישור של האם, והאם אינה מוכנה לשתף פעולה . ומה עים המזונות שאני משלם עבור הילדה? אני צריך לבקש מבימ"ש משמורת זמנית לא ? המצב מאוד מורכב. ואני לא רוצה שהילדה תיפגע, גם כך היא בטראומה מכל הבלאגן עים אימא שלה.

גם משמורת זמנית היא פרוצדורה לא קצרה

ראשית, צר לי על העיכוב בתשובה. לגופו של עניין, אי אפשר לנהל את כל המערכות בבת אחת. מעט קשה גם להתארגן עם הילדה וגם לטפל בתביעת משמורת וגם בתביעת מזונות. הדבר הראשון הדחוף הוא לרשום את הבת לבית ספר. אני מבינה שהאם היא ו שרוצה ומעוניינת שהבת תגדל (או לפחות תשהה) אצלך, אז מדובר קודם כל באינטרס שלה לרשום את הבת לבית ספר בקרבתך. אם היא מתנגדת, הסיפור שלך מתהפך. כלומר, אין טעם שתתרכז בהעברת הילדה בפועל אליך (כיוון שאי אפשר לרשום אותה לבית ספר אצלך) אלא אתה צריך להתחיל מהתביעה הרשמית למשמורת.... אני מקווה שהבנת את הראש שלי. לפי מיטב הבנתי האם רוצה שהבת תהיה אצלך ולכן אם תפנה אליה לרשום את הבת או להסכים לרשום אותה בקרבתך, היא לא תתנגד. אם האם מתנגדת, זה עומד בסתירה לרצונה להעביר את הילדה אליך. אולי האם לא רוצה להיות אקטיבית בהרשמה ואתה תצטרך לעשות כמה פעולות שבמצב נורמלי שני הורים עושים, זה המחיר הרבה פעמים שהורה משמורן "משלם" עבור המשמורת. לגבי המזונות, אני יודעת שקשה מאוד גם לשלם מזונות וגם לגדל אותה אצלך, נסה אולי לקחת הלוואה למשך 3-4 חודשים, ברגע שהבת תהיה בפועל אצלךוהיא רשומה בבית ספר בקרבתך ויש פרקטיקה של נניח חודשיים אז יותר קל לך גם להגיש תביעה וגם אפילו להפסיק או להפחית את המזונות באופן חד צדדי כשאת ההתחשבנות הכספית תעשו אולי מול בית המשפט (עדיף כמובן ביניכם בלי בית משפט).

תגיש תביעה למשמרת מלאה.

לא מבין את ההתלבטות, כן, זה יהיה קשה, סחבת של חודשים, יציקו לך בכל מיני דרכים, עו"סיות עם מוח של ציפור יבדקו שאין עניין מיני בינכם. ישקלו לכלוא את הילדה במרכז חירום בכדיי לכפות עליה לאהוב את אימה... אז ? מה הברירה העומדת בפניך ?

למעלה