בעקבות תוכנית

סנsדי 19

New member
בעקבות תוכנית

שצפיתי בה אתמול על אשה שנפגעה ברוב גופה בשריפה, היא סיפרה שהיה להם מכשיר חימום חדש מגז, בלילה היא התעוררה מהגז, היא סיפרה שבגלל שהבית היה טעון גז, כשהיא פתחה את החלון פרצה אש מעוצמת האוויר הטעון גז. תמיד אמרו שיש לפתוח חלון כשמריחים ריח גז כדי שהאוויר יתאוורר, אבל לפי הסיפור שראיתי אתמול דווקא פתיחת החלון פוצצה את הגז ופרצה אש. האם יש מצבים שעדיף להשאיר את החלון סגור ובמקום זה ישר לפנות את הבית? האם יש סכנת שריפה בפתיחת חלון כשמריחים גז?

fireman

New member
היות ולא ראיתי את התוכנית

אני לא יודע מה היה שם בדיוק. בעיקרון ההנחיה במקרה של דליפת גז במבנה יש לסגור את ברז הגז הראשי ולאוורר את המבנה כאמור ע"י פתיחת חלונות, במבנים בעלי נפח גדול שרותי הכבאות משתמשים בדוחפי עשן (מעין ונטילטורים גדולים) בכדי לאוורר נפחים גדולים במהירות. אינני יודע מה קורה שם בדירה אבל היתכן שנוצר ניצוץ בגלל פתיחת סורג מתכת וחיכוך בין 2 מתכות גרם לניצוץ, יכול להיות שמישהו אחר בבית הפעיל מכשיר חשמלי או הדליק\כיבה אור, דבר העלול לגרום לניצוץ, יכול להיות שפתיחת החלון הדליקה אור או הפעילה אלמנט חשמלי מסוים, אצלי בבית למשל יש חלון שברגע שפותחים אותו נדלקת מנורה במרפסת, הדבר יכול להגרם מדברים רבים אבל היות ולא שמעתי על המקרה ואינני מעורה בעובדות אינני יכול לתת תגובה יותר טובה מזו. האם המקרה קרה בארץ? באיזה אזור בארץ אם כן? ייתכן שאם המקרה קרה בארץ אולי מי מהחברים מכיר את האירוע אישית

הגז והחלון

תרשה לי או תרשי לי לתקן שני אי דיוקים : הראשון כשיש דליפת גז , לא פותחים חלונות , פותחים דלת ראשית כדי שהגז יצא החוצה לאויר הפתוח , וביחד עם הדלת פותחים חלון כדי שתהיה תנועת אויר שתסייע לגז לצאת החוצה דרך הדלת הראשית . ודבר שני , השרפה לא פרצה כתוצאה מפעולת פתיחת החלון אלא מנצוץ חשמלי שמקורו כנראה ממנוע המקרר שהחל לעבוד . או שמשהו הדליק את האור , פעולה שגרמה להווצרות נצוץ חשמלי שגרם להתלקחות הגז , מה שנחשב פיצוץ קטן שגרם לשרפה בלבד , וללא נזק למבנה .

דליפות גז

ישנן הרבה אפשרויות להווצרות שריפה בעת המצאות גז בחדר. אני חושב שניר באמת צודק כשוא אומר שיכול להיות שבעת שהמקרר לדוג' החל לפעול בלילה , נוצר ניצוץ וכך נוצר פיצוץ נפחי . יכול גם להיות שאכן נוצר ניצוץ בעת פתיחת החלון או שמישהו לא עירני ששהה בבית הדליק את האור והניצוץ הדליק את הגז. קצת לגבי התנהגות בעת דליפת גז-עקרונית ענו לך פה כמעט על כל האפשרויות שקודם צריך לסגור את ברז הגז אם ניתן,אח"כ לאורר את הדירה כמו שניר הסביר ע"י פתיחת הדלת הראשית וחלון מרכזי כדי שכך תנועת האויר תזרום בכיוון אחד ובלחץ מספיק חזק,אם פוחים את כל החלונות יחד לחץ האויר בחדר יהיה נמוך ותווצ סירקולציה של האויר והגז יחד. במקרה וחשים שהדליפה חזקה מדיי-לא להסס,לפנות את הדיקה,להתריע בפני השכנים,להזעיק את הכבאים ולהותיר את הטיפול באירוע להם ולטכנאי גז. מה שהכבאים יעשו זה-דבר ראשון יסגרו את כל ברזי הגז של הבנין,לאחר מכןיפנו את הדיירים מהדירה,ויבצעו סריקות במטרה לאתר את מקור הדליפה. בו בעת , יאוררו את החדר כמו שהוסבר קודם ואם יש הרבה גז באוויר אז יבצעו אורור בעזרת מאוור גדול ( דוחף עשן בשפתנו) , שכמובן הוא יותנע מחוץ לאזור הסכנה . ניתן גם יהיה לבצע התזת מים בריסוס דק כדי להוריד את אחוז הגז בחדר. אבל אני חזר ואומר,אסור להסס לקרוא לכבאים במקרה של דליפה מכיוון שאם יקרה אסון ויווצר פיצוץ,הם יהיו שם ברגע הנכון כדי להגיב בהתאם. מקווה שעזרתי, אגב,זה בן או בת ???

