בקשה לחוות דעת

dinamic

New member
בקשה לחוות דעת

אני מעוניין לגדל נחש בואה... (אני משער שזה יהיה בואה קונסטריקטור) רציתי לדעת האם יש מופעים שונים לבואה קונסטריקטור ורציתי לקבל חוות דעת ממגדלים, שמגדלים את הנחש הזה פרטים נוספים כגון: עד איזה גודל הנחש גדל, מה תדירות ההתנשלות שלהם, מה מידת התוקפנות של הנחש, כמה זמן הם מחזיקים את הנחש ביום, ועוד מידע רלוונטי שאני צריך לדעת לפני שאני מביא נחש מהסוג הזה, אציין שנסיון רב אין לי, אני מגדל כרכן תירס כחצי שנה, ורצוני הוא שהבואה לא ירחיק לכת ויעבור את ה2 מטר תודה

שלום לך

אני מציע שתעבור על דפים קודמים של הפורום (גם כאלו שבארכיון) יש בהם הרבה מידע על בואות קונסטריקטור בעקבות שאלות שנשאלו בנושא.

dinamic

New member
אז ככה

הרצתי חיפוש לגבי בואה ובאמת נמצאו המון הודעות (לפני שביקשתי חוות דעת) ובאמת הקדשתי מזמני וקראתי את כולם, אחרי הכל אני רוצה שלנחש שלי יהיו התנאים האופטימליים עד כמה שאוכל לתת לו. אבל עדיין ישנם פרטים שאוכל לקבל רק ממגדלים ולא מקבוצות גידול, חנויות, תצוגות או אתרים. בנוסף רציתי לדעת עוד על השימוש בדשא סינטטי, ומנורות חימום. (עלויות, יתרונות, וחסרונות) כיום אני משתמש כמצע בשבבי עץ ולחימום בכבל 25w

1צחי

New member
ל-dinamic

אני מגדל בואה כבר מספר שנים (זה היה הנחש השני שלי) ומנסיוני האישי אני יכול לספר לך שהאופי של הבואה הוא נח למדי אין צורך להוציא את הנחש לעיטים תכופות ואין בעייה להוציא אפילו פעם בחדש ללא חשש לחטוף ביס. הבואות שאני גדלתי תמיד אכלו טוב (בוגר אוכל 2 חולדות פעם בחדש), הבואה אוכלת גם בזמן התנשלות (בד"כ),אצלי החימום עם נורה וטרמוסטט אך כבל היא האופצייה הטובה יותר לזוחל בודד. אפשר להשתמש בדשא סינטטי,אך רצוי לספק לנחשה כלי מים גדול ואז היא תעדיף לעשות את הצרכים שם,דבר המקל על הניקוי. בואות הם נחשים אשר אוהבים להיות הרבה זמן במים ולכן הכרכי לספק להם כלי נח. רב הבואות לא יעברו את ה-2 מטר,הזכרים קטנים במקצת מהנקבות. לגבי מופעים חברים אחרים יוכלו לפרט קצת יותר. נ.ב במגזין REPTILES של אפריל 2004 ישנה כתבה על הוג איילנד בואה.

woma

New member
יש שם לא רק על הוג אלא על

מופעים גמדיים שהוג איילנד היא רק אחת מהן

dinamic

New member
תודה על התגובה ../images/Emo13.gif

בהחלט מספקת... אך שאלה נוספת מתעוררת, לגבי מצע דשא סינטטי. אחת לכמה זמן רצוי לשטוף אותו? אני מאמין שלא לאחר כל "יציאה" של הנחש יש לשטוף אותו ומה עלות של מצע כזה? (חיפשתי בחנות חיות ולא מצאתי, שם הפנו אותי להום-סנטר אבל הייתי קצר בזמן)

T0M3R

New member
עזוב אותך שטויות....

שים מצע Forest Bark שזה מעיין שבבי עץ הרבה יותר יפה מדשא ולדעתי יותר נוח. כל הנחשים שלי על מצע כזה ופשוט מאוד כל יציאה מוציאים את הגוש וסביבות וזהו. פעם בחצי שנה להחליף את המצע ולחטאות את הטרריום וזהו, סך הכל נחשים זה חיה שצריכה ניקיון כמובן, אבל היא גם חיה בטבע בלילכוך, ואם כל מה שתכניסו לטרריום יהיה סטרילי (מצע רהיטים וכו..) ותדעו מאיפה כל האוכל בה, אז אין שום סיכוי שיקרה משהו לנחש.

obb

New member
אני מציע לך או עיתון או דשא סינטטי.

יש כל מיני בעיות שיכולות להיות אם שבבי עץ וחבל על הסיכון,קח דשא סינטטי או עיתון..

dinamic

New member
אני משתמש עכשיו בשבבי עץ, אבל...

