בקשה להמלצה

galpe1

New member
בקשה להמלצה

היי חברים
חברה שלי ואני רוצים לקנות משחק קופסא ומבקשים לקבל המלצות...
עד היום שיחקנו בריסק, בלאנקו וכמובן מונופול...
הכיוון הוא למשחק לא מסובך וארוך מידי, משהו קליל ומגניב - שיהיה הרבה מקום למחשבה, אסטרטגיה, סחר ותחרותיות (אנחנו מאוד תחרותיים)... מצד שני לא משחק שהגירסה הקצרה שלו לוקחת 3 שעות - בקיצור שיהיה לשעה-שעתיים..
המשחק צריך להיות טוב לשניים, אבל שיהיה ניתן לשחק אותו גם יותר.. אנחנו בני 28, ועדיף שהחוקים יהיו בעברית.... מבחינת תקציב לא משנה - העיקר שיהיה טוב..
אשמח למספר המלצות... וההבדלים בין המשחקים המומלצים כמובן...
תודה רבה רבה לעוזרים
גל

yakobi17

New member
שאלה לא פשוטה

בעיה ראשונה היא משחק שיהיה טוב גם לשניים. זה לא דבר שהרבה משחקים מצטיינים בו.
גם תחרותיות אינה מוגדרת מספיק. השאלה אם אתם רוצים ראש בראש דוקא או משחק שבסוף המנצח ירגיש שהוא שיחק יותר טוב.

I)משחק שמשתחק טוב מאוד בשניים הוא castles of burgundy, הוא יותר מוצלח בשניים מאשר ביותר, לטעמי וגם לדעת רבים אחרים. אני אישית חושב שהוא קצת משעמם ומאוד לא תחרותי, גדי הידוע כregex חולק בשני המובנים. החוקים פשוטים, צריךך לקרוא קצת אנגלית אבל לא נורא.
II) צולקין, tzolkin, הוא משחק עם מחשבה, אסטרטגיה, די תחרותי, ניהול משאבים, לוקח שעה-שעתיים, עובד מצויין ב2-4 שחקנים, אבל קשה להגיד שהוא קליל וכיפי. זה ממש תלוי בהגדרה שלך.
III) אם ההגדרה שלך לקליל וכיפי היא באמת קליל אז הייתי ממליץ על rune age, הוא גם ממש לא יקר (106 ש"ח כולל משלוח בבוקדיפוזיטורי). עובד טוב ב2-4, יש גם הרחבה, יש בו אסטרטגיה אבל לא כ"כ סחר.

מצד שני, יתכן ועדיף לקנות משחק לשניים, ומשחק ליותר. זה הכיוון שבסופו של דבר אני הבנתי שעדיף.
משחקים לשניים:
I)קליל וכיפי, בלי סחר ומשאבים, battlelore 2ed, מאתיים ש"ח בבוקדיפוזיטורי. מלחמה של מפלצות עם קסמים. די פשוט ובהחלט כיפי.
II)כבד יותר, וגיקי בטירוף android:netrunner. מאה ושישים ש"ח שם. יש עליו הייפ שלא יורד כ"כ. אשתי שנאה אותו ברמות של גט.
III)עכשיו רכשתי את a few acres of snow, קצת כבד בהתחלה, מאוד תחרותי, הרבה אסטרטגיה, משאבים קצת. קניתי אותו בזול (132 שח כולל משלוח מcardhaus).

לשלושה ומעלה כבר יש המון משחקים.

איפה אתם משחקים? אולי תבואו פעם למפגש של איזו קבוצה (לי יש קבוצה בלוד. כן, לוד)

sAVVy25

New member
אני אתן המלצה קצת שונה

נתתי את ההמלצה הזאתי כבר בהודעה אחרת בפורום אבל אני אחזור עליה. אני ממליץ על The rise of agusts המשחק משתמש במכניקה שמזכירה קצת משחקי בינגו ומוסיפה לו הרבה קבלת החלטות. זה מרגיש לי כמו יופי של משחקי למי שרוצה להיכנס לעולם משחקי הקופסה, המכניקה אינטואיטיבית גם למי שלא רגיל משחקי קופסה אבל הוא עדיין מספיק מעניין לשחקנים וותיקים. היתרון של המשחק זה שהוא מתקדם בקצה מהיר לא משנה אם משחקים בו 2 או יותר שחקנים.
לינק שמציג את המשחקיות: https://www.youtube.com/watch?v=zHg3PEdW9xE
את המשחק אי אפשר לדעתי למצוא בארץ אבל אפשר להזמין מחו"ל : http://www.cardhaus.com/products/search?query=augu...
מחיר כולל משלוח עומד על 33.8 דולר, זה נראה לי מחיר סביר.
&nbsp
משחק נוסף שהוא מצויין לשני שחקנים הינו summoner wars משחק קלפים קליל של 30- 60 דקות למשחק.
&nbsp
אפשר להזמין גירסה של שני צבאות עם כל הפרטים הנחוצים מה cardhaus ב- 26.9 דולר.
&nbsp
לצפייה בחוקים המשחקים ומשחיות ניתן לבדוק את הפלייליסט הבא: https://www.youtube.com/watch?v=LT4054SBojw&list=PL189336052F027A32

