בקיעת שיניים

בקיעת שיניים

שלום לכולכן.. לבני בן ה-3.5 חודשים בקעה לה שן!! (גם לאבא שלו בקעה שן באותו הגיל...) יונק מלא. כבר כמה ימים שהוא בוכה ומשתולל בעת ההנקה, ןרק לאחר מס' החלפות צדדים ותנוחות הוא מצליח לינוק. היום ראיתי והרגשתי את השן. אני מניחה שהקשיים בהנקה הם בגלל בקיעת השיניים. האם צודקת? כשנתתי לו בקבוק עם חלב שאוב לא הייתה בעיה - בזמן היניקה מהבקבוק אין לחץ על החניכיים? כמה זמן זה אמור להימשך? היום כמעט ונשברתי... מחשבות על הסימלאק עלו בכל הנקה.... אנא תשובותכן.. תודה

1טלטלים

New member
בקיעת שיניים והנקה

מעניין,ייתכן ופיו ממש רגיש (הסתכלת אם חניכיו נפוחים ...) כרגע וזה מציק לו,בד"כ הנקה אמורה לנחם אותו ולשכך את הכאב הבקיעה... אין שום בעיה להמשיך להניק עם שיניים,לכן אל תחשבי על בקבוק ואל איוש!חשוב להמשיך להצמיד אותו נכון לשד בכל הנקה ולא להתפשר,את לא אמורה להרגיש את השן בהנקה עצמה(כאשר שד בפיו),אם זה קורה ,תפיסה דורשת שיפור. צריכה להיות סיבה יותר מוצדקת לפי מה שתיארת אולי הוא רוצה זרם יותר חזק(החלפת צדדים,כל פעם שמחליפים צד מחדשים את הזרימה של החלב),לפחות זה מה שנשמע לי.נסי לעסות את השד לפני הנקה ובמהלך הנקה עצמה,לחיצות עמוקות ועיסוי עמוק. זה משפר את הזרימה.את יכולה להמשיך לזפזפ בין הצדדים עד שהוא נרגע ונראה מסופק ושבע.נסי להציע לו גם לנשוך בחיתול רך או נשכן קר,תראי אם זה משפר את הרגשתו... האם הוא מתנתק ומתחבר שוב שוב ושוב במהלך הנקה? מושך את הפטמה?

בקיעת שיניים

ראשית תודה על תגובתך,,,, החשש שלי לא היה מהנקה עם שיניים... אני יודעת שאפשר להניק עם שיניים, הבעיה היא שהוא פשוט "משתולל" ובוכה, מנסה לינוק כמה שניות, מושך את הפיטמה ומתעצבן, וחוזר שוב ושוב. כמובן שתחילה חשבתי שאין מספיק חלב, או הזרם לא טוב ואכן עיסיתי את השד, לחצתי, העברתי מצד לצד.. לפעמים עזר, לפעמים לא. החניכיים אכן רגישות, אנסה חיתול כמו שהמלצת ונשכן קר. מקווה שיעזור. תודה.

למעלה