הנחש מפריש עליהם והם נהיו רטובים ועיסתיים, לעומת זאת חשבתי לרכוש שתי פיסות של דשא אחת נקייה ואחת בתוך הטרריום השאלה שלי היא מה מחיר הדשא, באיזו תדירות צריך לנקות אותו ואיך בדיוק לנקות אותו (האם זרם מי ברז יספיקו?)

T0M3R

New member
איזה שבבים אלו?!

לפי התיאור שלך זה נסרות וזה ממש ממש לא בריא לנחש! גם כככה! תחליף את זה עוד היום לנייר עיתון בינתיים. אני אומר לך מניסיון ומכל הטרריומים שיש בבית החיות שבבי עץ גדולים יחסית 4*3 ס"מ בערך כל שבב בבית החיות ואצלי יש Forset Bark

dinamic

New member
זה מה שיש לי נראה לי

זה לא נסורת, זה גלילי עץ כאלו (בצורת גליל) אורך ס"מ וקוטר משהו כמו 6 מ"מ פשוט כשהם נרטבים הם נהיים ג'יפה.

תדירות ניקוי מומלצת

מומלץ לנקות את השטיחי פלסטיק בכל פעם שהם מתלכלכים. תוציא את השטיח ותניח אותו ל10 דקות בתוך דלי או גיגית עם 95% מים ו5% אקונומיקה כשהוא מושרה לגמרי. אחר כך תוציא אותו ושטוף אותו טוב טוב בזרם חזק, תן לו להתייבש לחלוטין ואז אתה יכול להחזיר אותו לטרריום. השימוש באקונומיקה הורג מגוון רחב של חיידקים וטפילים שהמים לבד לא יפגעו בהם והם יחזרו ל"טפל" בנחשים שלך.

כנראה לא קראת הודעות שלי בנושא

מצע לטרריום. Forest Bark ומצעים דומים של חברות אחרות הם טובים אבל חייבים להחליף אותם לעיתים קרובות ולא פעם בחצי שנה. אומנם זה שאתה מוציא את המקום בו ראית את הצואה מנקה כלפי חוץ את הטרריום אבל למעשה אתה רק מוציא את הליכלוך הגס. השתן נשאר ספוג במקומות שלא הגעת אליהם ומכיוון שמדובר בחומר אורגני ששומר על לחות המצע משמש כמצע לגידול בקטריות מסוגים שונים. נחשים בטבע לא חיים בליכלוך. הם אולי חיים במקומות שאתה לא רואה אותם כנקיים אבל הם נקיים. בטבע נחש עושה את צרכיו וממשיך הלאה, הוא לא נשאר באותו המקום ובא במגע עם הצרכים. הטבע זו סביבת חיים ענקית, יש בה בעלי חיים ואורגניזמים שלכל אחד תפקיד משלו לדאוג לקיום המערכת. והטרריום שלך הוא לא, אומנם יש בו מגוון אורגניזמים אבל לא כמו שיש בטבע ומכיוון שמדובר על טרריום ולא על שטח בילתי מוגבל אז גם האיזון שלו מופר בקלות ולא כמו בטבע. לכן בפעם הבאה תחשוב טוב טוב לגבי ההשוואות שאתה עורך בין בשבי לחיים בטבע.

dinamic

New member
אהה תשובה מספקת בהחלט

וגרמה לי להבין שעשיתי את ההחלטה הנכונה, מצע דשא סינטטי יהיה הנוח ביותר לדעתי, אני אכין לי אחד שישאר נקי בחוץ ואחד שיהיה בטרריום ואז אני אחליף בינהם.. אפשרות נוחה נוספת היא מצע נייר אבל היא לא הכי דקורטיבית
ומשום מה אני אוהב את המראה של נחש על דשא יותר מאשר נחש על שבבי עץ תודה יהונתן ולשאר שהראו נכונות לעזור

אורי ז

New member
אני בעד דשא

קל לנקות, נח לנחש להשלה, כשהיה לי כרכן הייתי מנקה את הדשא פעם בחודש ואחרי יציאה את איזור היציאה, הדשא מתייבש מהר מאוד גם בחורף, ולכן לא היה צורך בשניים.

דשא סינטטי

אחרי שהנחש עשה צואה אתה פשוט מוציא את הדשא ושוטף אותו בזרם מים חזק, שם בשמש ואחרי 15 דקות בערך כבר יבש. פעם בשבוע לדעתי(אני עושה את זה)מוציאים את הדשא לנקות, כדי שלא יהיו טפילים וכל מיני לכלוך וכל מה שאמור להזיק לנחש.

dinamic

New member
אחלה, קניתי

לא עלה כ"כ יקר בהתחשב בעובדה שאני משתמש בזה לשתי הטרריומים (אחד לכרכן ואחד לבואה העתידית)
עכשיו נראה אם אני מספיק כשרוני בשביל לחתוך את זה מדוייק

dinamic

New member
../images/Emo32.gif

נ.ב - עלה לי 69 ש"ח לפיסת דשא סינטטי בגודל 0.5m x 2.0m

למעלה