בצלאל או תל אביב

מצב
הנושא נעול.
בצלאל או תל אביב

בצלאל או תל אביב
שלום, על אף הקושי בהשוואות אשמח לדעת איפה עדיף ללמוד בבצלאל או בתל אביב בדגש על מוניטין לאחר הלימודים בארץ ובחול, מציאת עבודה מכבדת וכל דבר אחר, תודה.

לגבי שאלה זו אין לי מידע אקטואלי

בצלאל או תל אביב
שלום, על אף הקושי בהשוואות אשמח לדעת איפה עדיף ללמוד בבצלאל או בתל אביב בדגש על מוניטין לאחר הלימודים בארץ ובחול, מציאת עבודה מכבדת וכל דבר אחר, תודה.
לגבי שאלה זו אין לי מידע אקטואלי
מאחר וסיימתי את לימודי באוניברסיטת תל אביב לפני כ-17 שנים אין לי מידע בעניין שיכול לסייע לך. בעוד כ-3 חודשים יהיו הגשות סוף סימסטר והגשות פרוייקט גמר של שנה ה'. אני מציעה לך ללכת ולראות את ההגשות ואם אפשר אפילו לנכוח בכמה מהן. ללכת ולדבר עם סטודנטים בשתי הפקולטות ולשאול להתרשמותם. לדעתי כשרואים את הגשות סוף השנה וחווים את האווירה השוררת בפקולטות קל יותר להחליט לגבי ההמשך.
אגב, הערת ביניים: להתקבל ללימודי אדריכלות זה לא דבר קל ובעקרון מומלץ להבחן למספר בתי ספר. אני נרשמתי גם ללימודי אדר' באוניברסיטת ת"א וגם בבצלאל והתקבלתי רק לאוניברסיטת ת"א, ומבחינה זו נותרה לי בעצם רק אפשרות אחת והיא כמובן ללמוד אדריכלות בת"א. כך שלפעמים לא אתה בוחר היכן תלמד, אלא הדבר נבחר עבורך

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

AlonPe

New member
ולעניין ה-"מוניטין"

בצלאל או תל אביב
ולעניין ה-"מוניטין"
אין לי שמץ של מושג לגבי עבודה ב-'חו"ל', (חוצמיזה ש-חו"ל זה מקום די גדול ומגוון
) אבל קשה להאמין שחברות אדריכלים באירופה או ארה"ב, מודעים בכלל לקיום של - בצלאל או אוני' ת"א! ובטח לא יודעים מה ההבדל בינהם!.
(אולי בכמה מקומות יהיה קושי מסויים לבוגרי אריאל מסיבות פוליטיות)

לגבי הארץ, אין לי נתונים סטטיסטיים, אוביקטיביים, מהניסיון הצר שלי, גם בתור מחפש עבודה בעבר, וגם בתור שותף לחיפוש עובדים מדי פעם, לא רואה שום הבדל. כל עוד הבוגר מדופלם, מה שמעסיקים מחפשים זה יכולות עבודה.

כפי שציין אלון, גם לדעתי שאלת המוניטין איננה רלוונטית

ולעניין ה-"מוניטין"
אין לי שמץ של מושג לגבי עבודה ב-'חו"ל', (חוצמיזה ש-חו"ל זה מקום די גדול ומגוון
) אבל קשה להאמין שחברות אדריכלים באירופה או ארה"ב, מודעים בכלל לקיום של - בצלאל או אוני' ת"א! ובטח לא יודעים מה ההבדל בינהם!.
(אולי בכמה מקומות יהיה קושי מסויים לבוגרי אריאל מסיבות פוליטיות)

לגבי הארץ, אין לי נתונים סטטיסטיים, אוביקטיביים, מהניסיון הצר שלי, גם בתור מחפש עבודה בעבר, וגם בתור שותף לחיפוש עובדים מדי פעם, לא רואה שום הבדל. כל עוד הבוגר מדופלם, מה שמעסיקים מחפשים זה יכולות עבודה.
כפי שציין אלון, גם לדעתי שאלת המוניטין איננה רלוונטית
מה שחשוב הוא שתבחן היטב מי מבין בתי הספר יהפוך אותך בתום חמש שנות לימוד לאדריכל מקצועי יותר, בעל ידע רחב והבנה עמוקה יותר בתחום. אתה יכול לבחון זאת באמצעות ביקור בהגשות סוף השנה, התרשמות משיחות עם סטודנטים בפקולטה וכמובן מעיון בסילבוס ובתכניות הלימודים של המחלקות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה