בקשה והנחיה

kung fu

New member
בקשה והנחיה

לא להפוך את הפורום הזה לזירת מלחמה. שם הפורום הוא דרך הלוחמים, אבל הכוונה היא ללחימה בתוך עצמנו ולא ללחימה באחרים. באותה מידה אפשר היה לקרוא לפורום: הדרך אל החופש
אני מתכוונת לנצל מעכשיו את זה שאוכל לקבוע איך יתנהל הפורום. מי שזה לא יתאים לו כי הוא מחפש להוציא תסכולים שלו או להיאבק באחרים - אחלה. יש מספיק פורומים אחרים שיאפשרו את זה. לא כאן. לא מתאים לי שהמקום שאנו אמורים לחתור אל החופש האישי שלנו, יהיה מלא בשיפוטים, מאבקים, ועקיצות. הודעות שיהיו בהן עקיצות, ירידות, ביקורת, שיפוטים או הפצת רעל מכל סוג שהוא פשוט ימחקו. תודה
הפורום הזה יהיה מקום של צמיחה אישית, התפתחות, וחתירה אל החופש.

kung fu

New member
דימוי של 3 נרות שהולכים להיכבות

שלושה נרות עומדים ומנצנצים. הם עומדים להיכבות. הם לא יודעים את זה בכלל. (לפעמים יש להם הבהובים של צלילות). איך הם מעבירים את הזמן עד למוות שלהם? נר 1: אני בצבע סגול. אני הכי טוב. נר 2: אתה רוצה לטעון שאתה יודע טוב יותר ממני בגללש אתה בצבע סגול ? הא??!!? אם אתה אומר את זה אז אתה טועה. נר 3: חברה, נראה לי שאנחנו קצרים יותר מאז לפני דקה. אני רק מדמיין? נראה לי שכדאי שנפעל אחרת. נר 1: אתה רוצה ללמד אותנו איך לפעול? מי אתה חושב שאתה? אל תכפה עלינו את הדיעות שלך. נר 2: נכון! נכון! עדיף שלא תתן סתם עצות. אז בפורום הזה אנחנו לא נהיה כמו הנרות האלו שעומדים להיכבות (למות) ועוסקים במריבות ובירידות. מי שכן רוצה לנהוג ככה, מוזמן לדלוק במקום אחר בברכה.

התהוות

New member
חופש

אני לא בטוחה אם הבנתי למה לפורום שקשור בחופש צריך להיות חוקים. אני רוצה להעזר בבקורת. אני לא חושבת שאני יודעת מה הדרך לחופש שלי. אני פשוט מנסה ללכת בדרך שנראית לי. למה את חושבת שהדרך שלך (כתבת "לא מתאים לי") היא הדרך של שאר האנשים שכותבים פה אל החופש שלהם? למה את לא שואלת אנשים אחרים שכותבים פה מה הם היו מעדיפים? אני חושבת, וזאת רק דעתי, שאם למשל היית מחליטה לבקש מאנשים לשמור על טוהר המילה זה היה עדיף- כך אנשים היו כן יכולים לבטא את מה שהם רוצים לבטא, אבל בדרך מסוימת. ככה למחוק לאנשים הודעות זה פשוט לסתום להם את הפה.

DiVineTouch

New member
התהוות..

רק רציתי לומר שהמילים שלך מעוררות בי השראה. תודה.

