בקשה להמלצה

William Kidd

New member
בקשה להמלצה

שלום! סבתא שלי נפלה לפני 5 חודשים ושברה את היד, היא שברה את העצם מתחת לכתף, בין הכתף למרפק. סבתא שלי בת 83 ולאחר שהיתה עם גבס במשך כבר כמעט חמישה חודשים האורטופד בביקור האחרון הציע, עקב העובדה שהשבר לא מתאחה וכנראה גם לא יתאחה, לבצע ניתוח. ההורים שלי החליטו לא לבצע ניתוח בגלל הסכנות הכרוחות בהרדמה. הבנתי שיש התקנים מסוימים ליד, כמו גבס, שאפשר לשים ולהוריד במידת הצורך (בניגוד לגבס שהוא קבוע) משהו שיותר נח לחיות איתו ביומיום. בדקנו במדנט ויש להם התקן כזה אשר עולה 900 שקל ואין אפשרות לא למדוד, לא לנסות, לא לבדוק, צריך לשלם, להזמין ואם זה לא מתאים אז פשוט אין מה לעשות, כך הם אמרו. רציתי לשאול אם מישהו מכיר התקן אחר כזה? משהו הגיוני, ולא מבחינת המחיר אלא מבחינת היכולת לנסות, למדוד, אולי להתאים אותו באופן אישי. אודה מאוד על תשובתכם יום טוב

rafagav

New member
חס וחלילה לא ניתוח

בגילה (וגם אם היתה צעירה יותר) זה ממש מוגזם. הרי כלל לא ברור אם היא בכלל תתעורר מההרדמה, שבכל מקרה יש לה שלל סכנות, גם לצעירים. לכו לבתי המרקחת / למכונים אורטופדיים ושם תחפשו את ההתקנים. יכול מאוד להיות, שכבר בסופר פארם תוכלו למצוא!! * מומלץ גם טיפולי רייקי - בעיקר על היד הכואבת!!

שבר בזרוע

שלום. אסייג את תשובתי שכן לא בדקתי את סבתך ואין לי את הצילומים והפרטים המלאים. במידה וסבתך פעילה וסובלת מכאבים עקב אי איחוי של השבר בהחלט קיימת אינדיקציה לניתוח. בניגוד לדיעה הרווחת בציבור, רפואת ההרדמה היום מתקדמת מאד, השימוש בחומרי ההרדמה נחשב לבטוח. גיל החולה הכרונולוגי אינו פקטור מכריע בהחלטה האם יש לנתח או לא, הלא תוחלת החיים הממוצעת גדלה והולכת תודות לרפואה טובה יותר (הן מניעתית והן טיפולית) וכיום, במיוחד בתחום האורטופדיה, אנו נוהגים לנתח דרך קבע חולים בעשור ההתשיעי, העשירי ולעיתים גם חולים מעל גיל מאה. במידה ויש אי-איחוי, כל מכשיר שהוא לא יגרום לאיחוי. המעט שמכשיר כזה יכול לעשות הוא לקבע את היד ולהפחית את הכאבים. הערת ביניים - אבקש מהמגיבים בפורום שעיסוקם אינו רפואה לא לתת עצות רפואיות במידת החלטיות וטון בטוח שמתאים למנהל מחלקה בכיר לפחות. הפורום פתוח, דיעות מתקבלות בברכה אבל דיסאינמפומציה אינה משרתת את טובת השואלים. בברכה,

rafagav

New member
כל הכבוד לך על דבריך וגם על הטון בהערה../images/Emo24.gif

בהחלט הייתי צריך לסייג ולכתוב, שאיני רופא. מאידך - גם אם הרפואה השתכללה פלאים, עדין האנשים נותרו אותם אנשים ועדין - קראתי, שישנן שלל בעיות עם ההרדמה הכללית וההתעוררות ממנה. נכון?
לגבי התעוררות מקומה = שם אנשים חושבים, שמיד מתעוררים ו - לא כך (מנסיון..
). זה יכול להתארך על שנים...
אבל - גם ב"קומה" קצרצרה כזו של הניתוח ישנן בעיות...

William Kidd

New member
מודה לך מאוד על תשובתך

הבנו כבר מהרופא המטפל בסבתי כי ניתוח הוא הפתרון המועדף מבחינתו, והתקן זה הוא פיתרון משני בלבד. טרם התיעצנו אם רופא מרדים אך לצערנו יש לנו מקרה קרוב מאוד של אישה מבוגרת אשר לא עברה הרדמה כזאת. בין אם זה מקרה יחיד, אין צורך להוסיף לגבי ההשפעה הנפשית על ההורים שלי בנושא. הם חושבים שניתוח זו פשוט אינה אפשרות. לכן שאלתי על התקן זה, ברור שאם בתוך גבס השבר לא מתאחה, הוא לא יתאחה גם בתוך התקן אחר, אבל גבס מקשה מאוד על מהלך החיים (להתקלח, להתלבש וכו'), שאלתי היתה האם אתם מכירים התקנים כאלה, שנועדו להיות לדרך קבע?

למעלה