בעקבות

בעקבות

הדיון שהתפתח כאן לגבי האורגן,ובעקבות ההודעה של ר´ פראזניק שלנו בעניין האורגן ככלי שיכול להפיק אלפי צלילים אולי נרחיב כאן בעניין ואני אספר קצת מהידע שרכשתי בשנים האחרונות על הכלי הזה ששמו יקרא בישראל אורגן. אני אתאר את הדגמים היותר מקצועיים שנועדו להעביר ערב שלם,כלומר אורגן וזמר או אורגן וקלרניטן בלבד. ראשית צריך להבין איך זה בנוי. האורגן המשוכלל של היום הוא מחשב בפני עצמו.זה מתחלק לשני חלקים.הופעה או נגינה עם האורגן החלק השני הוא מערכת הקלטה שקיימת באורגן שנקראת "סיקוונסר". כשרוצים לנגן שיר או ניגון באורגן,ניתן לעשות זאת עם ליווי אוטומטי שמתחלק ל"לופים" שחוזרים על עצמם בלולאה ומשתנים בהתאם לאקורד שמנגנת היד השמאלית. את התפקיד של הליווי האוטומטי מבצע האורגן בשמונה או חמישה ערוצים נפרדים. תופים.בס,שהם הבסיס,ועוד קישוטים ותוספות בעזרת הערוצים הנוספים. ביד ימין מנגנים את המלודיה. ניתן לעשות זאת גם ע"י חיבור של שני צלילים. עליון ותחתון.יש הרבה תוספות מעבר לכך.אפשרות להוסיף הרמוניה שתשתנה בהתאם לאקורדים.אפקטים.ועוד ועוד. ככל שהאורגן יותר משוכלל ומתקדם,ניתן לעשות בו דברים נפלאים
ניתן להקליט שיר לאורגן עצמו לשמור אותו בדיסקט או על האורגן להוסיף עוד ערוצים לערוך מיקס מקצועי,נכון שאין תחליף לתזמורת אמיתית אבל אין כל ספק שלבעלי תקציב נמוך כמוני למשל
זה פתרון מדהים! ניתן לעשות הפקות יפות ומקצועיות.מקלדת טובה ברמה אולפנית,מתחילה בהחל מ6500 ש"ח והגבול בשמיים
לי יש שתיים.שתיהן מקצועיות ומשתרשרות בMIDI למכונת ההקלטה הדיגיטלית שברשותי. כשהתקציב נמוך צריך לעשות הכול לבד.כך שבאולפן שלי אני גם הקלרניטן גם הקלידן גם האקורדיוניסט (אקורדאון אני משתדל לנגן תמיד "חי" ולא משתמש בצלילי האורגן) וגם טכנאי הקלטות, לכן זה גוזל הרבה מאוד זמן.מצד שני יש לזה מעלות. כל ההפקה היא "בצבע" שלי.זה נותן תחושה יותר טובה כי להבין את עצמך זה דבר קל:)) כיום הרבה יוצרים עברו להקלטה באולפן ביתי. המחיר הראשוני של הציוד אמנם בשמיים (משהו כמו 45000 ש"ח) זה כולל כלי נגינה, מכונת הקלטה,אפקטים,אקולייזר,קומפרסור לימיטר,DAT,כבלים ושאר ירקות אבל ככה יותר קל להקליט ויותר קל לערוך חזרות וכולי... יש גם כאלה והרבה שמקליטים דרך המחשב עם תוכנה וכרטיס קול מקצועיים.אני משום מה לא מתחבר למחשב כאמצעי להקלטה.ניתן להוריד הרבה מקצבים,סאונדים,לופים וכן הלאה מהאינטרנט.הרוב בחינם ובזה אני משתמש והרבה. לילה טוב

פראזניק

New member
ואחרי ככלות הכל...

מאד נהניתי לקרא, איש:))) אחרי ככלות הכל, אני לא אוהב את האורגן בכלל! שום צליל של שום אורגן לא ידמה ולא ישווה לצליל אמיתי של גיטרה, של כינור, או של כל כלי אחר שהאורגן מנסה (בלי הרבה הצלחה) לחקות אותו. איש, תאר לך אלבום ניגוני מירון שינוגן בצליל של קלרינט באורגן, אתה מתאר לעצמך איזו זוועה זו תהיה? המקסימום שאני מוכן לפרגן לאורגן זה האקורדים. לא כלום יותר! :))) אין ולא יהיה כמו כלים מקוריים! האורגן אינו יכול להכניס בניגון "נשמה" כמו שהמנגן האנושי מכניס בניגון. הוא אינו יכול ל´שחק´ ´משחקים´ עדינים יותר כמו שהמנגן האנושי יכול לשחק, בגיטרה או בקלרינט, בכינור או בטרומבון. אין. חיקוי יישאר חיקוי:))))

זה נחון ר´ פראזניק

ואין בינינו מחלוקת
אכן "אלבום ניגוני מירון שינוגן בצליל של קלרינט באורגן" ישמע לא טוב,לכן כפי שכתבתי רצוי לעשות שילוב של שניהם. האורגן ינגן את הליווי (בסים,תופים וכל תפקידים ששייכים לליווי) והקלרינט ינגן את המלודיה.מה שאני עושה זה עוד משהו.אני מנגן בשני ערוצים נפרדים את התפקיד של הקלרינט בקלרינט "חי" מוסיף ערוץ נוסף עם אקורדאון "חי" ומשאיר את נערוץ הרביעי לאורגן שיעשה את עבודת הליווי:))

כל שאוכל להוסיף לשיחה ביניכם

ר´ איש הרוח ור´ פראזניק. צפיתי לפני כמה שנים בטלביזיה, בקונצרט, של הזמרת היהודיה, ברברה סטרייסנד. כאשר הציגה, את התזמורת המלווה אותה, בת שמונה נגנים, התנצלה על השימוש המוגבר, בכלים אלקטרוניים. לו, רציתי להשיג את אותו האפקט, הסבירה, בכלים קונבנציונאליים. הייתי זקוקה, לתזמורת בת למעלה מ 40 (!) נגנים. וההכרח, כידוע, לא יגונה. שבוע טוב, לכם. ושימרו על עצמכם !

פראזניק

New member
בזה, ידידי, אתה כמובן צודק...

אנחנו מדברים על האיכות, וזו, בכל מקרה, מושגת רק ע"י כלים אוטנתיים. אבל ההכרח, כמובן, לא יגונה:))) שבוע טוב:)

מה שזכור לי עוד מאותו מופע

בטלביזיה, הוא כל נשיפה (!) אלקטרוני. דמוי חליל. אך בקצהו היתה קופסה, דמויית מסנן מסיכת האב"כ. על המכשיר הזה התעכבה, ברברה סטרייסנד, במיוחד. הסבירה, שהוא יכול לחקות, את כל כלי הנשיפה הקיימים. מעניין. האם המכשיר נמצא למכירה בחנויות המוסיקה, או פרי פיתוח עצמי, של האיש אשר ניגן בו, והדגים כמה ביצועים.

יש משהו כזה...

וניגנתי גם עליו.צריך להתרגל לזה.זה מכשיר של חברת ימהה שמחובר ל"מודול" ומשם הוא שואב את הצלילים שלו.קצת קשה להתרגל לזה
אבל לאחר כמה ניסיונות זה מתחיל לעבוד. WX5 קוראים לו. לפי צורת הנשיפה של המנגן הוא משנה את ה"פיץ´" של הנגינה. אני מניח שלאחר זמן מה של אימונים ניתן להוציא ממנו משהו.

למעלה