בקר של זהב

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
בקר של זהב

אני יושבת מודאגת וחושבת איך ארגנטינה דופקת בדלת, בשקט. ומבלי שנרגיש נהפוך למדינת מצוקה, כמו שרואים בכתבות. גם היום אין מחסור בקבצנים, בהומלסים, ומחטטי פח זבל. אתמול בלילה, שכב לא רחוק מביתי שיכור כלוט, הוזמן אמבולנס שהציץ בו והמשיך.. הוזמנה ניידת, והוא ביקש רק לישון על מדרכה בפתח בית עסק. גם הניידת נסעה הלאה אל העונג הבא. והאיש המשיך לשכב שם, מקופל , מעוות, במרכז מסחרי. כמו חלק מנוף וגם האנשים שעברו, כבר לא הקדישו לו תשומת לב מיוחדת. כשיבואו בעלי העסק בבקר וייראו את המחזה בפתח עיסקם, מעניין איך ירגישו. אילו שלט כעת החורף, היו כותבים הבוקר, על עוד חסר בית שהתגלה שיכור ומת.....(זה הולך טוב ביחד, שיכור ומת). מעניין שאף אחד לא לקח אותו , לא לבית חולים, לא לבית מחסה... כאילו, למה להזיז? טוב לו שם....אם הוא שוכב שם. אדישות? אבל ככל שעוברים הימים, ושומעים על עוד ועוד גזירות דרקוניות, (סילוון, "גם אני מכרתי סברס"), כולם מכרו אז סברס - אידיוט..... וכהלב היהודי אינו מתרגש יותר ממעילות פקידים בבנק, שמשאירים אנשים ריקים מכל חסכונותיהם. ממושתלים שמחכים שנים ללא סיכוי, אם לא ישיגו סכומי עתק, מפשע שהולך ומתגבר כאילו אנו מהלכים בשכונת כושים בניו יורק, באמצע הלילה. כשהכל הולך וקורס מכל הבחינות, ובעיקר מהבחינה המוסרית, אי אפשר להגיד שאין נחמה קטנה על הבוקר. שוטרים גונבים את מכוניתו של מפקד מג"ב. מצחיק? תודו, זה מעלה גיחוכון מסויים בזוית השפתיים...... אבל שיא השיאים, הידיעה האחרונה נשתלה, כדי להרגיע את עצבינו המרוטים.. היא נועדה לגרום לנו אושר. והנה , על הבוקר, הפכו אותי לאדם מאושר. תמו כל בעיותיי בחיים, אני הולכת ללבוש בגדי חמודות ולצאת במחולות פנינוש שלנו, חוזרת אל חיים, מוישה, ינקעל, ..... ואיך שאני שמחה , מרב שמחה אולי אפילו אנקה את הבית או אפצח בשיר. או אסתפר קצוץ, או אהפוך לבלונדינית בעצמי. זולסט מיר זאיין געזונט , פנינה....... (שתהיי לי בריאה , פנינה) נו, תגידו שלא דואגים למצב הרוח הלאומי.......תגידו........

אוייש ....

ואני פתחתי את הבוקר עם הכותרת המצמררת על רצח ההורים ל-10 ילדים מפסגות. בתמונה הפרושה לרוחב העיתון ניצבת משפחה מאושרת 10, ילדים והורים מחייכים באושר.... והיום נותרו רק 9 ילדים ששואלים מי ידאג להם. ובעמודים הפנימיים סיפורים על משפחות שמתפרנסות מאבטחת הכנסה מזערית שגם אותה רוצים להפחית, התמודדות קשה ויומיומית להבטחת פת לחם...אמרת ארגנטינה מגי, ואכן אנחנו הופכים ממדינה שיוויונית שהמעמד הבינוני מהווה בה את הרוב למדינה של קצוות... מול עושר מנקר עיניים, אנשים זרוקים ברחובות... מישהו ראה את הכתבה על ילדי הניילונים הערביים? עוד פצצה מתקתקת....

magy

New member
את הגלולות המרות

אני נוהגת לאכול אחת אחת.....ולא ביחד.... ביחד זה הרעלה או התקף לב. וכבר נפטר רבה של רב, צעיר מאיתנו, מהתקף לב... אני מדפדפת בחדשות ומקשיבה להן, בעדינות.......חסה על ליבי תוך כדי דיבור אל עצמי, לא לקחת ללב. לא לקחת ללב.... ואיך אפשר לא לקחת ללב.....את כל השכול המשתולל בארץ הן בפיגועים והן בתאונות.... הייתי מתנחמת בעובדה שזה סוף דבר אבל הכי מלחיצה היא הידיעה, שזוהי רק ה ה ת ח ל ה ואל תגידי שאני פסימית.......!!!!!!!!!!!!

"שוב יקראו לי אימא"

באותו העיתון שמלא באסונות גזירות חששות ופחדים מצאתי בעמוד האחרון כתבה מילים תמונה וחיוך. "כאב האובדן על בתה מאשה (14) בולפינריום גרם לאולגה טגילצב לאבד את העובר שנשאה ברחמה. אחרי ניסיונות ממושכים הצליחה להרות מחדש וכעת שהיא חובקת בן העצב נמהל מעט באושר." כאב אובדן סוף בכי וצער וגם התחלה חדשה. מזל טוב הנסחף

המציאות עולה על כל דמיון !!!!!

אפרופו ארגנטינה סיפור הטלנובלה הישראלי האולטימטבי. פנינה רוזנבלום עם כל סיפורי העבר הבית הישן שמט ליפול הילדות הקשה האבה שלא ראתה במשך שנים רבות והיה בגרמניה תקופת הזוהר העסקים הפוליטיקה והמשפחה. ומולה אותו בחור מהעיר הקטנה שנהג לרבוץ על החוף והתרחשה סיטואציה שבה חייהם נכרכו אחד בשני. הנער הפשוט מול האישה ההילה התדמית והאגדה. החיים הזוגים המפעל הפוליטיקה סיפור האימוץ המפורסם ימי ההולדת והנישואים שחגגו (לרוב באולמי רסיטל ) עם חברים וסלבריטאים והחיים. רק עוד דבר אחד היה חסר בטלנובלה הזו קיבלנו גם אותו פרידה וחזרה גירושים ושוב נישואים מעין זוהר הוליבודי בשמיים הישראלים והחלולים לא פחות שלנו. מזל טוב לפנינה ומשה מה עוד מצפה לנו????? הנסחף

למעלה