הבצק האולטימטיבי
יש להכין את הפיצה מ:
600 גרם קמח רב תכליתי (ולא קמח לחם, שהוא "חזק" מדי ויניב תוצאות לא מספיק טובות)
12 גרם מלח
4 גרם שמרים יבשים
425 גרם מים
מערבבים את כל החומר ולשים היטב לקבלת בצק. נותנים לו לעמוד בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה ואז מעבירים ללילה למקרר. השהייה במקרר חשובה מאד ומפתחת טעמים בבצק שלא מתקבלים אחרת. ביום למחרת, מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו לעמוד שעתיים בטמפרטורת החדר. מחלקים ל-6 כדורים. אם אינכם משתמשים בכולם, ניתן בשלב זה להקפיא. תנו לכדורים לנוח, מכוסים, שעתיים נוספות.
בינתיים, כשעה לפני האפיה, מניחים אבן שמוט בתחתית התנור ומדליקים אותו על חום מקסימלי. לאחר שכדורי הבצק סיימו לנוח, יש למתוח אותם להיקף ולעובי הרצוי. אין להשתמש במערוך. המתיחה צריכה להתבצע מהמרכז החוצה, כך ששולי הבצק יהיו עבים יותר מהמרכז. אני מניח את הבצק על נייר אפייה שעליו פיזרתי סולת, ומותח באמצעות לחיצות מהמרכז החוצה. לאחר מכן אני מניח את הבצק על שני אגרופים וממשיך למתוח.
מפזרים על הבצק את הציפוי הרצוי, ומעבירים באמצעות מרדה לתנור. אופים כ-8 דקות. מוציאים מהתנור, נותנים לנוח כשתי דקות, פורסים, ומגישים.
עובי הבצק נקבע ע"י הכמות למנה ועובי המתיחה/הרידוד.
אם המוצרלה תוצרת בית, הרי זה משובח!