בעקבות
הדיון שהתפתח כאן לגבי האורגן,ובעקבות ההודעה של ר´ פראזניק שלנו בעניין האורגן ככלי שיכול להפיק אלפי צלילים אולי נרחיב כאן בעניין ואני אספר קצת מהידע שרכשתי בשנים האחרונות על הכלי הזה ששמו יקרא בישראל אורגן. אני אתאר את הדגמים היותר מקצועיים שנועדו להעביר ערב שלם,כלומר אורגן וזמר או אורגן וקלרניטן בלבד. ראשית צריך להבין איך זה בנוי. האורגן המשוכלל של היום הוא מחשב בפני עצמו.זה מתחלק לשני חלקים.הופעה או נגינה עם האורגן החלק השני הוא מערכת הקלטה שקיימת באורגן שנקראת "סיקוונסר". כשרוצים לנגן שיר או ניגון באורגן,ניתן לעשות זאת עם ליווי אוטומטי שמתחלק ל"לופים" שחוזרים על עצמם בלולאה ומשתנים בהתאם לאקורד שמנגנת היד השמאלית. את התפקיד של הליווי האוטומטי מבצע האורגן בשמונה או חמישה ערוצים נפרדים. תופים.בס,שהם הבסיס,ועוד קישוטים ותוספות בעזרת הערוצים הנוספים. ביד ימין מנגנים את המלודיה. ניתן לעשות זאת גם ע"י חיבור של שני צלילים. עליון ותחתון.יש הרבה תוספות מעבר לכך.אפשרות להוסיף הרמוניה שתשתנה בהתאם לאקורדים.אפקטים.ועוד ועוד. ככל שהאורגן יותר משוכלל ומתקדם,ניתן לעשות בו דברים נפלאים
ניתן להקליט שיר לאורגן עצמו לשמור אותו בדיסקט או על האורגן להוסיף עוד ערוצים לערוך מיקס מקצועי,נכון שאין תחליף לתזמורת אמיתית אבל אין כל ספק שלבעלי תקציב נמוך כמוני למשל
זה פתרון מדהים! ניתן לעשות הפקות יפות ומקצועיות.מקלדת טובה ברמה אולפנית,מתחילה בהחל מ6500 ש"ח והגבול בשמיים
לי יש שתיים.שתיהן מקצועיות ומשתרשרות בMIDI למכונת ההקלטה הדיגיטלית שברשותי. כשהתקציב נמוך צריך לעשות הכול לבד.כך שבאולפן שלי אני גם הקלרניטן גם הקלידן גם האקורדיוניסט (אקורדאון אני משתדל לנגן תמיד "חי" ולא משתמש בצלילי האורגן) וגם טכנאי הקלטות, לכן זה גוזל הרבה מאוד זמן.מצד שני יש לזה מעלות. כל ההפקה היא "בצבע" שלי.זה נותן תחושה יותר טובה כי להבין את עצמך זה דבר קל
) כיום הרבה יוצרים עברו להקלטה באולפן ביתי. המחיר הראשוני של הציוד אמנם בשמיים (משהו כמו 45000 ש"ח) זה כולל כלי נגינה, מכונת הקלטה,אפקטים,אקולייזר,קומפרסור לימיטר,DAT,כבלים ושאר ירקות אבל ככה יותר קל להקליט ויותר קל לערוך חזרות וכולי... יש גם כאלה והרבה שמקליטים דרך המחשב עם תוכנה וכרטיס קול מקצועיים.אני משום מה לא מתחבר למחשב כאמצעי להקלטה.ניתן להוריד הרבה מקצבים,סאונדים,לופים וכן הלאה מהאינטרנט.הרוב בחינם ובזה אני משתמש והרבה. לילה טוב
הדיון שהתפתח כאן לגבי האורגן,ובעקבות ההודעה של ר´ פראזניק שלנו בעניין האורגן ככלי שיכול להפיק אלפי צלילים אולי נרחיב כאן בעניין ואני אספר קצת מהידע שרכשתי בשנים האחרונות על הכלי הזה ששמו יקרא בישראל אורגן. אני אתאר את הדגמים היותר מקצועיים שנועדו להעביר ערב שלם,כלומר אורגן וזמר או אורגן וקלרניטן בלבד. ראשית צריך להבין איך זה בנוי. האורגן המשוכלל של היום הוא מחשב בפני עצמו.זה מתחלק לשני חלקים.הופעה או נגינה עם האורגן החלק השני הוא מערכת הקלטה שקיימת באורגן שנקראת "סיקוונסר". כשרוצים לנגן שיר או ניגון באורגן,ניתן לעשות זאת עם ליווי אוטומטי שמתחלק ל"לופים" שחוזרים על עצמם בלולאה ומשתנים בהתאם לאקורד שמנגנת היד השמאלית. את התפקיד של הליווי האוטומטי מבצע האורגן בשמונה או חמישה ערוצים נפרדים. תופים.בס,שהם הבסיס,ועוד קישוטים ותוספות בעזרת הערוצים הנוספים. ביד ימין מנגנים את המלודיה. ניתן לעשות זאת גם ע"י חיבור של שני צלילים. עליון ותחתון.יש הרבה תוספות מעבר לכך.אפשרות להוסיף הרמוניה שתשתנה בהתאם לאקורדים.אפקטים.ועוד ועוד. ככל שהאורגן יותר משוכלל ומתקדם,ניתן לעשות בו דברים נפלאים