אחד המקומות האהובים עלי ../images/Emo9.gif
טוב, אז מצאתי קישור באנגלית שמדבר על הר תבור. מקווה שיכול לעזור לך
http://www.planetware.com/israel/mount-tabor-isr-nr-mt.htm מצד שני האתר הזה בערבית יש בו מידע מאוד טוב ומפורט על המקום מבחינה נוצרית, רק חבל שאין גרסה בעברית או אנגלית
http://198.62.75.5/www1/ofm/ag/Tabor_Ar.html אני אתמצת לך את העיקר: 1- הר תבור מוזכר פעמיים בברית החדשה במתי.
פעם ראשונה במתי 17:1-9- [ומקץ ששת ימים לקח לו ישוע את-פטרוס ואת-יעקב ואת-יוחנן אחיו ויעלם בדד על-הר גבוה: 2 וישתנה לעיניהם ויזהירו פניו כשמש ובגדיו כאור הלבינו: 3 והנה נראו אליהם משה ואליהו והם מדברים אתו: 4 ויען פטרוס ויאמר אל-ישוע אדני טוב לנו להיות פה אם-טוב בעיניך נעשה פה שלש סכות לך אחת ולמשה אחת ולאליהו אחת: 5 עודנו מדבר והנה ענן-אור הצל עליהם והנה קול מתוך הענן אמר זה-בני ידידי אשר רציתי בו אליו תשמעון: 6 ויהי כשמע התלמידים ויפלו על-פניהם וייראו מאד: 7 ויגש ישוע ויגע-בם ויאמר קומו אל-תיראו: 8 וישאו עיניהם ולא ראו איש בלתי ישוע לבדו: 9 וברדתם מן-ההר צוה עליהם ישוע לאמר לא תגידו לאיש את-דבר המראה עד אם-קם בן-האדם מעם המתים:]
ופעם שנייה במתי 28:16-20 [ועשתי עשר התלמידים הלכו הגלילה אל-ההר אשר אמר להם ישוע: 17 ויראו אתו וישתחוו-לו ויש מהם אשר חלק לבם: 18 ויגש ישוע וידבר אליהם לאמר נתן-לי כל-שלטן בשמים ובארץ: 19 ואתם לכו אל-כל-הגוים ועשו תלמידים וטבלתם אתם לשם-האב והבן ורוח הקדש: 20 ולמדתם אתם לשמר את-כל-אשר צויתי אתכם והנה אנכי אתכם כל-הימים עד-קץ העולם אמן: ] אז כך יש לך קצת רקע.
2- קצת היסטוריה במאה השנייה (248) קובע אוריגנוס כי הר תבור הוא המקום בו התרחשה הטרספיגורציה של ישוע (הוא התגלה במהות האלוהית שלו מול ארבעת תלמידיו כשלצידיו נראו משה שמייצג את ההלכה الناموس ואליהו הנביא שנאמר עליו במלאכי כי הוא זה שיכוון אל המשיח) במאה הרביעית הוקמו בעידן הביזנטי 3 כנסיות, אחת לישוע המשיח ואחת לאליהו הנביא ואחת למשה רבנו. ובשנת 570 מצויינת עדות של עולה רגל כי היו 3 כנסיות. במאה ה-12 בנו הצלבנים עוד כנסייה עד שבא המצביא הממלוכי "אל זאהר ביברס" והרס אותה כפי שהרס את שאר הכנסיות בארץ (בייחוד נצרת) בשנת 1631 חזרו הפרנסיסקאנים ובנו את הכנסייה מחדש.
3- איך נראה המקום בכלל?
אתם עולים על ההר, הייתי ממליצה לכם כפעילות לעלות את כל ההר עד לפסגה- הרי בשביל מה קוראים לכם צופים
אתם מגיעים לצומת כזאת, אם פונים שמאלה אז ממשיכים לכנסיית אליהו הנביא היוונית-אורתודקסית (לא תמיד מכניסים אנשים, אותנו סירבו פעם להכניס ביום שבת אחד) ובפניה ימינה מגיעים לשער ענקית כזאת וזאת הכניסה לשטח הלטיני ואז ממשיכים ויש חורשה קטנה וממול יש את הכנסייה שנבנתה בשנת 1929 וליד את השרידים של הכנסיות הקודמות (הכנסייה הצלבנית). ובתוך הכנסייה עצמה ניתן לראות פסיפס ואולי שירדים של הכנסיה הביזנטית (אבל אני לא בטוחה). אם עולים לגג הכנסייה אפשר לתצפת על נוף מרהיב של כל האזור (מומלץ ביותר). אתה יכול להיעזר באתר הזה באנגלית למידע נוסף http://www.biblewalks.com/sites/tabor.html
מה הייתי ממליצה לך לעשות? 1- לעלות את כל ההר בהליכה, אפשר להשתמש באופניים אבל זה קשה מדי. או יותר קל לעלות באוטובוס למעלה ואז לרדת למטה בהליכה. 2- לבקר קצת בכנסייה (לזכור לבוא עם לבוש שמרן: כלומר מכנסיים מתחת לברך וחולצה עם שרוולים) ולהסתכל\ קצת על הממצאים של הכנסיות ההיסטוריות. 3- לעשות פיקניק איפשהו בחורשה עם כמה פעילויות קטנות. וזהו נגמר לכם היום
תיהנו שם ונצפה לעידכונים