בפינה לשיפוטכם

efeinsch

New member
ככה ככה

השוואה בין המכשיר ליכולת הניווט הטבעית של היונים? אממ...לא ברור ואני לא בטוח שכולם יבינו. הייתי הולך על פרינט שיביא איזו תועלת בת זונה מהעובדה שיש לך כבר GPS במכשיר. לא קניתי.

emek51

New member
הנזל וגרטל בשבילך !!

כן, כמובן. יכולות העיצוב שלי קצת הורסות ... ומה זה לעזאזל יכולת ניווט של יונים ?

הרעיון עצמו מעלה חיוך

ויש גם שכל מאחוריו. אבל, מה שאתה עושה פה עם הנזל וגרטל (משה גרטל?) נקרא בעגה - "עניין שאול". זה נחמד שאתה לוקח סיפור שכביכול מוכר לכולם ונותן לו טוויסט, אבל דבר ראשון לא כולם תופסים את הנזל וגרטל באותה צורה והרבה יותר חשוב מזה, כשאתה משתמש במשהו כזה אתה לא באמת מביא משהו מקורי מעצמך. זה כמו להשתמש בציטוט מפורסם בתור קופי. זה מראה על הומור, אינטיליגנציה והבנה של תרבות, אבל זה לא באמת מראה משהו מקורי ומיוחד שהוא אך ורק שלך. זו דעתי.

idomymon

New member
זה כל הקסם

הטוויסט, זה שעמי מוותר על פירורי הלחם

זה ברור -לך- שזה הטוויסט. אבל זה יותר מדי

מסובך לטעמי לכל מי שלא נמצא בתוך הראש שלך. ואני אומר שוב, זה מצחיק וחכם אם מצליחים להבין את זה אבל הרעיון העקרוני של לקחת משהו כזה הוא משהו שאני לא אוהב באופן אישי כי זו לא מחשבה מקורית וחדשה לגמרי. הרבה יותר מגניב אותי לראות משהו נקי וטהור שחשבת עליו לבד ולא השתמשת במשהו מוכר וידוע להוכיח את הטענה שלך. גם הנזל וגרטל הם לא כאלה אייקונים ברורים למקרה שאתה בכל זאת מתעקש על הקונספט. היונים והפירורים עזרו לי לקלוט את זה ישר אבל עובדה שיש אנשים פה שלא הצליחו ואני בטוח שיהיו עוד רבים. בגדול מה שאני אומר זה שנראה לי תמיד עדיף לא להשתמש בדברים האלה. אלו בדרך כלל המחשבות הראשונות שעולות לראש ואני בטוח שאם תשקיע עוד כמה שעות וימים במחשבה על הרעיון שלך תמצא דרך טובה יותר לבצע את זה מאשר עם הנזל וגרטל. שוב, זו רק דעתי.

קולמוס

New member
מעניין

אך לא ממוקד. מכשיר מאוד פונקציונלי ולקחת אותי לכוונים מפוזרים, נווט של יונים, נווט של עמי ותמי, מי פה הלך לאיבוד?

idomymon

New member
אף אחד לא הולך לאיבוד

בסיפור המקורי עמי ותמי משאירים עקבות של פירורי לחם ואחרי שהם הולכים (ובלי שהם יודעים) הציפורים אוכלות את הפירורי לחם. פה עמי מפזר בכוונה את הפירורי לחם ליונים כי אין לו צורך בהם יותר ( יש לו GPS) אני מקווה שהאשמה בחוסר ההבנה היא בעיצוב ולא ברעיון, נשמע עוד אנשים ונראה

Noa Angel

New member
אני הסקתי מהר מאוד שמדובר בהנזל וגרטל

(סחתיין אגב על ההיצמדות לשמות המקוריים). היער האפל, הילדים הבובתיים שנראים כאילו יצאו מתוך אגדה, היונים ופירורי הלחם. אפשר היה להשקיע קצת בהנזל שלא ייראה כמו דוגמן של פוקס קידס, למרות שהנטייה היא לרחם עליו כי עם שם כזה הוא בחיים לא יתחתן. אחרי שהסקתי שמדובר בהנזל וגרטל תהיתי במשך עוד כמה שניות אם אמנם בדיוק לזה התכוון המשורר (בין היתר כי התמונה עצמה לא הכי איכותית), אבל הג'י פי אס לא הותיר מקום לספק, ומלבד זאת זו לא היתה התבוננות מבולבלת של "וואט דה פאק רצו ממני כאן", אלא התבוננות נוספת לצרכי סידור מוודא של חלקי הפאזל בראש, אחרי שהתמונה הסופית ברורה מלכתחילה. זו גדולתן של מודעות מהסוג הזה, ושלך, עידו, עומדת בזה סבבה לדעתי. עם זאת- בהקשר להערתו של האיש הנחמד מעליי, הייתי מתחשבת שוב בקהל היעד של המודעה. אם אתה רוצה שהיא תדבר לנהגי מוניות למשל- צרכנים לא קטנים של המכשיר הזה- לא בטוח שיבינו, וגם אם יבינו לא יודעת אם זו הדרך הכי נכונה לפנות לבלוטות הקנייה שלהם. לצפונבונים שקונים ג'י פי אס בשביל הפוזה- יכול בהחלט לעבוד. בשורה התחתונה- מודעה מצוינת בעיניי, אבל ספק אם תעבוד בכל מקום.

