בקריאה נוספת

בקריאה נוספת

נו טוב לא באמת קראתי את כל הספרים שוב רק נזכרתי בזה פתאום והלכתי לבדוק. אז הנה משהו לתשומת
כם בספר החמישי כשדמבלדור מספר להארי על היום בו הוא שמע את הנבואה הוא אומר שסנייפ הספיק לשמוע רק את החלק הראשון של הנבואה ואז תפסו אותו . בספר השישי כשטרלוני מספרת להארי על היום ההוא היא אומרת שפתאום באמצע הראיון היא התחילה להרגיש לא טוב ואז סנייפ נכנס והפתיע אותם ואח"כ היא הרגישה יותר טוב. אני לפחות, הבנתי שהחלק שהיא "לא הרגישה טוב" היה הקטע בו היא התנבאה עכשיו השאלה היא: אם סנייפ הפריע להם באמצע והיא לא סיימה את הנבואה (הפריע באמצע ואז היא הרגישה פתאום יותר טוב) אולי יש עוד חלק לנבואה שאפילו דמבלדור לא שמע? או שאולי אני הוזה ימעומס מבחנים אבל בכל זאת יהיה נחמד אם נגלה שישי עוד קטע שאנחנו לא יודעים עליו ^^ דעתכם

The T Shirt

New member
לא נראה לי..

הנבואה שדמבלדור שמע היא מלאה. יש את ההתחלה, סוף, וחזרה של המשפט הראשון. זו בהחלט סגירה. אני לא מאמין שאפשר ליצור המשך לנבואה הזו, וגם אם כן - אני לא מאמין שרולינג תשנה את הנבואה פתאום רק בספר השביעי (אחרי הכל היא תמיד נותנת רמזים בספרים קודמים.)

כן

אבל גם המשפט החוזר בנבואה הוא 'בדיוק' כמו הראשון ואלי היא נתנה לנו כבר רמזים רק שאנחנו לא ידענו לפענח אותם (זה קרה גם בספרים קודמים...)

הרי לך רמז-

דמבלדור אמר שסנייפ שמע רק את ההתחלה וטרלוני אמרה שהוא נכנס באמצע. ללא ספק זה יכול להיות רמז לזה שיש המשך.

The T Shirt

New member
לשניכם ^^

טרלוני אמרה שסנייפ נכנס באמצע הראיון! היא בכלל לא הייתה ממש מודעת לעצמה בזמן הנבואה. לזה שמעל: הנבואה בהחלט מושלמת. רולינג השתמשה בכוונה בצורת התבטאות ושפה ברמה גבוהה יותר וקריפטית יותר, והיא בכוונה סגרה את הנבואה עם חזרה מדויקת של המשפט הראשון כי זו סגירה מצויינת שמתאימה ללשון של הנבואה. אין על מה להתכווח בכלל, מלבד לעובדה שלא הגיוני שיוסיפו חלק נוסף, ושרולינג בחיים לא תוסיף משהו כל כך חשוב רק בספר האחרון בסדרה, הנבואה בנויה בצורה שלמה לחלוטין. אין אפשרות להוסיף שום דבר לשום מקום. וחוץ מזה, דמבלדור שמע את כל הנבואה מתחילתה ועד סופה, ואנחנו יכולים לראות את טרלוני נכנסת ויוצאת מהטראנס. אין המשך לנבואה. ייתכן שיש נבואה נוספת שמרחיבה את הנבואה הזו, אבל גם זה ממש לא סביר, כי זה פשוט לא מתאים לכל העקרונות שרולינג מנסה להעביר וזה ממש ישבור את כל העלילה. (אני כבר מצטער שאני מביא לכם עוד רעיונות.)

toxi flower

New member
אממ...

זה לא נשמע הגיוני...דבר ראשון באמת הנבואה בספר ללא ספק נבואה סגורה בלי שום סוף שאפשר לחשוב עליו כפתוח ודבר שני זה נראה הזוי מדיי שיש המשך שפשוט לא נשמע בפני אף אחד...זה טיפשי שהנבואה חלקית וזה מסבך את העלילה יותר ממה שהיא כבר מסובכת...יותר סיבוכים יגרום לקוראים ללכת לאיבוד ויותר מזה זה יראה כאילו רולינג עצמה הלכה כבר לאיבוד והיא לא יודעת בדיוק איך להביא את העלילה לסוף שהיא כתבה מראש

OhpR

New member
אממ.. מעניין

אבל לא ניראה לי... כלומר, טרלוני דיי סיימה את דבריה, אבל רעיון יפה!
דרך אגב, אם אני לא טועה, זה לא היה סנייפ שתפסו ושמע רק את החצי הראשון של הנבואה, זה היה מישהו אחר.. (לא זוכרת מי..) או שאני בכלל טועה...

sashkashurik

New member
נכון, כולם נטפלים לסנייפ,

ושוכחים שגם הברמן היה שם (ונדמה לי שזה היה אח של דמבלדור, אבל פה אני לא בטוחה). ברמן היה שם בטוח - סנייפ לא היה לבד!

הברמן הוא אחיו של דמבלדור.

למה לו לספר לוולדמורט על הנבואה?
אברפורת' נמצא במסדרעוףהחול.

לעומת זאת - סנייפ ידוע בהיותו אוכלמוות.

ונאמנותו לעולם לא הוכחה. אברפורת', לעומתו, מעולם לא בגד במסדר... הוא רק ה#דיין עם עז.

sashkashurik

New member
אכן, יש רק פיסת מידע אחת

לגבי אברפורת' והיא שהוא (בואי נהיה יותר POLITICALLY CORRECT) קיים יחסי קסם עם עז. מכאן יכולים להשתמע כמה דברים: 1. אברפורת' נאמן לדמבלדור ולמסדר עוף החול. 2. אברפורת' נאמן לוולדמורט. 3. אברפורת' לא חשוב לעלילה בכלל. 4. אברפורת' נאמן לעצמו. 5. אברפורת' נאמן לאותה העז שאיתה הוא קיים יחסים. .......................................................................................

למעלה