בצק לילדים

doobe

New member
בצק לילדים

שלום לכולם, זה לא ממש המקום לשאלה שלי, אבל בכל זאת אשמח אפילו לקבל הפנייה. משהו יודע איך מכינים בצק למשחק (קצת כמו פלסטלינה) לילדים? זה כמו להכין בצק רגיל מקמח מים, או שיש תוספות?

ayeletba

New member
בצק למשחק (לא לאכילה)

5 כוסות קמח לבן כוס מלח צבע מאכל לפי הצורך 6 כפות שמן צמחי 4 כוסות מים רותחים לערבב, ללוש ולכסות כאשר מתקרר. זוהי כמות גדולה וניתן בקלות להכין רק חצי. על מנת שהבצק ישמר רך לתקופה ארוכה ככל האפשר, רצוי לשמור אותו במקרר.

זפרנים

New member
אני האלופה בזה !

הבן שלי 24 שעות עם בצק ביד אני מכינה לו פשוט קמח ומעט מים עד שמתקבלת עיסה לא דביקה זה כמובן לא למאכל אבל מצויין ובסוף המשחק את יכולה לעטוף בניילון ולשחק עם זה שוב מחר . פעם עוד הייתי משקיעה ולפעמים צובעת לו בכל מיני צבעים עם צבעי מאכל.

אאייהה

New member
הבצק הטוב ביותר

הוא בצק המכיל בתוכו קרם טרטר. זה יוצא ממש כמו הבצק שקונים בחנויות ("בר בצק")

מיכל63

New member
פלסטלינה תוצרת בית מתכון של זושי

הכנתי לפי ההוראות של זושי ויצא מעולה אפשר לראות בתמונה שצירפתי. המתכון בקישור שלמטה

בצק משחק מעולה

יוצאת כמות מאוד גדולה (אנחנו מכינים בגן פעם בשבועיים) נשמרת במקרר בשקית סגורה. 1 ק"ג קמח 1 חב' מרגרינה 1/3 כוס מלח (כדי שלא יתייבש) מים לפי הצורך צבע גואש מערבבים את הקמח והמלח עם המרגרינה ליצירת בצק פירורי. מוסיפים מים ממשיכים ללוש, ולבסוף מוסיפים צבע גואש. ממשיכים ללוש עד שהצבע נטמע בבצק. לפעמים צריך להוסיף עוד קצת קמח, כי הוא נשאר קצת דביק. אצלנו בגן זו אחת הפעילויות שהילדים הכי אוהבים ומחכים לזה.

למעלה