תשובה בלי חשק
שלום js! לפני שאני עונה לך, אני רוצה להפנות לתשומת לבך את סגנון הודעתך. אני לא יודע אם אתה נוהג לכתוב הרבה בפורומים, אבל נראה על פי הודעתך, כי אתה חושב שמישהו חייב לך משהו. אתה בא, יורה את השאלות שלך ומחכה לתשובה. כדאי שתדע להבא, שאם אתה לא מקבל תגובות, כדאי לך להיות יותר נחמד, לעבוד בעיקר על ניסוח וסגנון ההודעה שתהיה יותר נחמדה וחברותית. אם אתה רוצה לעבוד בפרסום, אתה צריך לדעת שזה א'-ב‘, איך שהמסר שלך יוצא ומגיע לצד השני. קפיש? הלאה. לגבי שאלותיך, אני לא יודע שה"בצפר" הוא תחנת מעבר למשרדי הפרסום. אולי זוהי שאיפתם העתידית שלהם, רבל ככל הידוע לי, היום המצב אינו כזה. במשרד פרסום ישנם מגוון תפקידים הדורשים כישורים שונים. לכן, אין מסלול אחיד לכל התפקדים במשרד פרסום. אני לא מתכוון לפרט לך משכורות של כל התפקידים כפי שדרשת בתוקף, רק אומר לך שברוב התפקידים מתחילים בשכר נמוך )סביב 4000 ש„ח(, אך המשכורת יכולה לקפוץ בהרבה עם השנים והנסיון. כל אחד לפי כישוריו ועל פי כישורי המשא ומתן שלו. לגבי שאלתך האחרונה, פלנר הוא האסטרטג של התקציב. הוא אחראי לבדוק את מקומו של התקציב בשוק, על פי סקרים, קבוצות מיקוד וכד‘ ומוציא אסטרטגית פעולה המתורגמת ע„י הקריאיטיב לפרסומת עצמה. המדיה פלנר לעומתו אחראי על תכנון פריסת המדיה של התקציב בין המדיה השונות.