בפורום הוני אתרים יש וויכוחים על

lizard

New member
בפורום הוני אתרים יש וויכוחים על

איכות שירות וכדומה בנוגע לשרתי איכסון. הם משתמשים במונחים כמו תעבורה של X ג'יגה. איך זה בא לידי ביטוי ברוחב פס של השרת? בהנחה שיש לי שרת שמחובר ברוחב פס של 5 מגה לשניה (נניח) ?

H N 1

New member
זה לא בהכרח בא לידי ביטוי

זה שני נתונים שונים. "רוחב פס" אומר כמה מהר אפשר לגשת אלייך ולהוריד ממך. "כמות תעבורה" אומר כמה העלו אלייך והורידו ממך. האחסון האידאלי היה עם רוחב פס בלתי מוגבל ובלי מדידת תעבורה בכלל
רוב האחסונים היום מודדים לך תעבורה ובמקרים מסויימים (ויש פה חבר פורום שיוכל להעיד) - סוגרים לך את הברז אם עברת את הכמות המוסכמת.

lizard

New member
אוקי, האם יש חישוב כלשהו

על מנת לדעת אם 5 מגה לשניה יכול בכלל לתת שירות של נניח 1 ג'יגה תעבורה לחודש ל40 משתמשים?

Rיקושט

New member
ברור שיש חישובים

אבל זה לא אומר שאני יודע אותם
אני מודד תעבורה עם ntop.

H N 1

New member
לא צריך נוסחה מסובכת...

גם 0.3 מגה לשניה ייתן לך שירות, השאלה כמה מהר... בוא נניח שיש לך רוחב פס של 1 מגה (ולצורך התרגיל נדבר בבייטים). יש לך קובץ בגודל של 1 מגה... ייקח למשתמש אחד שניה להוריד אותו. כמה ייקח לשני משתמשים בו זמנית? וכמה ייקח אותו דבר אבל עם קובץ של 100 מגה? וכל זה כמובן בתאוריה כי ישנם עוד צאוורי בקבוק בדרך למשתמשים...

lizard

New member
אני לא מדבר על חישובי ביצועים

אבל הבנתי את הרעיון. אני צריך לבנות מערכת שתבדוק כמה מגה מידע כל לקוח מעלה ועל פי זה תחסום אותו אם צריך.

Uval

New member
מערכת שתרוץ בWEB SERVER?

השיטה הכי פשוטה זה פשוט לרשום מה כל אחד העלה\הוריד בDB כלשהו (בתקווה שלא "ירמו" אותך בלינקים ישרים), ולעשות חישוב כולל. תפרט עוד, אבל בוא נעבור לפורום הרלוונטי

H N 1

New member
???

אם אנחנו מתכוונים לאותו אחד - הוא באויר כרגע....

למעלה