kung fu

New member
אני בטוחה שהדרך שלי לא זהה

לדרך של שאר האנשים שכותבים כאן. לא דיברתי על החתירה או הדרך. מצידי שכל אחד יחתור בדרך שבא לו. דיברתי על זה שאני לא רוצה שבפורום הזה יהיה ירידות. אני מנהלת את הפורום ואני לא רוצה לנהל פורום שיורדים אחד על השני. לא אכפת לי איך אחרים יחתרו אל החופש. לא אמרתי שכולם צריכים להסכים על כל דבר. יש הבדל בין דיעות שונות, לבין עקיצות/ירידות/אווירה שלילית. אני יודעת על כל מיני אנשים שמפחדים לכתוב בפורום הזה, או לא מרגישים נעים לכתוב כאן בגלל האווירה. אם זה עוזר לך, אז את יכולה להתייחס למה שכתבתי בתור רצון שישמרו כאן על טוהר המילה. מי ששומר על טוהר המילה לא מעביר רעל. הרגשתי טבעי יותר לכתוב את מה שכתבתי, ולא לקרוא לזה "טוהר המילה". ככה נוח לי וטבעי לי. ( צפיתי שהרבה אנשים יפרשו את זה ככה בגלל היצמדות למילים כאלו או אחרות)

התהוות

New member
אני לא פירשתי את זה כבקשה לשמור על

טוהר המילה. אלא כקביעת חוקים מסוימים- אל תגידו מילים בסגנון של ביקורת/עקיצות/ירידות ואם תעשו כן, תמחק לכם ההודעה. אני לא יודעת אם יש כזה דבר רעל. אני יודעת שאם אני אראה סרט אלים, בד"כ, הוא ישפיע עלי בצורה שאני לא רוצה ובצורה "הרסנית" ומצד שני יש מלא אנשים שסרטים אלימים משפיעים עליהם בצורה שנראית להם חיובית... (למשל יש אנשים ששואבים מזה השראה). האם סרטים אלימים הם רעל? פעם ראיתי הצקות/ירידות/ עקיצות וכיו"ב כמשהו "רעיל" והיום אני רואה אותו כמשהו שיכול לעזור לי לכל מיני דברים. זה שזה נראה לך כ"רעל" זה לא אומר שאחרים רואים זאת כ"רעל", וזה במיוחד לא אומר שבאמת יש בפורום רעל (בהנחה שיש עכשיו בפורום ביקורת והעקיצות).

kung fu

New member
אגב, לגבי חופש וחוקים.

כתבת: אני לא בטוחה אם הבנתי למה לפורום שקשור בחופש צריך להיות חוקים קודם כל, אני לא מתייחסת אל זה בתור "חוק". התייחסתי אל זה כאל הנחיה. דבר שני, נניח שמישהו חותר לצלילות / עירות. אם הוא יעשה מה שבא לו, אז האם הוא יגיע לצלילות מעולה? לא יודעת. אולי הוא אמור לא לאפשר להרגלים ולאינרציה לסחוף אותו? אולי הוא אמור לתרגל כל מיני דברים? אולי הוא אמור לא לאפשר לחלק שרוצה לישון ולהירדם לקחת פיקוד? אז זה שחותרים אל החופש => לא אומר שבגלל זה שאמורים לשתף פעולה עם כל מה שעולה בתוכנו ולתת לכל חלק חופש.

יש כמה דברים שנראה לי שאני לא מבין.

מה הבדל בין "חוק" לבין "הנחיה של בעל הבית"? נניח שמישהו חותר לצלילות (לא ברור מה הכוונה של "צלילות" אך נניח שאני מנחש נכון) האם את מספיק "צלולה" כדי להנחות אותו? האם את "רואה" על מנת "לדעת" אם אדם צלול או לא? אולי הוא אמור לתרגל? לא בטח שלא, עניתי והסברתי את זה לא מעט פעמים. מי שחותר לחופש מבין ראשית שהכל אחד, ולא מדבר על חלקים .... "חלק ממני רוצה X וחלק אחר רוצה Y..." מי שחותר לחופש ושומר על טוהר המילה יודע שזה קישקוש לא קטן... תירוץ נפלא ללמה עשיתי ככה ולא אחרת... יצור ש"רוצה" מהרצון ולא מהשכל לא מתבלבל בין רצון לכאילו-רצון..... הסיבה שאני כותב בפורום הזה די מעט היא הקישקושים הרבים והמשונים שיש כאן מתחילת קיומו של הפורום.... זה השתפר במעט בחודשים האחרונים, אך לא בדרך של כפיה... אדם המחפש חופש מתנגד לכפייה, לכל סוג של כפייה. אם קיימת מלחמה ששווה להלחם בה זו המלחמה נגד כפייה.

