בצק עלים

eggplant

New member
בצק עלים

קניתי בצק עלים ואני רוצה לעבוד איתו בפעם הראשונה (אף פעם לא ניסיתי). הבנתי שצריך להפשיר אותו לפני השימוש. אשמח לקבל עצות בנושא- כמה זמן צריך להפשיר אותו לפני השימוש ואיך ניתן לעבוד איתו? ואם כתוב לי במתכון לשטח 500 גר´ בצק עלים בתבנית מה בדיוק הכוונה? אשמח לכל עצה והדרכה לעיסוק בבצק זה. תודה רבה

קשיו

New member
הפשרת בצק עלים לוקחת קצת זמן, כי

החבילה מגיעה מגולגלת ובכל שלב מופשר רק הבצק החיצוני. אם אני לא טועה בחבילה יש 400 גרם בצק, וזו הכמות שבד"כ משתמשים בה. אין יותר מדי הוראות לעבודה איתו- פשוט מפשירים, מרפדים את התבנית, שמים מעל את המלית ומכניסים לתנור. כמו בכל התעסקות עם בצק- להשתדל שהמטבח לא יהיה יותר מדי חם.. אתמול העלו רעיונות מהירים להכנה עם בצק עלים- לחתוך לאצבעות, למרוח בדבש וקינמון ולגלגל סביב עצמו (כמו מין קפיץ) עוד מליות: רוטב פיצה, גבינות, זיתים, פטריות וכו´.

eggplant

New member
קשיו

תודה רבה על התשובה. קניתי בצק עלים של שחף ויש בחבילה 1.5 ק"ג. כנראה שאני אצטרך למצוא דברים אחרים לעשות איתו בכל זאת אחר כך. את יודעת אם אפשר להקפיא את מה שנשאר לאחר ההפשרה? שוב תודה

בענייני הפשרה

אני מפשירה בצק מחוץ למקרר. בימים חמים זמן ההפשרה קצר יותר. אני מתחילה להשתמש בבצק לפני שהוא מופשר לגמרי כי אז הוא הופך קצת דביק. בדר"כ לא צריך לרדד את הבצק אלא מקסימום למתוח אותו מעט בתבנית. אין בעיה להקפיא שנית את מה שנשאר.

ordv

New member
אז למה רשום על האריזה?

אסור להקפיא לאחר שהופשר?

yaron1

New member
אסור להפשיר בצק עלים יותר מידי

הכי טוב לעשות הפשרה מבוקרת במקרר (להעביר מהמקפיא למקרר למשך לילה), יש לקחת בחשבון שבצק עלים מופשר לחלוטין זה קטסטרופה לעבודה בשל תכולת השומן הגבוהה בו מה שהופך את העבודה איתו במצב זה לעסק דביק ודוחה למדי.

fairy_mi

New member
כנראה שענין איסור ההקפאה מחדש

זה קונסיפירציה של ייצרני בצקי העלים?... אני אישית נכון לעכשיו ניצלתי את כל כמות בצק העלים ישר לאחר ההפשרה כך שאן לי מושג... נחמד לשמוע שניתן לנקפיא אותו מחדש. אני מקווה שזה לא ייפגום במרקמו.

גם לדעתי איסור ההקפאה החוזר

לא חל על בצק העלים. לא קורה לו כלום כשמקפיאים שוב ושוב. יוצא לי גם להחזיר להקפאה כשהוא הפשיר לי יותר מידי, כמו שירון אמר- זה עינוי לעבוד איתו כשהוא הפשיר יתר המידה.

לא מומלץ

היות וזהו גליל, ואז השכבה העליונה תפשיר הרבה יותר מהפנימית. אם יש לך בצק עלים בגיליונות, אז בהחלט, רק לזמן קצר בהחלט.

הפשרה במיקרו

אני ניסיתי. על החום החלש ביותר ולבדוק הרבה פעמים את מצב הבצק, כי אם הוא מתחמם מדי הוא בלתי ניתן לעבודה. זה אפשרי, אבל לא אופטימאלי.

ordv

New member
יופי, טוב לדעת ../images/Emo127.gif

כנראה עניין ההפשרה מחדש זה באמת קונספירציה של היצרנים.....

למעלה