בצומת דרכים...

• פותח הנושא rcca
  • פורסם בתאריך

rcca

New member
בצומת דרכים...

שלום לכולם... צריכה עצה ואוזן קשבת... אני בת 23... ואני במערכת יחסים כמעט 5 שנים... גרנו ביחד כשנה עד לא מזמן, וחזרנו להורים עקב בעיה כלכלית. בזמן האחרון אני מרגישה שאני לא אוהבת כמו פעם, וששום דבר לא אותו דבר, שאין לנו על מה לדבר וכל מה שהוא מספר לי לא מעניין אותי וההפך... אני מרגישה גם שאני לא נמשכת אליו. בזמן האחרון אני כל הזמן חושבת איך זה יהיה להיות עם אנשים אחרים... פני כמה ימים אמרתי לו שאני לא יודעת מה אני מרגישה ואם אני רוצה שהקשר שלנו יגמר בחתונה... אז הוא נתן לי זמן לחשוב על זה... אני לא יודעת מה לעשות...כי בכל זאת זה קשה... כי אני כן אוהבת אותו... אבל אולי אני פשוט מפחדת להישאר לבד?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא חושב שאת מפחדת להשאר לבד (ההיפך מזה..)

מה שאת מתארת נשמע כמו דעיכה של אהבה ראשונה, ודווקא צורך שלך להכיר מישהו אחר. זה מאוד טבעי לקשר שמתחיל בגיל העשרה, אנשים אז רק מתחילים להתעצב כבני אדם, ועם השנים נעים לכיוונים מאוד שונים. במצב כזה יש המון מסרים שזה כבר לא זה, אבל בהחלט קיימת כבר חברות ומחוייבות, שלהם את קוראת "אהבה" - והם באמת חלק מגרש של אהבה. אלא שאהבה היא אוסף של הרבה דברים, וחלק מהם כנראה כבר לא קיים - עניין, משיכה וכו'. אז נכון שקשה להיות במצב ביניים, ולמען האמת, אין גם צורך להזדרז לחתוך. אפשר לתת עוד סיכוי, לנסות ולחשוב. אבל אם, כמו שזה נשמע, זה הולך לפרידה, אז כמובן שזו תהיה פרידה קשה, ואין דרך לעקוף את זה. זו דרכו של עולם.

את צעירה, אל תפחדי

אם את לא מאוהבת בו, תעזבי. בא לך להכיר אחרים.. לכי על זה. כל החיים לפניך..

g u y 4 u

New member
הרעיו הכי טוב הוא לקחת פסק זמן

להחליט להתנתק לשבוע שבועיים למשל...אם במהלכם אתם מתגעגעים, תתאפקו עד סופם. תוכלו לדבר בטלפון אבל לא להפגש. בסוף תקופת ההתנתקות, שבו ותדברו על מערכת היחסים ולאן פניכם מועדות. מה היתרון? היתרון הוא בכך שאתם מנתקים את הרצף של החוויות המשותפות (שלאחרונה הן לא מיטיבות עם הקשר). תוכלו לעבד בצורה יותר אובייקטיבית את מה שאתם מרגישים. אם הנתק נוח לכם ואתם מרגישים רווחה שלא פגשתם האחד את השניה - הרי שאז הפרידה תבוא ממקום של הרבה פחות מצוקה וקושי, במנותק מרצף של תחושה לא נעימה כמו זו שאת מתארת.. אם הרגשתם בחסרונו של בן/ת הזוג, אזי ההחלטה להשאר יחד תהיה שוב, ממקום של הכרה ברצון להיות יחד. מערכת היחסים לא חייבת להתגבש לכלל חתונה. ככלל, פשוט תורידו את הלחץ מהיעד. אולי כשתהיו ברווחה ובלי מחשבה ש"זמנכם תם" - הראיה שלכם את הקשר תשתנה.

rcca

New member
נראה לי שאלך על פסק זמן...

קודם כל תודה על המענה המהיר...! שבוע הבא בכל מקרה אני נוסעת לחו"ל לשבוע... אז יהיה לי קצת זמן לנקות את הראש ולחשוב...

