בקר טוב !

שדמה

New member
../images/Emo46.gif רגשות אשם

היי חברה שוב אני ושוב המתבגרת שיכולה למוטטט את עצבי... מה אני עושה עם רגשות האשם שמלוווים לשאגותי ועצבי ברגעי "שיא"
הילדונת עונה בצורה חצופה ומתנשאת, ואינני מוכנה לקבל זאת בפרט לא בצורה הזו היא יודעת שניתן לומר מה שעולה על רוחה אבל בצורה נעימה לא מתנשאת ובטח לא זלזלנית, והיא אינה עומדת בהסכמים ועונה בצורה לא נעימה כלל. היום יצאתי שוב מכלי כמה שלא ניסיתי לא הצלחתי לשמור על איפוק...וממש כעסתי, בפרט לאור העובדה שאנו הורים שמאוד מקפידים לשמור על צורת דיבור נאותה כלפיה, לכבדה ולא לפגוע ברגשותיה, אלא לשים את הדגש רק על ההתנהגות שלה. אבל על אף ולמרות הכל יש בי מעיין רגשות אשם על חוסר האיפוק אבל מה לעשות אינני יכולה יותר...

גלי®

New member
מתה עליך , נטלולה !!! רוצה להיות

הבת שלי ? מוכנה לאמץ אותך רשמית , לעשות לך עגיל באף , הכל , רק תסכימי ...

גלי®

New member
מה שתרצי , חמודה ... כל עוד לא תקחי

לי את הספרים של "הארי פוטר" ....

bimbo.

New member
כשאני כתבתי בפורום שקצת עונש ../images/Emo68.gif

לא מזיק, קיבלתי תשובות מאופקות, שבצבץ מתוכן הכעס, אבל כשמתבגרת כותבת את זה........ תודה, נטוש.

AYELET1

New member
היי שדמה!

כל כך מבינה את הרגשתך! מספיק פעמים כבר יצא לי לצאת מהכלים, לאחר שמתחו עוד ועוד את החבל, עד שהוא פקע, ואני התפרצתי. ואח"כ הרגשתי כזה נאחס. למרות שבעצם מותר לנו להתרגז לאחר שנעשים נסיונות בלתי פוסקים לשגע... אבל זה בסדר, אל הורים פולנים אשמה היא רגש בלתי נמנע ובלתי נפרד... זה חלק אינטגרלי מההורות
כבר סיפרתי על הקמת האגודה לזכויות הורים, נכון ?

AYELET1

New member
ואגב, אתמול היה לי קטע די דומה...

הבת כבר כמה ימים עונה בחוצפה (כלומר יותר חוצפה מהרגיל...), מחמיצה פנים ובאופן כללי מעצבנת אתמול זה הגיעה לכדי פיצוץ. אז מה , לא הסתובבתי אח"כ בסופר ממלמלת לעצמי (בלב, רק בלב, נא לא להיסחף
) אחוזת חמת זעם איומה... וכמובן יחד עם זה, בצרוף הבלתי נמנע אך גם הבלתי הגיוני משהו , אחוזת רגשי אשם... ובבניין ציון ננוחם...

שאני צועקת

אני יודעת שזה היה מוצדק, ואני לא מתחרטת אחרי זה, אבל... וזה ה-אבל החשוב, אני יושבת ומסבירה, שאם אמרתי "ככה", ודברים נעשו אחרת, אם אני צריכה לנקות ולאסוף את הגרביים שלהן, זה לא מקובל עליי. אויש, דיברתי על גרביים, בבוקר אמרתי לה לקחת אותם לסלסלת הכביסה, והיא לא לקחה אותם, אמרתי לה שוב עכשיו, הנה הוא הלכה ולקחה אותם

bimbo.

New member
שדמה ואיילת, מה דעתכן לנסות ../images/Emo10.gif

ולא לענות לבנותיכן כשהן פונות אליכן? שתתרגזנה קצת גם הן!!

עופר 42

New member
בפשטות אפשר להציע לך לוותר

על רגשי האשם. אבל כדי שתקבלי את ההצעה הפשוטה הזו נדרש תלמוד שהוא מעבר לממדי היריעה שכאן. אז כעצתה של המנהלת: בבניין ציון ננוחם. ויפה שעה אחת קודם.

AYELET1

New member
הה... אם היית נותן קצת רמזים...

יכול היה להועיל לא רק לשדמה ... איך, איך מתגברים עליהם...?

דניאלה-

New member
שדמה יקרה

אין לי מרשמים ותרופות וכו´ למה שאנחנו עוברות עם המתבגרות. ואכן שמתי לב שמיום ליום המצב מחמיר והולך...אולם, לפני כשבוע כששתינו הגענו ל"שיאים" של חילופי "דברים"...ואחרי ששתינו "נרגענו" - בעזרת 100 ש"ח
... עשיתי ל"גברת" שיחה...הסברתי לה שמה שקורה בינינו זוהי אלימות מילולית, דו-צדדית, ומאחר שאני בעלת הארנק, אם הבית, וכל שאר מריעין בישין, אנחנו נתחיל לכבד זו את זו, ונמנע מכל "אלימות"... היא סיפרה מה מרגיז אותה, אני אמרתי מה מרגיז אותי, והחלטנו על שביתת נשק והתנתקות זמנית, וזאת כמובן בעזרת עוד 100 ש"ח..
בקיצור, חלף שבוע, שקט נעים שורר במשכננו, אני לא מבקשת, לא מעירה, לא מתעצבנת - מה אגיד לך, אגדה...מפעם לפעם שולפת את "ארנקי"...(שווה כל פרוטה)...ובא לציון גואל... עד הפעם הבאה כמובן.... ואיך אפשר בלי קצת הומור, אז ככה מגיבה המתבגרת אחרי שקיבלה את מבוקשה (100 ש"ח כמובן).... לילה טוב אמא "שפוטה" של מתבגרת מעצבנת

למעלה