בפורמט midi

בפורמט midi

שלושה ניגונים. מישו מכיר את זה? Dayagim זה הניגון השני Klezmer Tune הבה נגילה בביצוע מעניין

אדמונד

New member
תודה רבה על הניגונים. הגירסה של

ההבה נגילה באמת מענינת. מומלץ!!! בקשר לשני הניגונים את הראשון זה פעם ראשונה שאני שומע. והשני מוכר קצת אבל אני לא מצליח לזהות. חורף בריא לכווווולם! (ההצלחה היחידה של אהוד ברק זה ה-כווווולם )

הראשון מאוד יפה

מהיכן השיר "דייגים" ? של מי מה כמה ? השיר מאוד יפה, בעיקר חציו הראשון, לאחר מכן הוא נשמע כמו שיר אחר לחלוטין. מעניין מה זה. לגבי השיר השני: לא התלהבתי ממנו כי הוא נשמע די מוכר ושחוק וגם יש בו מעברים בין טונים בצורה קיצונית כך שאני לא מאמין שאיזה חסיד יכל לרקוד לפיו ולשיר אותו (תנאי בסיסי בכל ניגון כליזמר). את הבה נגילה פשוט לא יכולתי לשמוע. שמעתי כבר הרבה ביצועים "גויים" והם מריחים רע, מוזר וביזרי. חוצמזה, הבה נגילה אף פעם לא היה כוס התה שלי אבל זה כבר סיפור אחר (איש ירוק מרחוב ירוק אחר
)

פרטים לגבי השיר הראשון

ביררתי פרטים לגבי השיר הראשון והנה הם: שם השיר הוא "מחול דייגים", והוא שיר עברי ארץ-ישראלי. כתב אותו עמנואל זמיר והלחין גיל אלדמע. אני לא בטוח אם הוא נכנס להגדרה של ניגון כליזמר. החלק השני של הקטע הראשון אכן שיר אחר שעוד לא עליתי על עקבותיו אבל הוא כנראה גם שיר עברי ישן.

גם לי לא נראה

ש"מחול הדייגים" הוא בהגדרת "כליזמר" בכל מקרה תודה יידישיסט על המידע:)) האתר שממנו לקחתי את הניגונים: הנה הוא

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לגבי ה - "דייגים"

מדובר במחרוזת, זיהיתי לפחות שני ניגונים שונים. השיר הראשון היה להיט בשנות החמישים, מתחיל במילים "רוח ים והוד גלים" והוא אכן שיר דייגים. נעימה נוספת אותה זיהיתי היתה פופולרית מאד בריקודי עם. אין שום קשר בין שתי הנעימות ואולי קיימת ברצף גם נעימה שלישית. אגב אשמח לשמוע מה בדיוק ההגדרה של ניגון כליזמר.

למעלה