בע"ח בדירה השכורה

NightElf

New member
בע"ח בדירה השכורה

יש לי כלב קטנטנן וחמוד כמו שאתם יכולים לראות בתמונה
בעיקרון השארתי אותו בבית ההורים, באשדוד, כי שם יש חצר, ועבדתי בעבודה הקודמת מ-7 וחצי בבוקר (שהייתי יוצא לעבודה) עד 7 בערב (שהייתי מגיע לדירה. עכשיו אני עובד בעבודת משמרות, ולדעתי אני אוכל להביא את הכלב לדירה בת"א. השאלה מופנית לכאלה שמגדלים בע"ח (ואני משער\מקווה שיש כאלה בפורום
). איך אתם מסתדרים עם הנושא ביחס לטיולים? כמה פעמים ביום אתם מטיילים עם הכלב? יש לכם עזרה בנושא משותפים? חשבתי למשל לארגן לכלב פינה קטנה וצדדית בבית, וללמד אותו לעשות שם את הצרכים במקרה ונניח אני אתעכב בעבודה, והוא פשוט יהיה חייב לעשות את צרכיו. ובכלל כל טיפ ורעיון\עצה שיש לכם בנושא, יתקבלו בברכה

Benjamin Turner

New member
אני מגדלת שתי כלבות ושני חתולים

(לא מבחירה, כולם אסופיים). הכלבות מטיילות 2-3 פעמים ביום ומסתדרות עם זה יופי. לא נראה לי כל כך הרעיון לארגן לכלב פינה לעשות בה את הצרכים משום שא. כלבים מאוד לא אוהבים לעשות צרכים בשטח המחיה שלהם, ב. הוא עלול להתרגל לעשות שם צרכים כל הזמן וג. זה יסריח. מאוד. לכן, במידה ואתה נעדר מהבית יותר מ-10 שעות ברציפות, עדיף לדעתי שתמצא לו דוגיסיטר, כלומר איזה ילד שיטייל אתו תמורת 10-15 ש"ח לטיול (לחילופין, אולי תוכל לבקש מהשותף שלך עזרה, בהנחה שהוא מסכים לכלב). פחות מזה סביר להניח שהוא יוכל להתאפק. אגב, בדקת שהבלבתית שלך מאשרת? חשבת על זה שתצטרך להתנייד אתו להורים ובחזרה? שקלת להשאיר אותו להוריך ולאמץ כלבלב אחר שזקוק לבית? נ.ב. הכלבלבון שלך מתוק לאללה

NightElf

New member
אז ככה...

בקשר לפינת קקי בבית, התכוונתי שהיא תשמש רק "למקרה חירום" שאני אתעכב, והכלב לא יוכל להתאפק. 10 שעות זה זמן העדרות סביר? כי אני עובד בעבודה עם משמרות של 6 שעות, וכולל ההליכה הלוך ושוב למקום העבודה, יוצא לי 7 שעות נטו. אם זה נכון, אז מבחינת הזמנים של העבודה, לא אמורה להיות בעיה עם הטיולים. בקשר לדוגיסטר, חשבתי על זה, העניין הוא שאני לא יודע אם אני רוצה לתת מפתח של הבית למישהו זר שאני לא מכיר
בעלת הבית שלי מאשרת לי לגדל חיות, כדבריה, חתול, כלב, או מה שאני ארצה, העיקר שאני אשמור על הניקיון, והיא חזרה על זה אפילו כמה פעמים, שלא מפריע לה אם אני אביא כלב או חתולה. בקשר ללהביא אותו מבית ההורים, חשבתי על זה, ולדעתי אחי "ישמח" לעשות את זה, הם (אחי ואמא שלי) לא הכי מתלהבים מהנוכחות של הכלב שלי...
למה לנייד אותו בחזרה? בקשר להשאיר להורים, הוא גם ככה שם כבר שלושה חודשים וחצי, מאז שעברתי, ואני ממש רואה שכשאני מגיע שהוא התגעגע אליי, כי הוא לא רוצה לעזוב אותי, והוא ממש קופץ עליי ונובח בהתרגשות, וכשהוא רואה שאני הולך, הוא ישר עושה פרצוף עצוב כזה
ובכלל, זה כלב שגידלתי מאז שהוא היה גור, אז אני די קשור אליו... מה גם, שאני יודע שהוא לא מקבל טיפול הכי טוב אצל ההורים, אוכל שאני קונה לו, הכלב של אבא שלי (סמויד טיפש
) אוכל הכל, ואז הכלב שלי מקבל שאריות, ואין מה לדבר על מקלחת, סירוק ושאר דברים בסיסיים. לכן אני שוקל להביא אותו, עכשיו שאני עובד קרוב לדירה שאני גר בה, ואני חושב שאני אוכל להסתדר עם טיולים, רק רציתי לדעת איך אחרים חיים עם זה.

