בקשה והתיעצות

הדמר

New member
בקשה והתיעצות

מה אתן עושות עם העוף ה"מכובס" של המרק? ולמי שלא הבינה למה התכוונתי אז מה אתן עושות עם העוף שהטכנס לתוך מרק עוף אבל לא אוכלים אותו עם המרק?

אצלינו בסעודות של שבת

אוכלים את העוף והירקות קודם ורק אחר כך את המרק ולכן לא הבנתי את שאלתך
אשמח מאוד אם תסבירי לי כדי שאוכל לעזור לך בכל מה שרק אוכל

הדמר

New member
התכוונתי לעוף ששמים במרק ע"מ לתת לו טעם

אבל מוציאים אותו מהמרק,ואז הוא נשאר יבש
ולעניות דעתי גם לא כ"כ טעים ואין עליו קופצים בבית, אבל מצד שני חבל לזרוק אותו כי זה בל תשחית.

אם במילא לא אוכלים אצלך את העוף,

תשימי את החלקים שלא אוכלים ממילא, כמו הגב והצלעות וגרונות וכו' ואז לא תהיה לך בעיה של בל תשחית. מעבר לזה, אם את לא רוצה - את יכולה לעשות לך סלט עוף. פשוט תחתכי את העוף ותשימי אותו בתוך סלט ירקות רגיל עם מיונז. ממש טעים.

אני מכינה מרק עוף עם

גב עוף שעולה כ- 5 שקלים לק"ג + כנף הודו + עצמות בקר. וכך אין לי כאב לב להשאר עם העוף המכובס. והמרק יוצא מצויין

הדמר

New member
תודה אבל לא הבנתי מה המילה הראשונה?

זה היה גב או שחסרה אות? פשוט אף לא שמעתי על גב עוף.

לא טעיתי - בקשי מהקצב שאת קונה אצלו

בשר שיכין לך גב עוף , כך זה נקרא זה עולה פרוטות,זה לא עולה על 5 שקלים לק"ג . וזה מצויין למרק. אני במשך שנים מכינה כך מרק עוף כי פשוט חבל לי לזרוק את העוף שאף אחד לא רוצה לאכול - כמו שאמרת עוף מכובס. והקצב לימד אותי לקנות את גב העוף שהוא זול ומצויין למרק. אגלה לך עוד משהו - בחורף כשאני מכינה חמין לשבת אני מכינה אותו עם עצמות בקר ללא בשר בכלל.

אני מכינה לשבת

את החלקים של העוף שנקרא משולש עם ירקות במשך כמה שעות וכולם אצלנו מאוד אוהבים את זה ומלקקים את השפתיים ולא נשאר פירור

יפית מן

New member
אניאישית אוהבת אותו רק מכובס,מה רע?

אבל בכל זאת את רוצה מרק צח עוף,אפשר להכניס לתוכו גרונות חלקי עצמות כנםים וכו זה נקרא מרק אנטיביוטיקה

אפשר בהחלט להשתמש בגרונות - אבל הגרונות

הם חלקים פנימיים של העוף ומי שסובל מבעית כולסטרול אסורה עליו אכילת גרונות.

יפית מן

New member
ההפך הוא הנכון אין כולסטרול בגרונות במה שיש

כולסטרול,זה בכבד,טחול,לב וכולי גרונות זה לא נקרא חלקים פנימים,ויש פחות כולסטרול, מהכרעים ,כך שמבחינת כולסטרול בשקט את יכולה להשתמש בגרונות למרק

אמר לי פעם רופא שהתייעצתי איתו לא להשתמש

בגרונות כי הם מכילים כולסטרול אולי לא באותה מידה כמו הכבדים , מאז איני משתמשת בגרונות . אולי הגישה שונתה מאז - אם כן אני אשמח מאוד לדעת.

הרי זה ידוע שהרבה פעמים

יום אחרי שיוצא מחקר אחד יוצא מחקר אחר שסותר אותו
חחח אולי קצת הגזמתי בהגדרה אבל הכוונה היא ברורה
לקבל כל דבר בעירבון מוגבל וכל אחד מרגיש על עצמו הכי טוב ויותר מכל הרופאים והאחיות

מעניין אותי מאוד לברר את הנושא כי אף פעם

לא שמעתי מזה
אם תהיה לי תשובה ברורה בלי נדר אני אגיד לך אותה

אופירA

New member
מנהל
לפורר לחתיכות

(כלומר להפריד מהעצמות, ואפשר לשמור אותו במקפיא לשעת הצורך), ואח"כ: א. אפשר להוסיף אותו למחבת עם שמן - מקבל את הטעם בחזרה. מחבת עם שמן ובצל קצוץ - עוד יותר טוב. ב. להוסיף לאלמנטים של פשטידה ולהכין פשטידה בשרית (אלמנטים של פשטידה: ביצים, קמח, שמן, תבלינים, ירקות מגורדים). ג. להכין קציצות מטוגנות (אלמנטים של קציצות: קמח/פירורי לחם, ביצים, תבלינים). קציצות מעניינות משאריות: לחם ישן רטוב וסחוט, ביצים, שאריות העוף, תבלינים (ואולי גם בצל קצוץ) - לטגן בשמן במחבת שטוח. ד. להוסיף אותו לסיר אורז. מוסיף המון טעם לאורז. אם מוסיפים אותו אחר טיגון (כמו באפשרות א') - הרי זה משובח. ה. לטחון או לקצוץ דק ולהוסיף לעוף/בקר טחון. ו. להוסיף לחביתה. ז. להוסיף לכל תבשילי העוף/בשר ברוטב. להוסיף לתבנית של עוף בגריל או לשקית קוקי עם עוף לצלייה. בהצלחה.

למעלה