בקר נעים מאוד

גלבועא

New member
בקר נעים מאוד

עדיין ישן עם מאוור וללא שמיכה. עדיין יש שביתה, שמונה ימים כבר. הלשונות הרעות אומרות שארז יתקפל בדיוק ביום הזיכרון לרבין. חברתנו "אמא לבוגרים" ממשיכה באי עישון סגריות - בראוו. לפי המחקרים השבועיים הראשונים הם הקשים ביותר. [אל תנשנשי יותר מדי, שתי מים או סודה במקום
] הבת שלי מחפשת עבודה. היום היא בראיון עבודה ראשון. כן, היא מתכננת עם שתי חברותיה לטוס לדרום אמריקה. אמא'לללללללללללהההההההההההההה

m i t a l y

New member
איזה גשםםםםםםםםםםםםם......./images/Emo188.gif

היה בלילה... ברקים... רעמים.... נהנית מאווירת וריח החורף (כן כן, גם בעבודה יש...), ומי לא?
אמאל'ה, כבר כואבות לי באצבעות, אפשר לשחרר קצת?
גלבוע, שיהיה בהצלחה לבתך
ולכולם, המשך יום נעים

מיטלי

שמעת על האמירה שאם מסבירים לאט מבינים מהר ?
אז כן, בהחלט .שחררי. אבל תשאירי אצבע אחת ליתר בטחון.

מאוד נעים אפילו עם ../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif

איזה יופי. ירדו אתמול טיפות ,רק שהכביש התייבש בערך דקה אחרי. ארז מתקפל ? מי הלשונות ? יש לי מקורב מתוך הארגון שהציע לי לחפש עבודה. אבל כל כך לא בא לי. נו, באמת אחרי 30 שנות הוראה איך מחפשים ? אני מעולם לא חיפשתי. יום אחרי השירות הצבאי (ממש כך) כבר הייתי בבית הספר. טוב ,אז הוחלט בבית שאפשר לשרוד בלי שכר של עד חודש. אז כנראה שבשבוע הבא אטוס לבקר את בתי ונטייל .אם שביתה לפחות ננצל אותה .(לא בחו"ל, בצפון הארץ). יום טוב, גלבוע, זהירות לא להתקרר

../images/Emo42.gifבקר טוב בקר אור, רק כמה טיפות. אבל סתוי.

עננים גבוהים, רוח קלה,והשמש זרחה הבקר בכתום דהוי וצבעה את שולי העננים בורדרד. ראיתי זריחות יפות יותר. גשם גשם בא!!! ובקשר לשביתה לפי החדשות בחיפה העיריה פותחת את בתי הספר כבר היום, גם רשויות אחרות מתכוונות לבצע את אותו מהלך. אין לי ספק שהמהלך נובע בעיקר מהבחירות לרשויות המקומיות הבאות עלינו לטובה. צריך להוכיח עשייה בתחום החינוך - דאגה שהנוער לא יסתובב ברחוב אלא ישב ילמד וכך יעלה מספר המצליחים בבגרויות, והנבחרים יוכיחו שכדאי לבחור בם מחדש. גם המורים, חברי הארגון, מהמגזר הדתי מלמדים - כדי לא להשבית לימוד תורה, לא תנ"ך, לא תורת המתימטיקה, הפיסיקה וכן הלאה. קשה להגיד שאלו תנאים נוחים להשגת תוצאות מהשביתה...

תיקונים

* בתי הספר בחיפה אינם נפתחים להוראה רגילה. מורי הארגון שובתים. מארגנים מורים שאינם חברי ארגון ומורי הסתדרות ויקבלו אותם חברי מועצת העיר. נו, מעניין איך ? הסיבה : אתמול היה "כסאח" רציני בין יונה יהב לבין רן ארז על מערכת החינוך בחיפה. עיריית חיפה סגרה שני בתי ספר בעיר : בסמת (שאני בכיתי בגלל סגירתו. שם למדתי) ובית ספר שוב. לעומת זאת העירייה מעודדת בתי ספר פרטיים. * דתיים: רק לימודי תורה. * כמורה כואב לי מאוד. יש לי תלמידים לבגרות ,ולא בדיוק תלמידים שיוכלו להשלים בכוחות עצמם,או שמצבם הכלכלי יאפשר שיעורים פרטיים. אבל- די . אני רוצה מעמד שמורה צריך לקבל עם שכר בצידו.(ולא לדשדש במקום לפני האחרון במדינות המפותחות). ודבר אחרון. יש לי חבר בהנהלת ארגון המורים. ספר לי שיש גורמים המשתילים הודעות בפורומים כדי ליצור דמורליזציה. והראייה ,בפורום של משרד החינוך עצמו נכתב שכל חטיבות הביניים אצלנו עובדות. לא דובים ולא יער. נכתב שבעיר מסוימת עובדים ואין באותה עיר בית ספר בשם שצוין. מנסים לשבור את הארגון. אך זה טמטום מוחלט. כולם , משרת החינוך ועד ההורים מצדיקים את המורים ,אבל דוחקים את נושא השביתה לעמודים פנימיים בעיתון "הארץ".(זה מה יש לי). אז אור, היום אקדיש לאפייה ולבישול. לפחות שמישהו שיהנה שאמא בבית.

