בקורת YNET על פאקו

karmina1

New member
בקורת YNET על פאקו

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3455631,00.html אני נוטה להסכים ולא להסכים איתה... מצד אחד היה יפה, ומרגש ומאוד נהניתי... מצד שני הרגשתי שמשהו חסר, לא יודעת אם היה חסר לי שירה, או אולי עוד כמה קטעים או משהו שלא ניתן להגדיר אותו.... בכל מקרה, מאוד נהנתי, עכשיו מישהו צריך להרים את הכפפה ולהביא את ויסנטה אמיגו...

karmina1

New member
הכותרת של הכתבה - נוראית

בהמשך למה שכתבתי, מאוד נהנתי מההופעה, גם אם פאקו לא היה במיטבו (אין לי בסיס להשוואה) אבל הכותרת של הכתבה מאוד מאוד קוממה אותי, סוג של חוצפה ישראלית מיותרת.. והרבה ממה שכתבה שם היה לא לדעתי לא נכון...

falseta

New member
אכן כותרת מטופשת, ולא תואמת את הכתבה.

את דעתי על המופע אביע בהזדמנות אחרת. רק לצטט 2 דברים ממה שכתבה אותה גב' יודילביץ' בראיון שעשתה עם פאקו ב 30.9 "האצבעות פורטות על הגיטרה כאילו היתה יצור חי. הוא שולט בה, מפגין בעלות, מאלף אותה, מרגיע, מלטף, מטייל על גוף העץ שיושב בטוח בחיקו וכל העת גופו שלו כמעט ואינו זז. הפנים מרוכזים, העיניים העצומות מתכווצות מדי פעם מרוב מאמץ והאצבעות, נפרדות מהגוף, מתרוצצות מעליהן" ש: בפעם האחרונה שהיית בארץ המופע נגמר בפיאסטה גדולה. מה אתה מתכנן הפעם? ת: "נראה, זה תלוי בסאונד, בתחושות שיביא איתו היום הזה, בתחושה של המקום. כמובן שיש לנו מופע מוכן אבל הדלת תמיד פתוחה לאלתורים. זה תלוי במצב הרוח. איך מזג האוויר?". (ההדגשה לא הייתה במקור.) כמי שראה הופעה אחת של פאקו לפני כמה שנים בלונדון, אני יכול להגיד שהסאונד פה היה מ-ח-ו-ר-ב-ן, ההתנהגות של פאקו, בניגוד למה שכותבת הגב' בביקורת, הייתה טיפוסית לחלוטין, הוא אף היה חייכן מעט ממה שציפיתי. חבל שמה שכנראה מעניין המפיקים של המופע זה לא המוסיקה ואומנות אלא הכסף. סוג של בינוניות ישראלית ממוצעת (וסליחה לכל מי שמרגיש פגוע). להביא את פאקו לארץ זה דבר מדהים לכשעצמו, אבל הגברה בסגנון של הופעות יום העצמאות בעיירת פיתוח - זו בושה !

Falcor

New member
ההגברה אכן הייתה דפוקה.. אבל בכל זאת נהניתי !

ציפיתי שיתקנו את זה במהלך ההופעה.. חשבתי שזה היה קשור לכוונון של ההגברה. אבל למרות הכל.. אני אישית נהניתי מאוד ! FALCOR.

doreut

New member
ההגברה אכן טענה שיפור, אבל יש דברים נוספים

שהפריעו לדעתי נחל זהר שבמדבר חשוך כולו ועל הבמה הזרקורים - הבמה משכה אליה את כל יבחושי הארץ במיטבם נראה לי שהשילוב של אלה עם החום ששרר במקום עשו את העבודה והפריעו לריכוז של הנגנים. אפשר היה לפתור את שתי הבעיות הללו עם מאוורר פשוט שמופנה לפאקו ומסלק מפניו יתושים לרוב ועם זאת, עם כל זאת, למרות שאנחנו ישראלים - לא ראיתי אדם אחד שהיה מאוכזב מההופעה

"המלך העירום מנפנף בגיטרה הקטנה שלו"

ועוד כמה כותרות בשקל שיתכן שעלו לכמה כתבים בראש (בסגנון הגב' מ ynet) - "אחרי הפתיחה של ד.פרוזאק , חשבתי שמפה אין לאן לרדת..." - "חשבתי שזו חזרה גנרלית. אנשים באמת שלמו על זה ???" - "אם זה פלמנקו אני ציפורן" - פאקו - כשרון או כשלון ? - פאקו - ההופעה הכי נמוכה בעולם. - פאקו - מפה כבר אין לאן לרדת. ניתן להמשיך כנראה לנצח... אבל פאקו יש רק אחד !

flamenca

New member
Ani Beshock ani hamuma!!!!

I can't believe they would write something like that.... HUZPA!!!! Now we'll have to wait another 20 years till Paco comes again... :(

Zidan de Toledo

New member
ככה זה.

כתבי התרבות של העיתונים הם לא מתמחים פר תחום, אלא יש להם רקע כללי. בגלל זה גם הרבה מאד לפני המופע ברדיו ובטלוויזיה יכולתם לשמוע אלף דרסאות של איך להגיד פאקו דה לוסיה.אבל זה בסדר, צריך להבין את מקומם. הדבר הטוב בכתבה הזאת, היא הוידאו המצורף. הקטע עם היתושים ענק.פאקו הרשים אותי עם האנגלית, למרות שהוא משרבב מיד אח"F קללה עסיסית בשפת אימו. לצערי נבצרתי מלהיות, אבל התגובות משמחות..

doreut

New member
חבל שלא היית זידאן - היה ענק

להערכתי המבקרת לא יודעת להבין ולהעריך מוזיקה מהי, ולכן ביססה את הביקורת שלה על מראה פניו של פאקו. בשבילי זו היתה חוויה מרגשת, ואני יכול להגיד שזה המוזיקאי הטוב ביותר שראיתי מנגן בחיי. אני לא הרגשתי שהוא לא היה בשיאו. היה נחמד גם לראות כמה קהל הגיע וכמה חברה באו עם הכרה של המוזיקה ועם כוונה להקשיב. ההרכב כולו ניגן ביחד בצורה מאוד הדוקה ועם גרוב אימתני. סה"כ כאמור ענק. אשתי, תבוא הברכה על ראשה מחזקת את דברי.

Zidan de Toledo

New member
אני יכול רק לדמיין..

ולראות - אם רק החברים פה יואילו בטובם לעלות קצת תמונות ווידאו..

doreut

New member
- "אש? על הפנים!"

- "שכח לקצוץ ציפורניים וקיצץ במופע.." - "פ(למנ)קו בשפל המדרגה" טוב, יש עוד כל כך הרבה, ואני מוצאת את זה כמשחק נחמד... אבל אחסוך זאת מכם.

Shinkan

New member
זה בושה וחרפה.

פאקו לא עשה רווח במופע כאן. 3000 אנשים בשבילו זה עלבון, אבל הוא בכל זאת הגיע ונתן מופע. ואחרי שהוא מגיע ונותן מופע, כשתוקעים אותו בחור התחת של העולם, ואשכרה חור התחת של העולם... המבקרים בארץ עוד מעיזים לקטול אותו. כמה שאני לא רוצה שזה יקרה, אם הייתי פאקו והייתי רואה את הביקורות האלה, הייתי מחרים את המדינה הזאת, ומנסה כמה שיותר למנוע מאמנים אחרים שאני מכיר לא להגיע לכאן. לא מגיע לנו הופעות של אנשים בסדר הגודל הזה, פשוט לא מגיע לנו.

למעלה