בקרוב.. זה קורה..

JordenRiver

New member
בקרוב.. זה קורה..

מרגיש לא שייך ?

קבוצות הנוער של איגי נפתחות בקרוב....
אם אתה בגיל 14-23 מקומך איתנו(-:
בואו להכיר חברה כמוכם, להנות ולהרגע באווירה בטוחה ומזמינה
אפשר להשאיר לי הודעה (-:

נ.ב. אם אתם מכירים עוד חברה שאולי ירצו אז יאללה...

חניכי איג"י דתיים לשעבר!

מאוד מעניין אותי אם תוכלו לחלוק איתנו מניסיון:

האם באמת הפעילות בקבוצה עזרה לכם?

האם היא מאפשרת שילוב נכון וטוב של דת והנטייה?

האם נכונה הטענה שרוב משתתפי הקבוצה בסופו של דבר בחרו להישאר לא דתיים?

ספר יקר

New member
השתתפתי בקבוצה בערך חצי שנה

לא באופן שוטף. נכחתי בסה"כ בכ-7 מפגשים.

הקבוצה בהגדרתה מיועדת גם לדתיים לשעבר (ומסורתיים). אחד המדריכים בשנה שעברה (אולי עודנו) היה דתל"ש.

הגעתי לשם עם כיפה לראשי (כשהקפדתי רק על כשרות ושבת) והורדת הכיפה התרחשה בעוד הייתי פעיל בקבוצה.

קשה לי לומר האם הפעילות עזרה לי. יכול להיות שהייתי צריך לשמוע ולראות הומואים דתיים, כדי להבין שמקומי אינו בדת. להשקפתי זה גם סוג של עזרה: להתמצא בעולם.

האם היא מאפשרת שילוב נכון וטוב של דת ונטייה? קשה לי לומר. במפגשים בהם הייתי מעולם לא עסקו בפועל בשאלה : איך חיים כהומו דתי. לפעילויות היה אופי של עזרא (כי נמאס לי שאומרים רק בני עקיבא), והן לא התמקדו בנטייה המינית.

יש מי שבחר לשוחח עם המדריך/ים באופן אישי, ולגבי תכני השיחות איני יכול לדעת.

7 מחברי איגי דתיים (נדמה לי שכולם לשעבר) חברים שלי בפייסבוק, ורק 1 נותר עם כיפה לראשו (אך מלבד כשרות וכיפור נדמה לי שלא מקיים מצוות). לא ידוע לי כמה מהם היו עם כיפה כשהתחילו להגיע לקבוצה.
אפשר, שרק אלה שיצאו מהארון (מה שלרוב מלווה בהורדת כיפה) גם מוכנים להיות חברי פייסבוק של חברי קבוצה אחרים.

פגשתי חבר קבוצה נוסף לא מזמן והתברר שגם הוא הוריד את הכיפה.

אני מנסה להיזכר בקבוצת הפתיחה של השנה שעברה, בה מנינו כ-30, ואני חושב שמשהו כמו 50% היו עם כיפה.

מקווה שעניתי לשאלותיך

תגובה על הפעילות באיגי....

שלום ספר יקר,

שמי דרור, ואני עומד להדריך השנה את קבוצת הצעירים הדתיים באיגי,
לפני הכל תודה ששיתפת, אנחנו כרגע בהכנות לקראת שנת הפעילות החדשה, ואנחנו מנסים ללמוד מה היה בשנה הקודמת כדי להשתפר ולעשות את הדברים בצורה נכונה יותר, אתה כותב שהגעת עם כיפה לראשך ויצאת משם שהיא כבר איננה שם, ברור לך שהסיבות בהם אדם בוחר לוותר על הכיפה שלו הם רבוות ומגוונות- אני מקווה שזה ברור לך שהפגישות עם הקבוצה לא היו הסיבה לכך שבחרת להוריד את הכיפה, חייו של בחור הומו ודתי מלאים לכאורה בסתירות, ואתה לא צריך אותי כדי לדעת שזה אורח חיים קשה שמוביל אנשים שונים למסקנות שונות- המטרה של המפגשים האלה היא בפרוש לא לעודד אנשים להסיר את הכיפה, להפך- אני חובש כיפה בעצמי, אחד המטרות שלנו זה לעזור לאנשים ליישב את הכיפה והנטיה המינית בייחד- אבל בסופו של דבר כל אחד עושה את הבחירה שלו- ואנחנו כמובן מכבדים אותה.

