בקשה חריגה

sherlok77

New member
בקשה חריגה ../images/Emo92.gif

שלום רב, שמי אהוד ואני סטודנט בן 26, מגיל 14 אני חולם על האפשרות לעשות רשיון משיט, אך מפעט קוצר "פיננסי" עדיין לא מצאתי את האפשרות. הייתי מעוניין לבקש מכם: אם יש חבר בפורום שמעוניין בפועל שחור על היאכטה/סירה (שיעשה כל עבודה שהיא) שיפנה אליי (אימייל או דרך הפורום), אני מעוניין לעשות הכל ללא כל תמורה פרט לעובדה שאצבור מעט ידע שאולי יעזור לי ביום המיוחל בו אממן את קורס השיט שלי. מקווה לשמוע מכם. תודה, אהוד

lizard

New member
אם היית באילת אז לא

היתה לך בעיה לעבוד שם על יכטות. אני מציע לך להשיג את החומר של המבחנים התאורטיים וללמוד לבד. זה ממש לא חומר קשה. אחרי שתיהיה בקיא בחומר אתה תפנה למנהל הספנות - כ"ש קטנים ותפתח כרטיס. כשתרגיש מוכן למבחן פשוט תקבע לך אחד מולם ותיגש. בעיקרון, חוץ מעלות החומר לימוד (במידה ולא תשיג בחינם) ועלות האגרת מבחנים זה לא יעלה לך כלום. אחרי שעברת את 4 המבחנים התאורטיים תצטרך להרדשם בבית ספר לשייט על מנת לבצע את הטסט. בעיקרון זה יכול להוזיל לך עלויות אולי אפילו ב50%. בהצלחה.

sherlok77

New member
תודה LIZARD אבל...

אולי תוכל לומר לי מהיכן עליי להשיג את החומר התיאורטי, או לחילופין מהיכן לרכוש אותו. האם קיים גם חומר בעברית ? ומה לדעתך העלות של החומר התיאורטי? תודה אהוד

lizard

New member
החומר כמובן בעברית

אתה יכול לפנות לאיזה בית ספר לשייט שתרצה ולשאול אם יוכלו למכור לך את הספרות. אם לא אז נדמה לי שגיורא קידר כתב ספר לימוד לחומר התאורטי. העלות לא ידועה לי אבל היא לא הכי זולה. כי בנוסף לספר לימוד אתה צריך לרכוש סרגל מקבילי לניווט, מפה ימית שעליה אתה נבחן (יש רק מפה אחת) וציוד נלווה כגון מחוגה, עט עפרון (7 מ"מ רך רצוי מאוד). אני מאמין שסרגל מקבילי תוכל לרכוש גם דרך הבית ספר או אם לא מוכנים למכור לך אז תשלח מסר ואני אבדוק איך אוכל לעזור לך. טיפ קטן, לא לקנות סרגל מקבילי יקר ומקצועי להחריד. הסגרל ישמש אותך בעיקר רק במבחן. עלות של סרגל מקצועי יכולה להגיע ל170 שקל בקלות. ואלחר כך הוא לא בשימוש כמעט כלל. אפשרות נוספת היא לעבוד עם משולשים אבל זה כבר משהו שאני לא ממש בקיא בו.

Kiru

New member
בנוסף

קיימות 4 חוברות לימוד (אחת לכל מבחן) שנכתבו ע"י ציקי שקד. ניתן להשיג באטלנטיס (100 ש"ח כל אחת). חוות דעת אני אוכל לתת רק אחרי שאעבור/אכשל במבחן הראשון

arye9

New member
תשובה חריגה

שני חברה מנסים לעבור מבחן משיט 30 א' ונעזרים באתר שער לים. שאלות על הסברים לא מובנים הם שולחים לי במייל ואני עונה ומוסיף לאתר הבהרות בנושא (כך שזה עוזר גם לי לשפץ את האתר). אם יש לך חשק תכנס ואשמח לעזור ככל יכולתי. במייל נא לציין בנושא "שער לים" (אני לא פותח מיילים לא מוכרים
) בהצלחה אריה

gadsh

New member
לימוד עצמי

ראשית בהחלט אפשר ללמוד לבד, אבל רצוי עם עוד חברה. בקבוצה זה הרבה יותר טוב. בדרך הים תוכל לרכוש ספרים ואולי אפילו אביזרי לימוד משומשים. מה שבטוח - אל תיגש לניווט חופי א' ללא שיעור אחד לפחות עם מדריך. שוב - דרך הים יעזרו לך.

למעלה