בקשה לייעוץ

Tal Pe

New member
בקשה לייעוץ

ידוע לי כי מאוחר המושב "באר צופר" בערבה נמצא מקום נטוש שהיה אמור להיות מלון ששייך לאיזה מליונר... מישהו מכיר את הסיפור שעומד מאחורי זה?

בין צופר למואה

היה מיזם מלונאי של אחד קלוד ללוש (אומרים שהוא קרוב של ג'ורג' לְבחוֹש) שלא עלה יפה נוכח עלייתו של ה"ה אריאל שרון שיח' להר הבית בידנו. בספטמבר 2000 הבין האדון ללוש, יהודי יליד אלג'יריה, בעל ה"גבר ואישה" ו-13 יום בצרפת (ענייני שלג) ועוד כמה יצירות מרתקות, כי מיזם המלון הצפון אפריקאי המפואר שלו בערבה המרכזית לא ימשוך את אותם עשירי עולם לישראל והם ישארו כנראה בדאבוס או במקור עצמו - במרוקו. ולכן, לאחר השקעה לא מעטה פסקו העבודות במקום והוא נטוש - אם כי שמור. כשנכנסים בדרך העפר למואה (יש שער ושילוט ברור לדרך הבשמים.... ) אפשר לזהות את המקום לפי הדקליה המפותחת במקום. נסיעה טובה.

תוספת קטנה

הרקע למלון היה נסיון להפוך את דרך הבשמים לדרך מורשת עולמית. אם האו"ם היה מקבל את זה, כפי שעלה מישובות שהתקיימו בארץ בענין, המלון היה ממריא. מרגע שהפוליטיקה השתלטה על הענין, ומדינות כמו ירדן, סעודיה, תימן, עומאן סרבו לתמוך, נעצר הפרויקט של דרך הבשמים. המלון היה אמורלהיבנות מלבני בוץ, והובאה מכונה מיוחדת שבנתה כמה אלפי לבנים. מאחר שהמלון לא נבנה, קנו תושבי השכונה החדשה במדרשת שדה בוקר את הלבנים ובנו מזה בתים.

Tal Pe

New member
תודה רבה לשניכם!

אני גרה עכשיו בצופר והיה חשוב לי לדעת על המקום המעניין הזה. תהייה קטנה - מאיפה אתם יודעים את המידע הזה? שעות חיפשתי באינטרנט ולא הצלחתי למצוא כלום...

באר צופר מלון

אין יותר פשוט מ - Google...... רושמים באר צופר מלון ומוצאים את הכתבה בעתון הארץ: ענף גידול האנטילופות מאת דוד רפ ושם כתוב בין היתר: - עשר שנים חלפו מאז שהגיש את הבקשה ובמועצה עדיין דנו בה. ואז, לפני שבע שנים, התאהב הבמאי הצרפתי קלוד ללוש בערבה. הוא נרתם ליוזמה של איש עסקים ישראלי, להקים ליד באר-צופר מלון פאר אקזוטי, כזה שיגשים לאירופאים עשירים את כל הפנטזיות הקשורות במדבר. במקום תוכננה הקמת כמה עשרות סווויטות מצוידות היטב, מרכז בריאות וספא, מצפה כוכבים ומטעי תמרים "אותנטיים". הפרויקט מעולם לא יצא אל הפועל, אבל ב-97' התברר לבן שלמען הגשמת חלומותיהם של ללוש ושות' יכולות הרשויות לעבוד במהירות הבזק. "נודע לי שהמועצה האזורית נתנה את הסכמתה להחכרת שטח סמוך לזה שאני ביקשתי, לטובת מלון הפאר. התקשרתי ליזמים והודעתי להם שאיאלץ לפנות לבית המשפט, בטענה שהופליתי לעומתם. כעבור שבועיים קיבלנו גם אנחנו אישור מהמועצה".

למעלה