SaidinsTaint

New member
לשני שחקנים עם פוטנציאל ליותר

קודם כל ברוכים הבאים לעולם הזה של משחקי לוח. יש באמת מבחר עצום של משחקים מדהימים אפילו מעשר השנים האחרונות, שכוללים המון מעניקות חדשות מאז גלגול קובייה בודדת.
ההמלצה הכי טובה היא באמת להגיע למפגש משחקי קופסה, בין אם קבוצות של אנשים מהפורום או מפייסבוק או Meetup, ובין אם התארגנויות גדולות יותר, כמו "על השולחן", דרקוניקון או הערבים ב"נקסוס" ראשל"צ, והרבה אחרים. ככה תוכלו לנסות מה הכי מתאים לכם.

1) Arctic scavengers : משחק Deck building מעולה ל2-5 בו אתם מנהיגים שבט של שורדים, המנסים לשרוד בעידן הקרח של שנת 2097, ולהתמודד על משאבים אל מול שבטים אחרים. האם תשלח פליט חסר תועלת לחפור בשלג עם האת היחידה שלך, או שאולי תעדיף לנטוש אותו בשלג? ואולי תעדיף לתת את האת לבריונים שלך, שילחמו על ארגז נשק מול השחקנים האחרים? או שתעדיף לצוד ולמלא את האספקה כדי לפתות שכירי חרב להצטרף אליך? כל המשחק מלא בהחלטות משמעויות, כאשר מספר הסיבובים קבוע מראש ומביא לסוף המשחק מהר מהצפוי, עד שעה וחצי.

2) Lords of Waterdeep, משחק worker placement ל 2-5 שחקנים, מוגדר אצלי בתור gateway game, כלומר אחד המשחקים שאיתו אנשים נכנסים לתחום.
תחרות על איסוף משאבים ממספר מוגבל של מקומות, בניסיון להשלים משימות המתאימות לנטייה הטבעית של הלורד שלך. בנוסף לתחרות על המקומות הפנויים במשחק, ניתן גם לשחק קלפי Intrigue המשפיעים ישירות על השחקנים האחרים. המשחק עד שעתיים, ונגמר בתוך שמונה סיבובים

3) Ticket to Ride עוד משחק gateway, גם ל2-5 שחקנים, משחק area control ו set completion. כל אחד מכם משחק train Baron ומנסה להשלים מסלולים לאורך ורוחב המפה. בזמן שהשחקן השני משלים את המשימות שלו, סביר מאוד שתחסמו אחד לשני את המסלולים, בין אם בטעות, ובין אם בכוונה תחילה. למשחק שלל מפות, שחלקן מיועדות רק ל2-3 שחקנים שרוצים ללכת ראש בראש, כמו הודו. בכל מקרה חייבים את אחת הקופסאות הגדולות(ארה"ב או אירופה) כדי לשחק במפות ההרחבה, לכן אני ממליץ להתחיל בהן.

Arctic scavengers זמין מ coolstuffinc ו cardhaus, ואת שני האחרים אפשר למצוא ב bookdepository.co.uk במחירים מצוינים.

יש עוד המון המלצות, אבל בהתחשב שזה המשחק "הראשון" שאתם עומדים לקנות אני מציע לנסות דברים במידה.

SaidinsTaint

New member
כמעט שכחתי - "על המדף"

לקבוצה של "על השולחן" יש ספריית משחקי קופסה שאפשר להשאיל ולנסות כל בסיס שבועי, מאזור גבעתיים.
המבחר גדל בהתמדה, וכל העלויות מיועדות לקניית משחקים נוספים.

http://the-shelf.heroku.com

מבין מה שיש שם אני חושב ש
Small world או Wizwar הכי יתאימו לכם.

regex

New member
ניתנו פה המלצות מצויינות

אני מחזק את אחת ההצעות - לבוא פעם פעמיים לשחק בקבוצה פעילה ולגלות בעצמיכם מה אתם מעדיפים.

אני מארגן מפגש שבועי ברחובות ולא אכפת לי אפילו לארגן מפגש מיוחד עבורכם כדי לנסות כמה משחקים בזריזות.

הנה האוסף שלי: http://www.boardgamegeek.com/collection/user/regex

ycyclop

New member
ברוכים הבאים

נתנו לכם כמה המלצות לא עם כולן אני מסכים אבל זה מה שיפה במשחקים זה עניין של טעם אישי.
בהחלט מומלץ להגיע למפגשים של קבוצות. האנים מאוד נחמדים ותמיד שמחים ללמד.
אני פותח שירשור להמלצות לאנשים חדשים, שווה שתסתכלו בו

הליגה

New member
סרטוני וידיאו על משחקים בעברית

אתם יכולים לצפות בסרטוני הסברה וחוות דעת שעשיתי על מספר די גדול של משחקים.
ממליצה לכם להתחיל עם
Stone Age שלא רע לשחק אותו בשניים ויכול להגיע עד ארבעה שחקנים
ועל
Lords of Waterdeep שמצויין למשחק בשניים ויכול להגיע עד חמישה שחקנים.

למעלה