בצקות בקרסול

tsabbay

New member
בצקות בקרסול

הי, אובחן אצלי בMRI 2 שקי נוזלים מוגברים באזור הקרסול.(אחד קטן והשני גדול) הדבר גורם לתחושת אי נוחות קשה במיוחד בעמידה ! בעת ביצוע פעילות ספורטיבית הכל עובר חלק וגם לאחר הפעילות האזור לא מגורה. 1-אני לאחר אקספלוריציה בקרסול. 2-מטפל בדיקור ונראה כי יש שיפור מסויים. המנתח טוען כי זה קשור לניתוח והכל תקין,אני קצת חושש מחזרה לפעילות מלאה (מרתונים\תריאטלונים) . האם ניתן לנקז את הנוזלים הנל ? האם דיקור יכול לעזור ? האם שמעתם על תרופה טיבעית\כימית שיכולה לעזור ? תודה, בני.

אם יש שיפור בעזרת הדיקור למה לא להמ

להמשיך? בעקרון לגבי נוזלים ברגליים ניתן להשתמש בשמנים אתרים: קוריאנדר וגוניפר ברי. כמובן שצריך למהול נכון עם שמן צמחי. גם כרוב עובד יפה על נוזלים וכמובן טיפולי רייקי אנטנסיבים. לשאלות נוספות: [email protected]

tsabbay

New member
המשך

הי, הדיקור עוזר ליום \יומים ואחרי זה המצב חוזר כמעט לקדמותו.... בקשר לכרוב-ניסיתי לשבוע והחברה כמעט וזרקה אותי מהדירה ... איך אני אמור להשתמש בכרוב ? אני השרתי במים רותחים לדקה\2 ואז הנחתי על הקרסול ועטפתי במגבת ? האם להמשיך ? לכמה זמן ?

משתמשים בכרוב חי ../images/Emo6.gif

שמים עלה חי על המקום ועל זה גרב או חבישה עדינה כלשהי (להחזיק את הכרוב) כשהכרוב נעשה "מבושל" - מחליפים!! אתה תרגיש את הנפיחות יורדת, וגם תראה נאוה

tsabbay

New member
המשך 2

האם יש עוד דרכים להסרת נוזלים ? בקשר לכרוב ... כמה זמן ? תודה, בני.

הזכרת ניתוח? - אתה יכול לפרט?

כתבת גם שאתה חושב לחזור למרתונים ולטריאטלונים... זה מסוג המקרים בהם אני תוהה מה ישרת יותר את בריאותו של האדם? להשאירו עם הבעיה (נוזלים בקרסוליים) או לטפל בה ולאפשר לו להמשיך להתעלל בגופו? העזרה הגדולה ביותר שאתה יכול לתת לקרסוליך: להרים רגליים לעמוד עליהן כמה שפחות הרבה תנועה בקרסוליים (ללא העמסת משקל) - עוזר בספיגת הנוזלים אבל הכי חשוב: מה שגרם לבעיה הראשונית, ייגרום מהר יותר לחזרת הבעיה או להופעת בעיה קשה יותר ובכל מקרה, בעיה שתחזור - יהיה הרבה יותר לתקן... ובעניינים אורטופדיים אני תמיד אוהבת להסתכל על הבעיה מפרספקטיבה של גיל 70... בכל מקרה, התייחסות מדוייקת יותר ואולי טיפים נוספים לקרסוליים אם תרחיב לגבי הניתוח שעשית... נאוה

tsabbay

New member
הי נאווה--וכל השאר...

לגבי הניתוח: בתחילה חשבו שיש בעיית סחוס אבל שפתחו הכל היה תקין ולא נגעו\הקו את המפרק, הדבר היחידי שעשו היה אקספוזיציה של אזור גיד אכילס--נקודתי, לאחר MRI נתגלה כי אכן סחוס תקין ומפרק תקין בקיצור כמעט הכל תקין... חוץ מ אזור הניתוח שמכיל 2 שקי נוזלים, המנתח שלי שהוא רופא ספורט בכיר אומר שזה תקין וכתוצאה מהניתוח ואין טעם לנקז את זה ובנוסף שאני יכול לחזור לפעילות מלאה. אני חושב (בסמכות עצמי) שצריך לעזור לגוף להוציא את הנוזלים הנ"ל. דרך אגב-בזמן פעילות אין לי כאבים וגם לא אחרי. הכאב היחידי מתבטא בעמידה כי נוצר לחץ על שקי הנוזלים. תודה, בני

בוא נלך על כיוון אחר... דמיון מודרך

שב בצורה נוחה, הרפה את הגוף (כתפיים, כפות ידיים, לסת תחתונה, לשון נופלת בתוך הפה ומצח נקי מקמטים) קח כמה נשימות עמוקות, בנשיפה תן לגופך להרפות עוד ולשקוע על מושבך. כשהגוף רפוי ונינוח, העבר את תשומת הלב את הקרסול הבעייתי. ראה בדמיונך את שני שקי הנוזלים. תן לדמיון להוביל והשתמש בכל דרך שהמיון מעלה כדי לפזר / לאדות / להספיג / להוציא את הנוזלים מהגוף. זכור: הדמיון הוא הכלי אז הכל אפשרי... לאחר שכך או אחרת ניקזת את שני השקים, ראה את הנוזלים בגוף כולו, זורמים ונמצאים רק במקומות המיועדים להם. ראה את הקרסול תקין ובריא. ראה את עצמך עומד זמן רב ומרגיש טוב. חזור על התרגיל כמה שיותר... עם הזמן, דמיין את ספיגת הנוזלים והרגל הבריאה לחלוטין וחזקה לשברירי שנייה כמה שיותר פעמים ביום - תאמין וזה יקרה!!! וחוץ מזה, ניסית עם כרוב טרי?

samuel54

New member
בצקות

ובכן, באחת ההודעות שלי המלצתי על עלי דפנה. הדבר תופס גם לגבי בעיתך. 3 עלים בכוס לשפוך מים רותחים לחכות 10 דק´ ולשתות. ניתן להמתיק בסוכר חום או דבש. לבריאות ובהצלחה.

למעלה