תנסה להיזכר בשלבים הראשונים של גילוי הנטיה המינית שלך, החששות, תחושת החטא, תחושת האשמה הפנימית.. הנסיונות לשנות, ההסתרה והפחד מהנטיה המינית תחושת השוני, התהליך הזה לא חייב להתרחש בצורה כל כך עקומה, אחד המטרות שלנו בקבוצה זה לעבור את זה עם עוד בחורים שגדלו בעולם הדתי, למצא חברים, לשתף, להתלבט, להכיר עוד צדדים ולנסות לברר מה זה אומר.., לא שמנו לעצמנו מטרה לדאוג שהחברה ישארו או לא ישארו דתיים בסוף התהליך, אני סומך על מי שיבוא לקבוצה שלנו שיעשו את הכל כדי לברר איפה הלב שלהם נמצא ואנחנו שם, לא שופטים אף אחד, ומאמינים שלכל אדם לבחור את הדרך שלו,

ומעבר לכל החפירות.. הולך להיות השנה כיף. ואנחנו מזמינים חברה חדשים לבוא ולהכיר את הקבוצה ואותנו המדריכים החדשים, מי שמתעניין שישלח מייל לכתובת- [email protected] המפגשים הם סודיים ומתקיימים במקום סודי בתל אביב ומיועדים לבחורים דתיים, או כאלה שנמצאים על הרצף(וגם לבנות- אבל להם יש קבוצה נפרדת) עד כיתה י"ב.

מחכים לכם...

צוות מדריכי הקבוצות הדתיות באיגי צעירה.
אלקנה ודרור

ספר יקר

New member
בהצלחה בהדרכה!

לא נסיתי לומר בשום אופן שהורדת הכיפה נבעה כתוצאה מהשתתפותי בקבוצה. פשוט הצגתי את הדברים כפי שהיו..

זה נכון מאד שבקבוצה לא שופטים אף אחד, ולא מכוונים לכיוון מסויים.

נ.ב.
אני השתתפתי בקבוצה הבוגרת (18-23).

JordenRiver

New member
הי חול

אמנם לא הייתי חניך בקבוצות , אבל בתור מדריך הייתי רוצה להבהיר שבכל קבוצה ישנם שני מדריכים- אחד חופש כיפה ואחד שאינו , כך שיהיה איזון וכל אחד יוכל להזדהות ולהרגיש שייך.

לא יהיו בתכנים של הפעולות שום מסרים שיעודדו לעזוב את הדת, אבל כן יהיה עידוד לבירור היחס שלך אל העולם הדתי ואל אלוקים.

מהו לדעתך השילוב הנכון והטוב בין הנטייה לדת?
ישנם דעות שונות בנושא ואנחנו נעלה אותן במשך הזמן במפגשים. אנחנו לא נמכור שום אג'נדה בשם ארגון כזה או אחר, אלא נפרוש את הדברים על השולחן וניתן למה שהחניכים חושבים לעלות לפני השטח.
לדעתי השילוב הנכון הין הנטייה לדת הוא אינדוידואלי ושונה מאוד מאדם לאדם.

ייתכן שרבים מהחברה שהגיעו בעבר למפגשים בחרו להוריד את הכיפה, אולם לדעתי זה לא בגלל שהם הגיעו למפגשים.
כיום המצב הוא שחלק לא מבוטל מהלהטבי"ם הדתיים מורידים את הכיפה מסיבות שונות , שבאמת כדאי לנסות להבין מה הסיבות האלה, ואנחנו באמת ננסה לברר את זה בפעולות.

הערת שוליים: מי שהעיר פה לפני כתב שהרבה הורידו את הכיפה. האם מי שמוריד את הכיפה בהכרח גם מנתק קשר עם יהדותו? אני מכיר לא מעט אנשים שאמנם הורידו את הכיפה אבל ממשיכים לשמור על דברים מסוימים והקשר עם היהדות חשוב להם. נושא כיסוי הראש לגברים הוא סעיף אחד בשו"ע. האם הוא מעיד בהכרח על כל הבן אדם?

