השאלה מה חשוב בעיניך
על כגון אלה נאמר אוי לי מיצרי ואי לי מיוצרי. לא ציינת מהי הקרבה שלך לזוג הזה. חברים? ואולי משפחה? כי יש הבדל גדול בין שני הענינים. נניח שמדובר בזוג חברים. האשה חושדת. אם זה כך בסופו של דבר היא תדע. סביר להניח שהיא יודעת ומרגישה רק שאין לה הוכחות. לכן זו רק שאלה של זמן עד שאלה יתגלו (כי הוא הרי ממשיך) או עד שהוא יתוודה.דברים כאלה מתגלים ונחשפים ת-מ-י-ד ! האדם הזה בעל ה"אישיות המלבבת והמקסימה" שמנסה וגם מצליח לפי שעה לגרור אותך להיות שותף לפשע, משחק גם הוא על זמן כי נישואים כאלה לא יחיזיקו מעמד בלי טיפול מקצועי שכרוך קודם כל בנאמנות טוטאלית של הבעל וגם אז זה מוטל בספק רב מאד. לכן תשאל את עצמך מה חשוב לך. אם הנישואים שלהם חשובים לך במחיר סכון החברות שלך איתם, זה אומר להתערב! ואם השקט הנפשי שלך חשוב לך ואתה לא רוצה לדחוף ראש למיטה רקובה וחולה זה אומר לנתק קשר עם שניהם. אחרי שתחליט מה יותר חשוב לך יהיה לך קל להחליט על דרך הפעולה הרצויה. נתחיל בסעיף 2. במקרה כזה כדאי להבהיר להם שאתה אינך אחראי על חיי הנישואים שלהם ואם הם רוצים לברר דברים שילכו ליעוץ זוגי או שיתעמתו ביניהם. היא לא מרפה? בוודאי שהיא לא מרפה כי היא מרגישה שאתה יודע- היא מיואשת אז במקרה כזה אין לך ברירה אלא לשקר לה ולהגיד במפורש אני מצטער אני לא יודע. אני לא יכול להגיד לך אם כן או לא כי אין לי מושג. זה שקר נוראי, אבל אין דרך אחרת לעשות זאת. לבעל ה"נחמד" תגיד במפורש שאתה לא מעונין להסתבך בדברים לא לך וללכלך את שמך (לך תדע לאן הדברים עלולים להתגלגל...) אתה לא שותף להרפתקאות שלו ושיעזוב אותך בשקט ואם הוא לא יפסיק לנסות "לשתף" אותך ולשכנע תרוץ עכשיו ותספר לאשתו (ככה תהיה לו סבה טובה לעזוב אותך). נכון במידה מסוימת זה לשתף איתו פעולה- אבל שהמצפון לא ייסר אותך כי זה יתגלה ממילא, לא אתה אחראי לרקבון בנישואים ולפשע הנוראי שהאיש הז\ה עושה ומה שיקרה, בטח לא יקרה באשמתך. אם הנישואים שלהם חשובים לך זה כבר מצריך בנית אסטרטגיה, צריך לראות אם יש אנשים בעלי השפעה חזקה עליו ולשקול פניה דיסקרטית אליהם. גם בלי להסגיר פרטים מדויקים ולדאוג שהם יזמנו אותו אליהם. (זה יכול להיות רב שכונה, או כל אינסטנציה שהיא בעלת משקל בקהילה או במשפחה שלו וגם עליו שיש לה סמכות כלשהי זה יכול להיות אפילו חבר טוב מאד ובוגר בגילו ובנפשו) אבל כמו שאמרתי - קודם תחליט מה אתה רוצה ולפי זה תגזור את מהלכיך.