בקיצור,הסתבכתי

Daniel M19

New member
בקיצור,הסתבכתי

שלום,
אני לא כותבת פה הרבה,אך לאחרונה נקלעתי לבעיה ואשמח לשמוע את דעתכם.
ש לי ידיד שאני מאוד מעריכה ואוהבת(אהבה אפלטונית).אחרי תקופת ידידות לא קצרה,הוא ניגש אליי שואל אותי אם אני רוצה לצאת איתו.
הייתי צריכה לסרב לו,אני לא מרגישה אליו משיכה מעבר לידידות.אבל הייתי בשוק והתרגשתי.אמרתי כן בלהט הדברים.עכשיו אני לא יודעת אם יש דרך חזרה,הרי הידידות שנרקמה בנינו תיהרס.אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה.הוא ממש התרגש ואני לא רוצה לאכזב אותו,אך מצד שני אני לא רוצה לפגוע בו.
אני פוחדת לשים את הקלפים על השולחן.אני לא מרגישה בנוח.אני מרגישה שאצטרך לצאת איתו לדייט ואני פוחדת שיפתח סתם ציפיות.
אשמח לטיפים כלשהם

2461

New member
מה הייתה השאלה?

איך להחזיר את המצב לקדמותו? טוב אז ברור לך שזה לא אפשרי...
מה גם שכנראה הידידות הזאת לא הייתה באמת ידידות שכן הוא תמיד רצה יוצר וחיכה לרגע כדי לבקש ממך לצאת איתו...

מציעה לך כמה שקשה לחתוך את זה מהר כי זה לא יפה לצאת עם מישהו שאין לך רצון כזה ולקוות שאולי בסוף יירד לו ממך ותחזרו להיות ידידים...

בהצלחה

היי

תראי יש שני צדדים שאני חושב עליהם
או שתקפצי למים ותנסי הלב יכול להיפתח כשמנסים ויש רצון. חיים פעם אחת ואין מה לפחד לבצע דברים
הדבר השני תשאירי אותו ידיד שלך אולי הוא יקבל את דעתך אבל כשתצאי עם גבר אחר, אני לא חושב שמשהו עם רגשות יוכל להישאר בסביבה שלך
אז את תאבדי אותו
לסיכום
ידיד הוא לרוב לא לנצח ונדירים המקרים האלו
אז או שתנסי או שתאבדי
הכול עניין של זמן בסופו של דבר

sani48

New member
במיקרה הזה אבל יש מה לפחד

לפחד לפגוע במישהו שחשוב לה,אם היא לא נמשכת עליו,למה שהיא סתם תשלה אותו?
בסופו של דבר הרי הוא יפגע הרבה יותר,מגיע לו שתיהיה כנה איתו,אם באמת אכפת לה ממנו,ואם היא מכבדת אותו,גם אם הוא יחליט שהוא לא מסוגל להיות יותר ידיד שלה,לפחות הוא יזכור אותה לטובה,ולא בתור מישהי ששיחקה איתו משחקים

marioForever

New member
ינסה לעזור,

טוב תראי המצב לא פשוט
מילים, זה הדבר שהכי קשה למחוק בעולם שלנו...
את יכולה לגנוב למישהו את כל הבית ואחרי שנים להתחרט על זה, והכל יהיה בסדר, אבל תקללי אותו וכל החיים שלו הוא לא ישכח לך את זה...
אני חושב שאת עשית בחירה בזה שאת אמרת לו כן.
אם זה היה בחירה נכונה או לא, זה עוד נתון לראות ...
אבל לבנתיים זאת היתה הבחירה שלך...והיא עומדת.
תראי, אין לי מה להגיד לך
הוא רוצה יותר מידידות, ואת רוצה ידידות, זה טיפה רשע יהיה להמשיך קשר איתו שהוא תמיד ירצה יותר ואת תמיד תרצי פחוט...
פשוט תגידי לו את האמת .. ותראי מה יהיה
כאילו נראה לי זה הדבר הכי נכון לעשות במצב שלך.

sweetdreams

New member
עזבי רגע את חוסר הנעימות בצד

בכנות תשאלי את עצמך - את רוצה לצאת איתו לדייט?
אם התשובה שלך "לא יודעת", אז הייתי אומרת שתנסי. יילך, אז יילך. לא יילך, לפחות ניסית.
אבל אם התשובה שלך היא "לא", אז לדעתי שומדבר טוב לא ייצא מהדייט המאולץ הזה.
אני מבינה שאת חוששת ולא רוצה לפגוע בו, אבל מצד שני, הוא לקח על עצמו במודע את הסיכון בכך שהזמין אותך לדייט, והוא כנראה בעצמו יודע שהוא לא חסין מפגיעות, ויש גם מצב שזה לא יילך לטובתו.

