בקשה להכוונה

yaell5

New member
בקשה להכוונה

שלום , אני בת26 ,סטודנטית בפתוחה . בעלת תעודה סוג 1 בבישול , ונסיון בתחום . בחצי שנה האחרונה עבדתי כמזכירה .אני מעוניינת להחליף כיון ולא יודעת מה ואיך . איפה ואיך אפשר לדעת או להתייעץ ?בעבר עברתי הכוונה של היחידה להכוונת חיילים משוחררים והם נתנו לי כיון שממש לא אני ..

כיוון מקצועי

הי יעל למדת בישול ואת עובדת היום כמזכירה. אני מבינה שאת מעוניינת בתחום חדש לגמרי? את אומרת שביחידה להכוונת חיילים נתנו לך כיוון שהוא ממש לא את. את יכולה לספר מה את כן יודעת על עצמך, על מה מעניין אותך, מה חשוב לך, מה את אוהבת. כן , את מוזמנת לספר מדוע אינך מעוניינת לעבוד בשני המקצועות שיש לך בהם נסיון- בישול ומזכירות. אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

yaell5

New member
כיוון מקצועי

הי אילת מזכירות משעמם אותי את הבישול שנורא אהבתי עזבתי בעיקר בגלל בעיה בריאותית וכיום לא מצאתי נישה בתחום שאני יכולה או רוצה להשתלב בה. אני אוהבת אנשים,את ירושלים , הצגות ומופעי תרבות על סוגיהם השונים אני אוהבת לראות מהלכים ותוצאות . בהכוונה יעצו לי להשתלב במשטרה בהתמקדות כקצינת מבחן לנוער בעיתי (אלו מילותיו שלו)-אני לא מתאימה לדעתי ולדעת מכירי כיון שאני עדינה מידי .. אפשר להוסיף בהזדמנות זאת שהביטחון העצמי שלי לא גבוה במיוחד,למרות שאני מכירה בערך עצמי מה עלי לעשות? תודה יעל

בחירת מקצוע

הי יעל, את יכולה לספר מה אהבת בבישול? מה בבישול עשה לך את זה? את אוהבת אנשים ותוצאות, אוהבת פעילויות תרבות. בהמשך למה שכתבת- יש כל מיני משרות שקשורות לתפעול ארועי תרבות כמו עבודה במתנס"ים, במחלקות רווחה בחברות. זו עבודה שמשלבת אנשים, אדמינסטרציה ותרבות. אשמח אם תספרי מה עוד עושה לך את זה? נסי להיזכר בעברך- בחוגים שהלכת, בתחומים שעניינו אותך, התבונני בבחירות שבחרת- מגמה בבית הספר, צבא, עבודות זמניות. כל אלה יכולים להצביע על המון דברים שיש בך, שמעניינים בך ושאת טובה בהם. אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

yaell5

New member
המשך

בוקר טוב אילת הדברים שאהבתי בבישול , הם הלחץ בלהשיג תוצאות מוצלחות , לראות אנשים נהנים, לארח אנשים ובכלל יש לי הרגשה שאני מצליחה/טובה בזה למרות שלא התעסקתי בתחום באופן טוטאלי ולא ניסיתי לפרוץ. בעבר הלכתי לכול מיני כיוונים ,זרמתי עם מה שבא.עבדתי כסייעת בגנים , במכירת נעליים , בטיפול בקשישים מלצרות בתיכון למדתי ביולוגיה וחוגים היו גם כן בכול מיני תחומים מוזיקה, מדע וכו.. כיום אני ממשיכה ללכת להרצאות בתחומי עניין שונים ,הצגות ומופעים ולא מתמקדת במשהו אחד . איך משתלבים במתנסים בחברות או המחלקות הרווחה ללא נסיון מוכח? תודה על העזרה יעל

כיוון מקצועי

הי יעל, נראה שאת אוהבת אנשים, אוהבת לתת לאנשים שרות וחשוב לך שהם ירגישו טוב. בנוגע למתנס"ים, אני משערת שהדרך הטובה ביותר היא להתחיל מעבודת מזכירות במחלקת תרבות ומשם תוכלי להשתלב במחלקות שונות ולקבל יותר אחריות. זוהי עבודה משרדית- שרותית המשלבת התעסקות עם חומרים העוסקים בתרבות כמו הצגות, מופעים. זוהי סביבת עבודה המזמנת בד"כ מגוון של נושאים, אנשים ופרויקטים. יש תחום נוסף שהוא אחראית אירוח באירועים - יש בכל קייטרינג אדם שאחראי על השרות ללקוחות ולאנשים באירוע. אני לא סגורה על השם= אולי מנהלי אירוע? זוהי תחום שמשלב את התחום הגסטרונומי שאת אוהבת מאד ושירות. את כתבת שבעבר הלכת לכל מיני כיוונים , "זרמת עם מה שבא". הרבה דברים מעניינים אותך ואת מתקשה להתמקד ולבחור. כדי להפוך לאשת מקצוע נדרשת התמקדות. כשאנו מתמקדים במשהו אנו בד"כ מוותרים על דברים אחרים אבל מרויחים התמקצעות בתחום ספציפי. אם היית יכולה לבחור, ולא היו לך כל מגבלות, מה היית הכי רוצה לעשות? במה היית בוחרת? אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

yaell5

New member
כיוון

הי אילת בלי להתבלבל הייתי אומרת לך שהייתי רוצה מקום קטן משלי ,איזה קפה שכונתי נחמד וחמים. אבל אני ראלית ,אין לי כסף לפתוח מקום כזה ואין לי את הידע שצריך ...

למעלה