../images/Emo6.gif זה למה אני משאירה לאחרים לענות
אני מתחילה עם תשובה קצרה ועניינית, ואח"כ צריכה להסביר אותה במאמרים
אז ככה... אף אחד לא ממש יודע מה זה פיברו, למה זה קורה וכדומה. הרופאים חוקרים אבל... מחקר - יש לו השערות, והתוצאות זה באחוזים וכדומה. מדי פעם הגולשים (שחורשים את האינטרנט כמו B Positive) מביאים לנו כאן מחקרים שונים. לרוב אלו מחקרים בתהליך. מחקר לוקח שנים עד שהוא מגיע (אם בכלל) לתוצאות ממשיות חקוקות באבן. לרוב, כדי שמידע יחקק באבן יש צורך במספר מחקרים זהים, עם מספיק נבדקים, ובעיקר שיהיה בתנאים ספציפיים שלפעמים קשים להשגה, ותמיד עולים הרבה כסף. אז יש למשל מחקר שמצא שאצל חולי פיברו מגיבים לכאב הרבה יותר איזורים משר אצל אנשים בריאים. אבל גם אם זה נכון, המחקר אינו מספר לנו מה גורם לאיזורים להגיב. האם זה הורמון? האם זה עצב? האם זו גנטיקה? אף אחד עוד לא יודע לומר מה לא תקין. ובכל זאת, אם תתבונני במכלול של הסימפטומים, אם תתבונני בפתרונות אפשריים, תמצאי שיש חוט שקושר אותם. יש לנו חוסר במגנזיום שמתאפיין ברוב הסימפטומים שלנו, יש לנו חומצה מלית שמוכרת בארה"ב כתוסף ספציפי לפיברו, יש לנו חוסר בסרטונין שמתקשר לחלק מהסימפטומים, ובמיוחד לבעיות השינה. סרטונין הופך עם החשיכה להורמון השינה = מלטונין. חוסר בסרטונין, או פגיעה בהפיכתו למלטונין יגרמו להפרעת שינה. הפרעות בשינה יכולות לשגע אנשים, במיוחד הפרעות לשנת החלום. הפרעה לשנת החלום היא שיטת עינוי ידועה בחקירות. הרבה מן הסימפטומים שלנו יכולים להיות מוסברים רק ע"י הפרעות השינה. כנ"ל לגבי המעי הרגיז. מעי רגיז = פגיעה בעיכול = פגיעה בהזנה התאית = הרבה מן הסימפטומים שלנו (אני מקצרת לך חלק מהתהליכים, רק רוצה שתקלטי את הרעיון) גופנו ניזון ממה שמערכת העיכול סופגת. אם היא סופגת דברים לא טובים, הגוף נעשה מותש כי זה אומר: מערכת חיסון בעבודה יתירה, וכך גם אברי הפינוי (כבד, כליות בעיקר) התשת הכבד = הרגשה כללית רעה, עייפות. כל הנ"ל = הזנה תאית לא טובה. התא לא מקבל את מזונו כראוי = ירידה בתיפקוד האיברים. בתוך כל אלו תכניסי פגיעה אפשרית בתהליך הפקת האנרגיה בגוף, הגוף גם מותש וגם יש לו פחות אנרגיה. אם בנוסף לזה את גם ישינה לא טוב כי יש לך מזרון לא טוב או כריות לא מתאימות, או שישן לצידך אדם שמעורר בך רגשות מתישים כמו: כעס, תיסכול, אכזבה, כאב וחברים אחרים, או שאת עובדת בעבודה שלא מתאימה לך, או ש... כל דבר אחר שסוחט עוד אנרגיה, הסיכוי שלך לתזז קטן והולך כי כל מה שתיארתי עובד במעגל סגור, ועניין מזין עניין. כשאני קוראת את מה שכתבתי - תודה לאל שאני מצליחה לקום בבוקר
לגבי המזרון והכריות: עמוד השדרה שלנו הוא מרכז העצבים של הגוף - כל עצב בגופך עובר דרכו. אם המזרון או הכרית לא טובים לך = עמוד השדרה שלך במצוקה בשינה. ואם אברי גופך לא מקבלים מעבר עצבי טוב + זרימת דם חופשית, התיפקוד שלהם יורד. זו הסיבה (לדעתי) שנמצא למשל קשר בין צליפת שוט לבין פיברו (30%) ומחלת הנשיקה? - זו התשת הגוף דרך מערכת החיסון. לדעתי תגלי שכל טריגר שהפעיל את המחלה הוא משהו דרמתי שמשנה את הגוף במיידי. _________________________________________________________ אם לא הבנת מהאוסף המטורף הזה שאספתי כאן, מה הקשר בים שרירים ועצבים להפרעות שינה
שאלי שוב, בצורה ממוקדת יותר.