Benjamin Turner

New member
סבבה../images/Emo45.gif

בתור מגדל כלב(ים) ותיק אני לא צריכה לומר לך איזה אושר כלב מביא הביתה
תביא אותו, מקסימום אם לא תסתדר יש לו לאן לחזור (ואין סיבה שזה יקרה). 7 שעות-ממש לא בעיה. עד 10 שעות כל כלב שאינו גור ושאין לו בעיות בדרכי השתן או בכליות יכול להתאפק (וכך גם מתאפקים רוב הכלבים של אנשים-עובדים-ללא-ילדים-מספיק-בוגרים, כלומר רוב הכלבים, ובתכלס גם יותר, אבל זה לא מומלץ). אני לא חושבת שתוכל לחנך את הכלב לעשות את צרכיו בפינה אחת בבית, וכאמור, זה ממש לא רעיון טוב לדעתי. אם יקרה מקרה חד פעמי, מקסימום הוא יעשה את צרכיו בבית בלית ברירה, שלא בפינה מסודרת (כמובן שאסור לזה לקרות ביומיום הרגיל, לא בריא מנטלית וגם פיזית). לגבי דוגיסיטר, אתה לא צריך אחד, אבל כשצריך, הטוב ביותר הוא לקחת ילד של השכנים, כך שיהיה לך לאן לבוא אם יש בעיות (ולא מישהו זר לחלוטין). אם זה לא מתאפשר, נראה לי שרצוי להחליף את מנעול הבית למנעול לא ניתן לשכפל את מפתחותיו ולבקש מהדוגיסיטר להחזיר מדי יום את המפתח (למשל לתיבת הדואר). חשבתי על זה לא מעט, היות ובעתיד אצטרך להישאר בבית החולים 24 שעות ברציפות ויותר ואיאלץ להיעזר במישהו, אבל כאמור לך זה לא רלוונטי. שיהיה
, בפרפראזה על דבריו של איזי מפורום סטודנטים,
בבית
בבית נ.ב. כלב=הוצאות שצריך לתקצב (כולל בלתי צפויות, כגון וטרינר חס וחלילה), אבל היות ועד כה מימנת את מזונו אני מניחה שחשבת על זה
נ.נ.ב עם המעבר לתל אביב, מומלץ מאוד לחסן אותו כנגד תולעת הפארק נ.נ.נ.ב כבר אמרתי שהוא מתוק?

kkarinn

New member
לצערי כרגע אין לי כלב...

אבל יהיה לי, ואני קצת מבינה בנושא... 7 שעות זה גבולי, אבל אם אתה מוריד את הכלב שלך ממש לפני שאתה יוצא, ומיד כשאתה חוזר, נראה לי שזה סביר... ובסופשים תפנק אותו קצת עם טיול ארוך יותר... תיקח בחשבון שלכלב יהיה קשה עם המעבר, כי זה מבחינתו להגיע לסביבה חדשה, לריחות חדשים ולא מוכרים, ובעצם, להתחיל הכל מהתחלה, וזה קצת טראומה לכלבים... אז הוא ידרוש (וגם צריך לקבל) יותר יחס, כי גם ככה יש לו כבר קצת חרדת נטישה. ואני מכירה את הפרצופים העצובים כשאתה עוזב, זה פשוט קורע מבפנים... בהצלחה

Benjamin Turner

New member
7 שעות זה ממש לא גבולי לכלב בוגר

את מוזמנת לבדוק עם הוטרינר/מאלף הכלבים הקרוב למקום מגורייך. ובכלל, א. לאור העובדה שרוב האנשים עובדים יותר מ-7 שעות, לא ממש ריאלי לצפות מבעלי הכלבים לטייל אתם פעם ב-7 שעות וב. רוב האנשים מטיילים עם כלבם 3 פעמים ביום, ובהינתן שיש יותר מ21 שעות ביממה... hell (איסטניסים, עצמו עיניים), אני כמעט ולא הולכת לשירותים כשאני מחוץ לבית.

ALY1

New member
../images/Emo140.gifיו, הוא כזה חמוד!!!

