בקשה לייעוץ !

TETO11

New member
בקשה לייעוץ !

אני אדבר ממש בקיצור. זה יישמע מאוד פשוט, אך את האמת השתלשלות האירועים מבלבלת אותי בטירוף ומקשה עליי לישון פעמים רבות.
הכרתי בחורה בקורס פסיכומטרי שאליו ניגשתי כמועמד להדרכה, והיא הייתה אחת מצוות מדריכים שהעריכו אותי. היה ביננו חיבור מדהים והעברנו לילות שלמים בשיחות נפש וצחוקים והתחלנו לתכנן את הפגישה הראשונה, באיזה בית קפה, מה נשתה, מי ייסע באוטו, האם תרשה לי להחזיק לה את היד ובאיזה שלב... ירדנו לפרטי פרטים כמו שני תיכוניסטים מבויישים.
עד, שמיוזמתה, פתחה את נושא הנישואין ! וגבר הלחץ על שנינו (היות ואני סטודנט לרפואה ויש לי עוד שנתיים לסיים והיא בתחילת תואר שני ויש לה גם כן עוד כמה שנים לסיום התואר). יש לציין שהבחורה היתה מאורסת פעמיים ונפרדה, מה ששם את הנושא הזה בראש ענייניה. וכל חוסר רצינות ממני בעניין מעלה אצלה במהרה ספק בנוגע להתאמה של שנינו.
בנוסף לכל זה, היא בחורה שסף הצעבים אצלה מאוד נמוך ומצב הרוח שלה משתנה בקיצוניות, עד כדי כך ששיחה עדינה יכולה להפוך לריב והתנצחויות והכל מתדרדר למלחמת עקרונות. אני מייחס את זה ללחץ העצום שבו היא נמצאת עקב הפרידות התכופות שהיו לה, והלחץ להיות בטוחה האם אני אכן האחד המתאים לה.
לפני יומיים היה לנו ריב שטותי שהפך בין רגע למשבר עמוק, והיא ביקשה שאתן לה כמה ימי "מנוחה" מהקשר על מנת להירגע ולסדר את מחשבותיה. עלה לי רעיון שבהקשרו את מבקש את עצתכם...
כבכל יום שני היא מדריכה פסיכומטרי באחד היישובים הקרובים לאזור מגוריי. חשבתי לנסוע לשם טרם הגעתה, ולשים לה במקום מוסתר, שאליו אני אכוון אותה דרך הטלפון כתגיע, פרח עם דף בו אני ארשום כמה אני רוצה אותה וכמה היא חסרה לי.
היא לו אוהבת שמתיפייפים אליה יותר מדי, ולא את העדינות והרכות המוגזמת. ולא אוהבת את הרעיון של להגיד לה שאני מאוהב בה בשלב כה מוקדם מהקשר. לא אוהבת שמבקשים ממנה סליחה אחרי ריב אלא מעדיפה שהצד השני יבליט לה ויתן לה את ההרגשה שהוא באמת כועס ומתרגז ממנה...
היא חושבת שאנשים מתקשים להבין אותה ושהיא מעצבנת, כך שלפעמים היא אומרת לי "אל תתעקש להיות איתי כי אני יודעת שבשביל רבים אני טרחה".
שלא תטעו... מדובר בבחורה עדינה, קטנטונת, מתוקה, יפהפיה, משכילה, חכמה ומנומסת מאוד. לפעמים אני תוהה שמי שמדבר איתי בטלפון זאת לא היא, אולי אחותה או חברתה. דמותה מאוד לא משקפת את מצבי הרוח הקיצוניים שיש לה.
מה אתם מציעים לי לכתוב ל בדף ? דבר שאינו מיופיף ושיתאים את אישיותה ואת השלב בו אנו נמצאים. ומה אתם מציעים לי בכלל, כי איתה כל דבר קטן הופך לסיפור אחד גדול ומבולגן.

תודה רבה :)

februarygirl

New member
אואה... קשה להשיב...

חלק מהקושי שלי להגיב הוא מהמקום האישי שהייתי בזה... בחור שנפרד ממני לקח כמה ימים למחשבה לחשוב על הקשר... בימים האלו אני גם התלבטתי איך הוא יכול לשים אותי בPAUSE כמו קלטת וגם כתבתי לו את כל מה שאני חושבת ואת כל הרגשות שלי הוצאתי ....
בסופו של דבר הבחור בחר להמשיך את הדרך בלעדי , אבל אני הרגשתי שלמה שלפחות לפני שזה קרה אמרתי כל מה שאני מרגישה.... ברור שהפרידה לא כאבה פחות... אבל הרציונאליזציה של - לפחות אמרתי לו , עשיתי את מה שאני יכולה.... עוזרת..
אם היא ביקשה כמה ימי PAUSE תחשוב על שני דברים לדעתי :
1. אני ממליצה לך כן להוציא את מה שאתה מרגיש... מצד שני לא בטוחה שאתה צריך לעשות מחווה כשמישהי עושה לך דבר כזה...
2. האם באמת מגיע לך שיעצרו אותך כמו קלטת , ישימו אותך והרגשות שלך על PAUSE ויחשבו על הזוגיות הזו בלעדיך ? אני יודעת שהנקודה הזו כאבה לי גם במכתב שכתבתי לו כתבתי את זה....
בהצלחה !!!!

Megie

New member
היי

נשמע כמו דיבוק..
סתם..לא באמת.

לדעתי אין לך ממש על מה להתנצל, היא לא אמורה להתנהג ככה, היא אמורה להבין שזה לא הגיוני ולא מקובל! אתה לא באמת רוצה בת זוג שתתנהג כמו משוגעת ואתה תצטרך לסבול את זה בכל פעם מחדש!
אני במקומך פשוט הייתי מדבר איתה על דברים מנק' מבטך, מבהיר ומסביר.. כרגע לא מגיע לה שתעשה את זה, לפחות בעיניי.. כי פשוט לא עשית משהו רע..על מה תתנצל?!
מה שכן..אחרי שתשלימו תוכל לעשות את זה ולרשום: " שלא תתלהבי יותר מדי, אבל שתדעי שחשבתי עליך..." וזהו.

שלום

אל תמהרו לנישואין. פתחו את הקשר הרגשי והשקיעו בו, וכשתהיו מוכנים רגשית להתמסד זה יגיע. כתוב לה מלים טובות, שאתה אוהב אותה, שהיא נחמדה ויש לה אופי טוב, שאתה רוצה בטובתה ומקווה שתהיה מאושרת, דברים כאלה.

למעלה