קולמוס

New member
מי פנוי באלנבי

אחת הבעיות במקצוענו היא ההתנשאות על רב העם. וחבל.

idomymon

New member
קהל היעד שלי ,

לפחות כאשר אני מעלה לפה מודעות, הוא מנהל קריאטיב שיגיד לעצמו איזה בחור מוכשר ושמן אולי אזמין אותו .. (והערך מוסף הוא ביקורת בונה ) כך שמי שאמור להבין מבין תודה בכל מקרה

עידו

אתה יוצא מהדיון הזה עם המסקנה הלא נכונה. היה לך רעיון מסוים, אבל לא הצלחת להוציא אותו ממך החוצה. נשארת ב"פרטי". נתנו לך טיפ טוב על מציאת איקונים יותר ברורים. לדעתי גם הסיפור שעליו אתה עושה טייק-אוף חייב להיות רובו ככולו על נושא החיפוש/הליכה לאיבוד. שני התנאים האלה לא מתקיימים בעמי ותמי. פרינט זו מדיה מהירה וחדה. לאף אחד אין כוח לחידות חמיצר. לצערי גם לא למנהלי קראטיב. אולי עשית משהו יפה. אבל כתבת אותו בכתב סתרים, ושלחת במעטפה בלי בול. תתאמץ קצת יותר על "איך" אתה רוצה להגיד את "מה" שאתה רוצה להגיד.

Noa Angel

New member
זו לא התנשאות, למרות שידעתי שיהיה מי שיגיד

זה באמת מתוך היכרות חיה עם הרבה-הרבה נהגי מוניות: זה לא שהם לא קוראים או משהו. חלילה. אנשים טובים עם ראש על הכתפיים. אבל מהתרשמותי, לא הנזל וגרטל זה מה שיגרום לרובם לקנות, או לפחות להעיף מבט שני. ר"ל- אפשר לעשות מודעות אפקטיביות מזו עבור פלח השוק הזה. משהו שישחק יותר על היוקרה והחדשנות שבגאדג'ט, למשל, כי זה מה שמלהיב אותם כשהם משוויצים במכשיר לנוסעים.

efeinsch

New member
ממש ממש לא

אוקיי, נגיד שהרבה נהגי מוניות רוצים GPS. על כמה אנחנו מדברים? 2000 נהגים מתוך אוכלוסיית נהגי המוניות? 3000? מה עם עוד 600-700 אלף שעלולים לחשוב "וואלה איך בא לי GPS", כמוני לדוגמא? ואני מדבר רק על גברים בגיל המתאים, לא ילדים ולא קשישים מאותגרים. לבד מההתנשאות והצדקנות שלך, את פשוט מפספסת את העיקר בזה שהגדרת את הפרינט ככזה שאמור להיות מכוון לנהגי מוניות, כי אני לא מאמין שהוא צריך להיות. אני לדוגמא ממש פיספסתי אותו (למרות שאשתי חושבת שאני ממש חכם. וגם אמא שלי), לא הבנתי שאלו עמי ותמי, או הנזל וגרטל, או פטמה וסעיד, למרות שאני מכיר את הסיפור ולדעתי רבים מנהגי המוניות יעשו את הקישור בין עמי ותמי לבין "ללכת לאיבוד", אם רק הפרינט יהיה יותר ברור.

emek51

New member
מסכים ולא מסכים

אני מקבל את זה שהעיצוב הגרוע פגם בהבנה לא מקבל שהרעיון של עמי ותמי לא מובן מקבל שEFEINSCH חכם : ) לא מקבל שנהגי מוניות לא יבינו (אחסוך ממכם הומור עליז) בכל מקרה שמח תמיד לשמוע דעות ופידבקים. תודה

למעלה