I C E M A N 7

New member
לאחרונה פורסם על הצלחה ישראלית

להפיק חשמל מכביש, בזכות האנרגיה המשתחררת ממכוניות הנוסעות עליו. דיברו על זה שקילומטר כביש יכול לספק חשמל למאות דירות, או משהו כזה. אם ניתן היה להפיק חשמל מהאנרגיות שמשקיעות נשים במחשבות על הזוגיות שלהן, זה היה ממוטט את מעצמות הנפט בתוך מקסימום שבוע. סטארט אפ למדעני הטכניון

seeyou

New member
"בזמן האחרון אני מרגישה שלא אוהבת כמו פעם"../images/Emo13.gif

זה ברור זה יקרה הרבה פעמים בחיים שלך אפילו שיהיו לך כבר נכדים
מצד אחד זה קשר של 5 שנים-קיבלת יסודות על הזוגיות ותוכלי להתנסות בקשרים חדשים תמיד בהתחלה זה "נחמד" עד שמתחילים "להיתרגל"
תמיד יהיה שוני בין הרצוי למצוי(the ideal and reality יוסי נ.ב: זה לא יהיה הצומת הדרכים האחרון בנושה הזוגיות

czar

New member
תפחדי יותר מאשר להיות לבד מלעשות טעות

אם את לא שלמה קחי את הזמן שלך ותחליטי...למה שתשראי לבד? מאיפה נומך הבטחון עצמי הזה נובע?

rcca

New member
אני גם מפחדת לעשות טעות כמובן...

מפחדת להתחרט על זה אח"כ... לא יודעת אם זה קשור לביטחון עצמי... אני פשוט רגילה בחמש שנים הללו שתמיד היה שם מישהו בשבילי לכל דבר... מפחדת להרגיש בדידות... זה כואב...

chenby

New member
יקירתי רואה העתידות

עכשיו את מרגישה ביחד? או שאת מרגישה בדידות בקשר? עכשיו טוב לך או כואב לך? האם עדיף חרא מוכר מהלא ידוע? אלו בחירות שאת עושה לעצמך. מבטיחה לך שעדיף להיות לבד מאשר להרגיש לבד בביחד. ואם את רגילה ולא אוהבת - את לא מתעללת רק בך - אלא גם בחבר שלך שחושב שהכל נפלא ושיש לו אשה שאוהבת אותו -ובו זמנית את מונעת ממנו לקבל משהו שמתאים לו יותר. אותו דבר את מונעת מעצמך. את יכולה להמשיך לפחד ולתת לפחד לנהל אותך, ואת יכולה להפוך את הפחד לדחף שיביא אותך לצעד הבא שלך. ואם תהיי לבד מה יקרה? זה יגיד עלייך משהו? ואולי פתאום תגלי שזה כיף לך, אולי פתאום תגלי שיש לך זמן וחופש ופנאי לצאת, לבלות עם חברות, לפלרטט , להכיר, להתחיל משהו מרגש? למה את מתכננת איך תהיי אולי בודדה בעתיד כאשר אין לך מושג בכלל איך תרגישי? מה שאת כן יודעת זה שעכשיו את לא מרגישה טוב.. אז מה עדיף? לא לאהוב עכשיו עם אופציה להתאהב בעתיד, או לא לאהוב עכשיו ולהשאר לא אוהבת גם בעתיד? או שתתחתני איתו.. אחותי עשתה את זה - התחתנה עם האהבה הראשונה שלה אחרי 9 שנים.. התגרשו אחרי 8... לפעמים צריך להתחתן כדי להפרד.. ובלי קשר, תרגילי את עצמך להיות שם בשביל עצמך לכל דבר- ואז לא תרגישי בדידות כי תמיד יהיה לך את עצמך.. והאמת שמלהיות לבד תקופה את תוכלי ללמוד על עצמך כמה חוזקות יש בך וכמה את מדהימה לעצמך ושם בשבילך.

למעלה