בקטריה וזיהום

meital800

New member
בקטריה וזיהום

שלום רב, בעקבות גירודים איומים ואי נוחות, פניתי אל הגניקולוג, והוא איבחן אצלי פטריה (שכנראה הופיעה אצלי בעקבות נטילה ממושכת של אנטיביוטיקה חזקה). בנוסף, נשלחה תרבית אל המעבדה, ובתשובות היה כתוב: 1. vaginal-bact..... candida albicans 2. ureoplasma ure. ...... positive כשחזרתי אל הרופא, הוא אמר שעפ"י תוצאות הבדיקה, יש לי זיהום מדבק, ושוב נתן לי אנטיביוטיקה... :( שאלותיי הן: מה זה הזיהום הזה? (ureoplasma). כלומר, ממה הוא נוצר? האם נדבקתי ממישהו? האם ניתן היה לגלות אותו גם ללא בדיקת המעבדה? (כי לאחר שעברה לי הפטריה, כבר לא חשתי בכאבים/גירודים, והפתיע אותי לשמוע שיש לי גם זיהום...). וכמובן - האם מדובר במשהו נפוץ? במשהו מסוכן?... ניסיתי לחפש מידע באינטרנט, אבל לא ממש מצאתי... אשמח לקבל תשובה ממומחה! תודה רבה!!! לילה טוב, מיטל.

בקטריה וזיהום

מדובר בחיידק מאד שכיח ולא מסוכן. צריך בדיקת מעבדה על מנת לגלות. קרוב לוודאי נידבקת ממישהו.

meital800

New member
תודה על התגובה המהירה....

ויש לי שאלה נוספת בהקשר זה: כתבת שקרוב לוודאי נדבקתי ממישהו... אכן יש בחור חדש בחיי, אבל אנחנו משתמשים בקונדום! האם החיידק עובר, למרות אמצעי הגנה זה? תודה רבה!!!

meital800

New member
שאלות נוספות...

שלום רב, אני מתנצלת שאני מפצלת את השאלות, פשוט הן עולות בי פתאום, ואני קצת לחוצה... אודה לך אם תוכל להשיב לי: כפי ששאלתי בפעם הקודמת: כתבת שקרוב לוודאי שנדבקתי ממישהו, אך אני תמיד מקפידה לקיים יחסים עם קונדום. האם הזיהום הזה עלול לעבור אליי, למרות השימוש בקונדום? שאלה נוספת: האם הזיהום הזה מתחולל באיברי המין בלבד, או שהוא עלול להתפרץ באזורים נוספים? ובמילים אחרות - האם מין אוראלי גם הוא מדבק, במקרה הזה? ו... שאלה אחרונה: האם ייתכן כי זיהום זה נמצא אצלי כבר זמן מה, ורק כעת גיליתי אותו? האם ייתכן שלוקח לו זמן להתפרץ? נשמע לי לא הגיוני שנדבקתי ממישהו בזמן האחרון... תודה רבה מראש! וסליחה על הפאניקה... מיטל.

אוראופלסמה

גם קונדום נקרע לפעמים. יכול להיות שאת נושאת את החיידק זמן רב. קונדום מונע אבל 100% הוא מושג שאינו קיים. מין אוראלי יכול להדביק. אנשים יכולים להיות ללא תסמינים זמן רב. מדובר בזיהום מאד שכיח ואין צורך להיות בפניקה.

למעלה