סנsדי 19

New member
אני מאוד

מודה (
) מודה לכם על התגובות וההסברים. זה קרה ברובע היהודי בירושלים בשנת 81' והתוכנית בטלוויזיה ממש זעזעה אותי. הסיפור היה על אשה שהצילה את 3 הילדים שלה ואת סבתה כשכל פעם היא נכנסת לבית ומוציאה אותם אחד אחד. על זה היא שילמה באופן חמור בגופה והתיאור של כל הסבל שהיא עברה היה מזעזע. עוד שאלה: עד כמה שהבנתי עדיף לזחול על ארבע החוצה מהבית כשיש שרפה כדי לנשום כמה שפחות את העשן. אבל האם לא עדיף לרוץ כי זה יקח פחות זמן וגם כי האש מתחילה מלמטה וכך יש פחות מפגש עם האש,לא? ושאלה נוספת: למה לא מנחים את הציבור דרך פרסומות בטלוויזיה (אולי גם ברדיו) מה לעשות בכל מיני מצבים כמו כשיש ריח חזק של גז? האם זה (כרגיל) בעיה של תקציבים?

סנsדי 19

New member
היא גם סיפרה

שהיא ניסתה להתקשר בטלפון לעזרה אבל בגלל שהידיים נפגעו היא לא הצליחה להתקשר. למה בעצם לא להמציא מן כפתור כזה בטלפון או בכלל בבית, שאפשר ללחוץ או להפעיל והמידע ישר מגיע לצוותי חירום בלי לדבר בכלל, תוך שהמידע המתקבל אצל צוותי החירום כבר מכיל בתוכו מידע על מקום הארוע? למשל הודעה מוקלטת, או משהו כזה כמו שיש במידע לווייני שמאתר בשבילך את מקום הרכב?

102lior

New member
תראה

גם אם הדבר היה אפשרי הוא לא היה מתבצע בחיים משום שמדובר פה בפרוייקט בעלות של מיליונים וגם הוא מיותר לחלוטין משום שמקרים מהסוג הזה הם נדירים למדי וגם תמיד בארועים בסדר גודל כזה של פיצוץ בדירה תמיד יהיו כמה אנשים שישימו לב ויזעיקו את כוחות ההצלה

תגובה לליאור

אחי אתה קצת טועה מפני שבוא נאמר שהאירוע מתרחש בשעה 4 לפנות בוקר,אין כלב ברחוב ורק אלוהים יודע מה קורה בתוך הדירה.. אף פעם אי אפשר לדעת מה יקרה ומתי ואני בטוח שאתה יודע את זה , אז לא לוקחים סיכונים. נכון שזה פרוייקט של מיליונים אבל הוא לא צריך לצאת מהתקציב של שירותי הכבאות אלא מהממשלה או משהו כזה....

102lior

New member
......

הדבר האחרון שיש לממשלה שלנו זה עוד כמה מיליונים לבזבז על פרוייקט כזה. ובמחשבה שניה על רעיון הכפתור - אני הייתי כמה פעמים בתפקיד המוקדן וההודעה המוקלטת לא יכולה לספק לך פרטים שאדם יכול לספק לך. ההודעה לא יודעת אם ישנם לכודים בדירה וגם היא יכולה למסור פרט שאם המוקדנית לא שמעה טוב אין לה אפשרות לשאול שוב ולכן אני ממליץ שנשאר עם השיטה הקיימת שהיא הכי טובה ונאלץ לקוות שמקרים כמו שציינת לא יחזרו על עצמם.

התנהגות בעת שריפה

דבר ראשון זה מאוד מזעזע לשמוע על אותה אשה,ממש אמיצה .... אז לגבי המלטות משריפה : אסור בשום פנים ואופן להיות במצב עמידה וביחוד לא להמלט בריצה וזאת מפני שכאמור כל העשן והחום שואפים להגיע למעלה(אנרגיה תרמית -עולה למעלה ) ולמטה בד"כ , אם העשן עוד לא הגיע לשם,יהיה קריר יותר ונקי יותר. אסור לרוץ מפני שכאשר רצים אז דבר ראשון צורכים הרבה יותר חמצן ושאיפות החמצן שנצטרך לקחת יהיו גדולות יותר וכך ישנו סיכוי גדול יותר שנשאף עשן ובכמות גדולה. לכן אנו נזחל על הרצפה לאט ובטוח עד היציאה וחשוב חשוב - ביציאה לסגור כל דלת בה אנו נתקלים כדי שהעשן והחום יתעכבו במקום בו הם נמצאים ולא יתפשטו הלאה. אם לא מצאנו את דלת היציאה מהבית והגענו לחדר מסוים אנו נסגור את הדלת , נשים סמרטוט או בד תחת הדלת , נפתח את החלון ונמתין לכוחות הכיבוי שיחלצו את הלכוד בעזרת סולמות ומנופים שיגיעו עד פתח החלון . לגי ההנחיות לציבור,ענית כבר על השאלה-עניין של תקציבים כמו תמיד... את/ה מוזמן/נת לפנות אליי בכל שאלה....

למעלה