יתכן שהנחת היסוד היא שמוטעת

כלומר "האווירה" שמנסים ליצור היא כזו שבה השילוב בין דת ונטייה הוא אינדיבידואלי ואין "אג'נדה". כאילו אנו חיים בחלל הריק. אבל יש כאן מטען (דתי) שאין אליו בעצם התייחסות מכוונת מבחינה הדרכתית ופדגוגית. ישנה אמירה פדגוגית ביחס לנטייה (שיקבלו עצמם, שיתמודדות עם מה שמפחיד ועם תחושת האשמה, שימנעו מההסתרה וכו') אך אין ביחס לדת.

במה דברים אמורים?
נערים דתיים שמחפשים את דרכם מחפשים אמירה אינטגרטיבית לדעתי שתבנה להם אופן (או כמה אופנים) לשילוב הדת עם הנטייה. יתכן שהדיבור על הדיסונסס בין השניים יחד עם הקבלה העצמית שנעשית מעצם ההשתתפות בקבוצה, השהות עם הומואים כמוך והדיבור על העניין כמובן מעודדים את הקבלה העצמית וההתמודדות איתה (דבר מבורך). אך בד בבד חוסר הדיבור על הפן הדתי ומתן פתרונות שונים לראייה עליו (מעבר למה שהחניכים יציעו- וזה לא תמיד מתכון טוב ומוצלח- כי הרעיון הוא גם לאתגר ולחדש)- מותיר חלל וריק בהתמודדות.

על כן לא ברור לי ראשית מדוע יש מדריך חילוני לקבוצה של דתיים.
ומעבר לכך, מדוע לא דנים בדרכים שונות לשלב- הן מבחינת ניסיון חיים ובהן מבחינה השקפתית-הלכתית-אמונית. האם יש דיבור על התנגשות בשז"ל, זוגיות, הבאת ילדים, שמירה על רמה דתית וכו'- מעבר למה שהחניכים עצמם מציפים? האם יש שימוש במקורות, בספרים, בהוגים, בחוות דעת מקצועיות, באישי מפתח שיכולים להוות דמויות לחיקוי?
האם החידוש של "איגי דתיים" הינו בכך שהוא מנסה ליצור נרטיב שיאפשר קיום כהומו דתי? אחרת מה בין איגי לאיגי-דתי מבחינת האמירה?

זה בלי להיכנס לאג'נדה פוליטית של הארגונים השונים, כי אין צורך לעשות בהם שימוש בשביל זה.

JordenRiver

New member
האמירה ה"פדגוגית"

אני רוצה להדגיש שכן יש כוונה להתייחס לכל הצדדים השונים ביהדות שהזכרת, וכן תהיה התייחסות לדת בעולמו של להט"ב הרבה מעבר, אם בכלל, למה שמתייחסים לזה בקבוצות האחרות של איגי.

זה היה באמת יכול להיות מאוד נח אם היתה איזה נוסחת קסם לשילוב הדת עם הנטייה שהיינו פשוט יכולים ללמד אותה את כולם וזהו, זה היה מאוד משרה בטחון ומרגיע. אבל המציאות היא שאין כזה דבר, לפחות לא בעולם הנפש. בתור מדריך חובש כיפה הייתי מאוד רוצה לנסות להעניק למי שיבוא אומץ לאחוז בדת ובנטייה למרות הקושי שיש בזה ולהמשיך לחפש ולברר את החיבור שלו לאלוקיו (מה שדרך אגב כל אדם אמור לעשות לא משנה מהי נטייתו, כי גם לחיבור לאלוקים אין נוסחת קסם).

לכן, אם כמה שהיינו רוצים לתת פתרונות מוכנים, הדבר האמיתית יותר לדעתי היא לתת לדברים להתברר ולהתלבן בשיחת חברים, וכבר אמר ר' נחמן שאם כל העולם היו בשלום ומסוגלים לשבת ולשוחח אחד עם השני כבר מזמן היתה מגיעה הגאולה, כי האמת היתה מתבררת ממילא על ידי ההקשבה האמיתית והרצון לעזור אחד לשני.