שלום

"לצאת" זה לא בהכרח זוגי, גם ידידים מבלים ביחד. אמרי לו שאת מסכימה לצאת אתו לבלות כי את רוצה ליהנות אתו מבילוי מעניין ומשותף. עניין זוגי לא צריך להפריע כשיש אהבה ידידותית. פתחו את הקשר לאט. אם יתפתח קשר קרוב יותר, סימן שאתם מתאימים לאהוב יותר. אם לא, תוכלו ליהנות מהקשר המתאים לכם.

אגב

תוכלי גם להגיד לו שלא מתחשק לו לבלות אתו עכשיו ושתעדיפי לעשות אתו דברים ידידותיים אחרים, ואולי פעם אחרת תבלו כדי ליהנות ולמצוא עניין.

עוד משהו

אל תבססי את קשריך על משיכה. אהבה העיקר, משיכה זה חייתי. גם לא התאהבות, אהבה. אם את אוהבת אותו ומרגישה שהוא מספיק נחמד ונהדר כדי שתהיי אתו בקשר קרוב, התקרבי אליו והביעי לו את רגשותיך הכנים אליו בכך שתיטיבי לו יותר. ברור שלקשר זוגי צריך משיכה בסיסית, אבל מספיק שתהיה חלשה.

קודם כל, הידידות ביניכם נגמרה

עכשיו את צריכה להבהיר לו בעדינות שאת כבר לא בעניין שלו ושזה סוף הקשר שלך. אם ייפגע או לא זה לא צריך לשנות כי את לא אמורה לתכנן את חייך בהתאם למה שאנשים אחרים מכתיבים לך.

איך אתה יודע שידידותם נגמרה?

יוכלו להמשיך בידידות יפה מאד וליהנות ממנה. אל תציע לה לפרק קשרים שיכולים להיות טובים לה.

ברגע שצד אחד רוצה יותר זו לא ידידות

אם אחד הצדדים מאוהב בצד השני הוא כבר לא יכול לשמש ידיד וכבר אי אפשר לסמוך עליו. אני לא רואה איך פותחת הדיון תוכל להתייעץ עם אותו ידיד לגבי גברים בחייה מבלי שהוא יגיד לה לעזוב אותם, שהרי יש לו אינטרס ברור שהיא תהיה איתו.

לא נכון

יש הבדל בין התאהבות ואהבה. אהבה היא החשובה, התאהבות רגש נלווה ופשוט שקל להתגבר עליו. אם הוא אוהב אותה, חשוב שתהיה אתה בקשר רגשי. ככל שהוא אוהב אותה יותר, חשוב שיהיה אתה בקשר רגשי קרוב יותר. כיוון שידידות סוג של קשר רגשי, אם הוא אוהב אותה וחושב שיש לה אופי טוב הוא צריך להישאר אתה כי אחרת ייעצב והיא תעצב. יוכל להביע את אהבתו הרבה יותר בכך שיחזק את הידידות וישקיע בה עוד.

בקשר לבחורים אחרים

הוא לא מוכרח להגיד לה לעזוב אותם. שיגיד לה שאם היא מחבבת אותם תיצור אתם קשר, לא מוכרח להיות מיד קשר זוגי ואפשר להתחיל מידידות. היא תרגיש בעצמה בכל מקרה מי מתאים לה לאיזה סוג קשר ומתי. אם הוא ידיד נאמן, לא יעזוב אותה רק מפני שיש לו רצונות אחרים.

Megie

New member
מסכימה ואוסיף..

כל עוד הידיד לא שלך מרגיש אליך משהו-הוא לא יכול להיות ידיד שלך אמת.. הוא נמשך אליך-מה שאומר, שדעה שלו לא תוכלי לקבל, זה אומר שהנוכחות לידו-תפגע בו.. אז אם את מחליטה שאת לא רוצה-כדי לא לפגוע בידידות..אז כבר ידידות ממילא לא תיהיה שם.. אבל אם זה כי אין לך רגש.. אז את רק תפגעי בו יותר

סיטואציה תמיד לא נעימה.

נכון, לא היית צריכה להסכים, אבל אם כבר הסכמת..

לדעתי האישית, צאי איתו לאותו דייט אחד, אחריו, תאמרי לו בכנות שאת לא מרגישה שזה יכול להתפתח ליותר מידידות, ותשמחי להשאיר את הקשר כמו שהוא.

אם הוא מרגיש שלא, זו זכותו ואין הרבה ברירה אלא לוותר על הידידות לחלוטין.

אם הוא יבין, לפחות תדעי שהקטע הזה חלף, ותעבדו על להחזיר את הידידות למקומה .

rnrn3

New member
תגידי שאת כמו אחות בשבילו

את חייבת להגיד לו את אמת? לי היה מקרה דומה והקשר נהרס לגמרי.
תגידי שאת מחשיבה אותו כמו אח וזה יותר טוב מחבר עי אח נשאר לעולמים,

למעלה