pf26

New member
בוקר טוב ../images/Emo188.gif ../images/Emo215.gif

בלילה היה טפטוף מלווה ברוח מזרחית מיבשת נשמה ונשימה. אני דווקא אוהבת - מזכיר לי את סבא שלי שהיה מדבר על הרוח בהקשר לשסק, לאנונה והפקאן בחצר (כשנפל הפרי כמובן). אמא'לה - לשתות מים זו הצעה מצוינת: אין קלוריות, נותן תחושה של מלאות וכאמור יש רוח מזרחית מיבשת אז חשוב לשתות
. השבוע התחילה שנה"ל האקדמית ואתמול למדתי. מדהים איך הסטודנטיות/ים נעשים יותר ויותר צעירים
או שזו אני שמתבגרת??? בכולופן, למרות חששות כבדים היה נחמד ונעים להקשיב להרצאות שונות בנושאים שונים, לשמוע ד"ר בחינוך מטיפים בהרצאה פרונטלית, על כך שלא רצוי ללמד באופן פרונטלי... אוי, נו, כבר מזמן אמרתי שכל כותבי התכניות, מחברי המיצבים, והיושבים במגדלי השן של משרד "המדען הראשי של משרד החינוך", לא ירדו אל העם, ולא לימדו בכיתה כמה שנים טובות... ולמרות הכל - כיף ללמוד!

אני הגעתי להחלטה

שמהיום והלאה לימודים שלא בתחום החינוך. די. כמה אפשר. משתלמת רק בתחום המקצוע שלי. ואת יודעת מה ? כל כמה שנים דוגלים בשיטה שונה. לומדים אותה מיישמים בקושי שנה/ שנתיים והופ - אינה טובה בעיני הממציאים החדשים. לפני כ-2 עשורים נשלחתי ללמוד בבר אילן במכון לאינטגרציה. זה היה להיט. התקבצו מורים מכל הארץ. למדנו שנה פעם בשבוע את השיטה. בתי הספר עשו מהפכה שלמה בהרכבי בכיתות.ו......אחרי שנתיים זהו. מסקנה שלי : אני מלמדת ומיישמת מכל מה שלמדתי אי פעם . פרונטלי/ קבוצות/ יחידני בהתאם לנושא ,בהתאם לתלמידים.

pf26

New member
את צודקת

העניין הוא שיוצרי האופנות עצמן, לא עובדים לפי מה שיצרו. הרי ממציאי האינטגרציה, לימדו קבוצות הומוגניות (של מורים) וגם ילדיהם מן הסתם למדו ביכתות הומוגניות... המטיפים נגד הוראה פרונטאלית מלמדים באופן פרונטאלי וכו'... טוב , די, הנושא משעמם. חוץ מבישול ופינטוז על סיגריות, מה את עושה עם עצמך? התחלת עבודות סריגה/מקרמה/קיפולי נייר/ריקמה? איך זה לקבל את העיר שלך בחזרה, אחרי שכל התיירים חזרו הביתה, והשאירו את האילתים בבדידות מזהרת?

את צוחקת עלי ? ../images/Emo9.gif

אני ממש לא הטיפוס לסריגה,וכאלה. אבל יש לי כמה דברים שעושה כך שטוב שיש לי זמן פנוי . ההתייחסות שלנו לעיר היא כאילו היא רכוש פרטי שלנו.ממש כך. ולכן ,היום הכי אהוב בשנה הוא 31.8 בו הכל חוזר להיות שלו ורגוע. אפשר לטייל בלי ההמונים ואפילו לשמוע את רעש הגלים, והכבישים עבירים ואין פקקים. לא מפנטזת על סיגריות .ממש לא. לא מאמינה בעצמי איך לא. הייתי היום ב"סופר" ופתאום החשבון הצטמק. גם זה יתרון.

גלבועא

New member
יש טרנד חדש עכשיו

בטח בעיר בה אני עובד - המפקחת הכוללת והיועצת האחראית, שתיהן מהעיר, ומה לעשות, שתיהן לימדו ועבדו עם התלמידים הכי חלשדים, אז "אי אפשר" למכור להן.....
אני יכול לומר בוודאות מניסיוני, שאם הייתי מוותר על כיתות אתג"ר/מב"ר תוך שנה כל המיומנויות שיש לי לעבודה אתם היו נשחקות או מוקהות. יש תופעות קשות הרבה יותר, זו הפקידות הבכירה של משרה"ח [ המנכ"לית, ראשי האגפים/גפים, השרה/השר, המזכירות הפדגוגית] לאנשים האלה כבר מזמן אין שמץ של ידיעה איך נראית כיתה שיש בה שלושה ילדים עם ADHD, ואיך בדיוק מלמדים 35 - 40 ילדים כשהשלושה לא מטופלים בשום דרך, עקב אידיאולוגיה וחוסר אונים של הורים. אני הולך ללמוד ספרות ורק ספרות, ולא מעניין אותי ללמוד חינוך. אין לפרופסורים האלה מה להציע לי. למורה עם ניסיון של 30 שנים יש מה להציע לי.

הבקר היה סתוי, היום נגמר כשרבי.

ובקשר לשביתה גם בעיר שבה אני עובדת בתי ספר נפתחים בתי הספר. התלמידים מועסקים ע"י חברי מועצת העיר ונוספים...

למעלה