בצק עלים

אמאגנות

New member
בצק עלים

שלום לכולם,

האם הצלחתם למצוא בצק עלים טוב ללא גלוטן? אני רגילה להכין פשטידת גבינות עם בצק עלים (מין בורקס גדול). ניסיתי גם את של גרין לייט וגם את של נטורל קייקס - לא כל כך נוח לעבוד איתו והוא גם לא יוצא קרוב לבצק המקורי.

אשמח להמלצות

טל1492

New member
אלה לדעתי היחידים

אני גם כן חושב שיש פער גדול בתחום הזה.. בכל מקרה נסי להכין לבד זה טיפה התעסקות אבל נראה לי שזה שווה את זה
אצלי מתוכנן בסוף אוגוסט מס' ימים של לנסות להכין בצק עלים שמרים לקרואסון ללא גלוטן - מקווה שיצא לפועל

טליאמתי

New member
אני משתמשת בבצק של גרין לייט והתוצאה טובה יחסית

נכון, הוא לא כמו בצק עלים רגיל אבל אפשר להגיע אתו לתוצאה לא רעה ודומה.
כמה טיפים שאולי יעזרו:
כדאי להפשיר אותו במקרר ולהוציא ממש כמה דקות לפני השימוש.
בשום פנים לא לשמן את התבנית מפני שהוא מפריש הרבה שומן.
כדאי מאוד להשתמש בו בתבנית צרה וארוכה שלא תאפשר למאפה להתפשט לצדדים ותשמור על הצורה שלו.
במידה ועושים כמה מאפים בתבנית תנור, לשים ביניהם נייר אפיה מקומט לצורת גליל כדי לשמור על הצורה של המאפים ולא לאפשר להם להדבק אחד לשני בגלל הנטיה שלו להתפשט.

אמאגנות

New member
אתם מצליחים לעבוד איתו?

אצלי הוא תמיד נשבר, והמקסימום שהצלחתי להגיע אליו הוא לשים פרוסות שלמות שלו בתבנית אחת ליד השניה. לא היה מאוד שמן, אגב

טליאמתי

New member
עם הזמן למדתי לגלגל אותו בלי שהוא יישבר.

בגדול, אני עובדת אתו כמו עם בצק עלים רגיל רק בעדינות רבה יותר.

אני מרדדת אותו מעט כדי לדקק אותו יותר (אני עושה כך גם עם בצק עלים רגיל) בין 2 גליונות נייר אפיה ומרימה את הקצה בעדינות בעזרת הנייר.
אם הוא בכל זאת נשבר אפשר למרוח בעזרת אצבע מעט (ממש מעט!) שמן על המקום בו הוא נשבר ולחבר בעדינות על ידי לחיצה קלה של האצבעות.
כשאת מניחה את הגליל בתבנית, להניח עם החיבור למטה. זה ימנע את בריחת המלית.
לסגור את הקצוות על ידי לחיצה קלה של מזלג.
לחורר את החלק העליון של הבצק עם מזלג.

אני אופה בתבנית פיירקס שקופה כדי לשלוט בחלק התחתון של הבצק. לודא שהוא אפוי ולא נשאר 'חי'.
באופן כללי, אני עושה כך עם כל פשטידה/קיש נ"ג שיש בהם בצק.
בצק נ"ג מתנהג בדרך שונה מאשר בצק רגיל וכך גם הספיגה שלו את הנוזלים של תוכן המאפה ולכן יש צורך ל...התנהג אתו בדרך שונה. תבנית שקופה מאפשר למזער פשלות על ידי בקרה במהלך האפיה.

טליאמתי

New member
הנה: בצק עלים ממולא בגבינות ופטריות-חם מהתנור:)

נשארה לי כמות קטנה של מלית מתחתיות ארטישוק ממולאות, חבל לזרוק הרי, אז ניצלתי את זה להכין לצליאקית שלי מאפה קטנטן.
הפשרתי רבוע בצק עלים של גרין לייט, רידדתי, הנחתי את המלית, גלגלתי, חוררתי ומרחתי ביצה טרופה.
הנחתי בתבנית אינגליש וסביבו נייר אפיה מגולגל כדי לשמור על הצורה מפני שהוא צר וקצר מהתבנית.
אפיתי בחום גבוה עד שהשחים כמו שצריך.
הוא נשבר כאשר העברתי אותו לתבנית קצת יותר ייצוגית:)

למעלה