אני מתה לכלב אבל מכיוון שאין לי (יש לי רק את השותפה הידועה) אין לי ממש טיפים.

gh231

New member
אני גרה עם כלבלב חביב

אבל המצב אצלי שונה, כי אני לא גרה בעיר כך שהוא מטייל לבד. עד שהוא הכיר את הסביבה טיילתי איתו פעמיים ביום, וזה הספיק. כמו שאמרו כאן- אין שום בעייה אם הוא לא יוצא 10 שעות, אצלי אפילו הוא נשאר פעם 13 ולא קרה כלום. פעם אחת הוא היה צריך כשלא הייתי בבית, והוא עשה באחת הפינות. אין טעם להרגיל אותו לזה- הוא לבד ימצא מקום, והם אפילו בד"כ מתחשבים (לא במיטה וכו'). לגבי שותפים זו שאלה מעניינת, כי אני חושבת לעבור לגור בעיר, עם שותפים, ולדעתי תהייה לי בעיה קלה עם זה. אני מקווה שאמצא שותפים שיסכימו גם לתת יד מדי פעם. אבל מעבר לאושר הגדול יש גם כמה בעיות- הספונטניות נדחקת הצידה- צריך תמיד לחשוב על ה"ילד" בבית שרוצה לצאת ולאכול וכו'.

NightElf

New member
בגדול מבחינת טיולים, נראה לי שפחות

תהיה בעיה, מה גם, שיש לי ידיד טוב שהסכים "לגבות" אותי במקרה חירום. הבעיה היחידה שנותרה לי היא אם אני אסע לביקור באשדוד בבית ההורים, איך אני אנייד אותו או איפה אני אשכן אותו. והקטע שבאמת אין יותר את הספונטניות של לישון אצל חברים, או להשאר באיזה שעות שאני ארצה, לא משנה איפה, כי צריך לדאוג לכלבלב בבית. אני אמשיך לשקול את העניין...

gh231

New member
לנייד אותו להורים בלי אוטו זו בעיה

אתה יכול לבקש ממישהו לשמור עליו- מה שהציעו לך עם הדוגיסיטר או חבר שיהיה מוכן לטייל איתו. אני לקחתי את הכלבלב איתי כי אני מצאתי אותו ולא נעים לי פתאום להפיל אותו על ההורים שלי, אצל ההורים יש חתולה שמסכנת את בריאותו, וחוצמזה, זה הילד שלי, מביא לי הרבה שמחה. הייתי מעלה את בעיית הניקיון- רק היום טיאטתי עוד כלב רק מהשערות שהוא משאיר, אבל הבנתי שאצלך אין בעיה עם ניקיון.

Benjamin Turner

New member
תנייד אותו כמו שאתה מנייד את עצמך

באוטובוס (כמובן שזה לא מאוד נוח, אבל אפשרי).

SPnage

New member
אצלי גם יש כלב

של אחד השותפים, אפילו כלב די גדול, אבל כאחד שהשאיר את הכלבה הקטנה והמתוקה שלו בבית ההורים הייתי מאוד מרוצה מזה
לגבי טיולים וכאלה השותף בעיקרון מטפל בהכל. לפעמים קורה שהוא נתקע ומבקש שנוריד אותו (זה אפילו קרה קצת יותר מידי עד שצעקנו עליו קצת) אבל לי אין בעיה לפעמים לטייל איתו. לנו יש חצר פנימית שנשארת פתוחה אז במקרה חירום תמיד יש לו עץ מוכן ומזומן. חוץ מזה אין מחיר לכלב שקופץ עליך בשמחה כל פעם בכניסה לבית, נכון? ודבר נוסף, אם השותף שלי מצליח לנייד אותו ואת הכלב הגדול שלו כל הדרך מחיפה לאשדוד באוטובוס-רכבת ואולי עוד אוטובוס, אני בטוח שתסתדר עם הבחור הקטן שלך. אם כי אצלינו זה קורה בערך פעם בחודש וכאב ראש לא קטן לשותף, בעיקר כשהרכבות מלאות (אגב לפי השותף שלי זו דרך נהדרת לאסוף טלפונים של בחורות במינימום מאמץ).

איזה מתוקי

אני מההתחלה רציתי להביא חתול לדירה, רצוי שניים כדי שלא יהיה להם משעמם כשאני לא נמצאת, אבל גם זה בעיה עם השותפים וגם ההורים לא הסכימו שאני אקח אף אחד מהחתולים שיש לי בבית (6 חתולים והם לא מוכנים לוותר על אף אחד), וגם שכנעו אותי שחתול לא יהיה הכי מרוצה בדירה קטנה. הסיבה העיקרית שהעדפתי חתול ולא כלב, זה כי עם חתול לא תהיה את הבעיה של הצרכים. אני מקווה שתסתדר עם הכלבלב שלך, אבל אני לא מקנאה בך בימים הגשומים בחורף שתצטרך להוציא אותו לטייל...

למעלה