עצה ממתפל ומורה

שלום רב לכל הפורום... יש לי הרגשה שאני נגועה בחשיבות עצמית לא יודעת איך לטפל או לעבוד על עצמי האם תוכל לעוץ לי עצה? ותודה מראש.....

charlila

New member
בסתלבט

את זוכרת, הייתם פעם שלוש ילדות שיורדות על כולם? בכל פעם שאת חושדת בעצמך בחשיבות עצמית, תהיי הילדה ההיא, הזמיני את החברות ותסטלבטו עליה כהרגלכן.

בסתלבט

רב שלומות לאחותי שרלילה את לא הילדה שהיינו מסתלבטות עליה כל הזמן( סתם בצחוק) למה לקחת דברים באופן אישי? מה זה מעליב? ברגע שהעיט מזהה פגיעה אישית .משמע הגיעה מתנה ויאלה לעבודה ולמה לא לסתלבט? (פרוש המלה סתלבט בסלנג זה שרוי בשלווה מתוך בטלה ) דון חוואן מסתלבט על קרלוס וזה לא מחשיבות עצמית (אין השוואה אישית) זה להאיר את עיניו......... ציטוט: מי שחותר לחופש ושומר על טוהר המלה יודע שזה קישקוש לא קטן... או : הסיבה שאני כותב בפורום הזה מעט היא הקישקושים הרבים והמשונים ובאותה נשימה אדם המחפש חופש מתנגד לכפייה.. מה זה לא מזמין סתלבט? אבא סוטר לילד ואומר לו אסור להרביץ.. כולנו נופלים החשוב זה לזהות נפילה לקבל ולתקן ואם נפגענו ממה שאחר כותב או חושב אז קיבלנו מתנה ונוכל לבדוק .למה זה מפריע לי ?( עקיצות וירידות) העיט מזמין את הפורום לעקוץ (להאיר את עיניו) ולסיום שיר חדש של המשורר הנודע ...."היודע הרואה" אני ואני ואני ואני ואני ואני ואני ואני ואני ואני ושלי ושלי ושלי ושלי ושלי ושלי אוהבת אתכם ויום טוב ושום דבר לא אישי באמת....

charlila

New member
וללה, אחותי, צדקת, את נגועה בחשיבות

עצמית - בדוק ומנוסה. (לא התכוונתי להעליב - נתתי לך תרגיל.) (ושם-המשתמשת שלי צ'רלילה.)

תשובה סנטנדרתית.....

לתשובה אחרת רצוי תקשורת מסוג אחר, כגון מפגש, טלפון או דואר אלקטרוני. לשמור על 4 ההסכמות:טוהר המילה, לא לקחת באופו אישי, לא להניח הנחות, לעשות את המיטב. לבצע את 4 הטכניקות של הטולטקים: חלימה, שיחזור, מחיקת היסטוריה אישית, אי-עשיה. להתחיל "לתרגל" את ההרחבה הראשונה.

התהוות

New member
לא הבנתי איך הגעת למסקנה הסופית

שאלת כמה שאלות ואז נהגת כאילו הגעת למסקנה מסוימת (הסקתי כך מכיוון שהתחלת את המשפט ב"אז זה ש..."). יש הרבה דרכים... לכל אחד יש את הדרך שלו וכמו כן, את התשובה שלו לשאלותיך. מה ההבדל בין חוק לבין הנחיה-שאם-לא-מבצעים-אז-מוחקים-את-ההודעה-שכתבנו?

charlila

New member
ברכותי, קונג-פו

קחי אחריות! נקי את הרעל! זה לא קשור ליכלתך להנחות צלילות - פשוט, שמירה על כללי תקשורת מקובלים בפורום... נימוס... כבוד לזולת... בהצלחה!

למעלה