למרות כל האמור, אנחנו נביא לקבוצה מקורות לנושאים שונים ואולי גם אנשי מפתח מהעולם הדתי אם יתאפשר. אבל אנחנו בעיקר נביא את עצמנו, והיינו רוצים מאוד שכל מי שבוחר לבוא לקבוצה שירגיש בה מספיק נינוח ובטוח כדי להביא את עצמו גם כן.

אם כן אני עדיין מתקשה להבין מהי האמירה שלכם

ברור שיש מקום ל"דיבוק חברים" ולהפרייה הדדית בין מדריך לחניכים ובין החניכים עצמם. אין ספק שחשובה מאוד ההקשבה האמיתית והרצון לעזור אחד לשני.
אבל זה לא מספיק.

אך האם אתם חושפים אותם לדעות של אחרים? לפתרונות אחרים שהציעו?
האם אתם מספקים לחניכים הצעירים בדיוק את מה שחסר להם- מודל חיקוי, דרך חיים, דרכי חשיבה חדשות, פתרונות הלכתיים?

נכון, אין נוסחת קסם, אבל יש מניפה של כלים שיכולים להעשיר את עולמם הרבה מעבר לראייה הממוצעת של חניך בן 20 או מדריך בן 30.

האם יש התייעצות עם רבנים? האם יש התייחסות לתגובת הממסד הדתי? האם מוצעות דרכים להתמודד עם ההורים ותגובות הסביבה מזווית תורנית?
האם החניכים יפגשו לדוגמה זוג חד-מיני דתי וישוחחו איתו, ויחשפו לניסיון החיים שלהם?

JordenRiver

New member
נשמע מבטיח חול

אני חושב שתעשה דבר גדול וחשוב אם תתנדב באיגי שנה הבאה, יש לך רעיונות ושאר רוח שהרבה אנשים שבאים לקבוצה זקוקים לו.

דרך אגב , מי שמעונין להצטרף לקבוצה יכול ליצור איתנו קשר גם במייל [email protected]

JordenRiver

New member
ועכשיו המדריך "החילוני"

חול יא גבר מה הולך?

כאן מתן, ואני 'המדריך ללא הכיפה' בקבוצה הבוגרת, יחד עם ירדן.

זאת תהיה השנה השניה שלי בקבוצה, ואשמח לחלוק איתך קצת מחשבות:

בהגדרה - אני דתל"ש. בליבי - אני דתי.
מה זה אומר? זה אומר שאני עדיין מאמין באותה מידה שהאמנתי כשעוד היתה לי כיפה.
מה זה משנה? זה לא.

מטרת הקבוצות באיגי - לתת סביבה חברתית אמיתית ותומכת לכל מי שחפץ. אין התחייבות לנטייה מינית לאיזה כיוון, פשוט תהיה אתה.
מטרת הקבוצות הדתיות באיגי - אותו דבר. אבל יש שוני קל, הדת בתמונה.

שלא כמו לשאר הקבוצות באיגי, שמתמודדות עם החברה בלבד, לנו יש גם קהילה דתית, רבנים, ושאר ירקות שאנו מתמודדים איתם ולא מתעלמים.
אנו לא נתיימר לתת תשובה או פתרון חברתי או דתי. אנו נהיה כאן כדי לתת לך להתבטא ולהבין איפה אתה עומד.

אישית, אני מאוד מקנא בכם על האפשרות להשתמש בכלים אלו שלא היו קיימים בזמני(ואני רק בן 27 - לא 30, תודה!), אני חושב שאם היתה לי סביבה דתית שיודעת שאני הומו ולא שונה כל כך, אי אז בגיל הנוראי הזה של צבא ומסביב - הכיפה לא היתה יורדת כל כך בקלות, אולי בכלל לא.

אז חול, תודה לך על החומר למחשבה שסיפקת לנו - הוא באמת חשוב לי.

מקווה שנוכל לענות על צרכיך,

מתן

למעלה