בעקבות רוג'ר

בעקבות רוג'ר ../images/Emo3.gif

זה קצת
כי זה לא קשור למאיר באופן ישיר אבל היה לי דיון מאוד מעמיק בעניין הזה במהלך הסופ"ש וחשבתי שיהיה נחמד להעלות אותו גם כאן
אני אעלה את הסוגיה ואתם תגידו מה אתם חושבים: אמני מוסיקה שמביעים עמדות פוליטיות בצעדים שהם עושים [לא בשירים עצמם כי שם זה לגיטימי שזה יבוא לידי ביטוי] אבל- אמנים שלא מוכנים להופיע במקומות מסויימים/ מדברים בראיונות על עמדותיהבם הפוליטיות/ נוסעים לג'נבה [או לחלופין מסרבים לנסוע לג'נבה
] וכו' זה נראה לכם כמו צעד נכון
משהו שיכול להועיל לקריירה/ להזיק לה/ לא להשפיע עליה וזה בכלל לא משנה
השמיעו קולכם

TEENAGER1

New member
שאלה יפה.

נכון שזה לא חכם מצד האומן לעשות דבר כזה, כי זה יכול לגרום לאנשים להפסיק לשמוע אותו. וזה חבל לדעתי, כי אחרי הכל הם זמרים ולא פוליטיקאים. אבל חשוב לי לציין שאני מאוד מעריכה אנשים שלא חוששים להביע את דעותיהם בפומבי למרות שהם יודעים את ההשלכות של מה שהם עושים. מצידי, אני מעדיפה לא לדעת את הנטיות הפוליטיות של האומנים שאני אוהבת, כי אני יודעת שאולי זה יגרום לי להסתכל עליהם אחרת. אוח, לא אמרתי שום מסקנה בעצם, אבל אני אשלח את ההודעה הזו בכל זאת
יום נעים.

AnGeLiNa JoNsOn

New member
עם כמה שאין לך מסקנה,../images/Emo141.gif

אני ממש מסכימה איתך. אני חושבת שזה חשוב להביע דעה בנושאים שנוגעים לך, להראות אכפתיות, וכל עוד יש להם מקום להביע את העמדה שלהם למען שינוי שהם רוצים שיחול, שיבורכו, באמת. בהרבה מקרים אני מעריכה את העמדות, אבל גם בהרבה אני לא, ואז כמו שמיכל אמרה, באמת חבל שאני אפסיק לשמוע את המוזיקה שלהם בגלל זה... אז זה כזה שנוי במחלוקת
בכלליות אבל אני חושבת שזה חשוב, מעטים האנטישמים בינתיים, ואת רוב שאר הדברים אני מכבדת.

זו עוד שאלה..

האם זה משהו שיכול לגרום לך להפסיק לשמוע את המוסיקה של אמן ספציפי
כי לי [למרות שיש לי דעה ממש ברורה בעניין שאני אביע אותה בהמשך..] זה יכול לגרום מקסימום להמנע מלשמוע/ לקרוא ראיונות איתו.. לא נראה לי שזה אי פעם יגרום לי להפסיק לשמוע את המוסיקה שאני אוהבת
כמו שאמרתי, את עמדתי המנומקת בעניין אני אביע מחר כנראה, אחרי הלימודים
לילה טוב

TEENAGER1

New member
זהו, שאני לא יודעת.. ../images/Emo4.gif

אף פעם לא ממש קרה שאמן שאני אוהבת הביע את דעותיו הפוליטיות בפומבי, אז אני לא יודעת איך הייתי נוהגת במקרה הזה. זה הזכיר לי עכשיו דיון שהיה לנו בכיתה (מגמת מוזיקה) לגבי ואגנר. ריכרד ואגנר (למקרה שמישהו לא יודע) היה מלחין גרמני שהתבטא רבות נגד היהודים והיהדות, הוא כתב מאמר אנטישמי מאוד שנקרא "היהודים במוזיקה" שהמסר הכללי שלו היה שהיהודים מטמאים את המוזיקה ושרובצת עליהם קללה. לא, הוא לא בדיוק היה נאצי (הוא חי הרבה לפני הנאצים) אבל בהחלט "התאים" לגישה שלהם. היה דיון האם אפשר וראוי להשמיע את היצירות שלו בארץ. אז כן, אני הייתי בצד שאמר שאפשר להשמיע את היצירות שלו. מי שלא רוצה, למשל ניצולי שואה שזה יכול להיות להם לא נעים - לא ישמע. ובכל זאת, קשה מאוד להפריד אדם מהמוזיקה שהוא כותב. לכן לא כתבתי בהתחלה שאני אפסיק לשמוע אמן שיביע דעות שנוגדות את דעתי, אלא שאני אסתכל עליו ועל היצירה שלו אחרת. אני שוב חוזרת לדוגמא של ואגנר, הוא דוגמא מצוינת לכך שאי אפשר להפריד בין אמן לבין מה שהוא כותב. המוזיקה שהוא כתב פשוט אלימה, מרגישים את זה. כל עוד אמן לא סתם שר שירים מטומטמים אלא באמת דברים שהוא מתכוון אליהם, אי אפשר "למחוק" דברים שאתה יודע עליו ולא לשמוע אותם במוזיקה שלו. לכן אמרתי שאני מעדיפה לא לדעת

נתת דוגמא קיצונית משהו.. ../images/Emo6.gif

אני חושבת שזה קצת יותר מסובך מ"מי שלא רוצה- שלא ישמע" כי אם הוא ברדיו זה בלתי נמנע
אבל אני לא מדברת על סוגיה כזו.. אני מדברת על.. אממ.. נגיד אריאל זילבר
שהוא הדוגמא הכי "קיצונית" שעולה לי כרגע ויש עוד המון אמנים שמוכנים/ לא מוכנים להופיע במקומות מסויימים כתוצאה מדעותיהם הפוליטיות או הצהירו על עמדותיהם בפומבי בראיונות וכאלה.. לא צריך להגיע עד לואגנר
אבל דיון מעניין
רק אני דנתי בתיכון שלי על פרויד ומחלות הנפש [הקשות מאוד מאוד מאוד] שהיו לו

AnGeLiNa JoNsOn

New member
תכלס, כן.../images/Emo141.gif

אם הן יהיו חריפות, וממש מנוגדות לדעותיי, אני ללא ספק אפסיק לשמוע אותו.

אז ככה.. ../images/Emo9.gif

אני באופן אישי לא אפסיק לשמוע מוסיקה של אמן אם אני אוהבת אותה.. אבל.. אני באמת באמת נגד העניין הזה של להביע עמדות. אני לא חושבת שזה תפקיד של אמן לתקן את העולם או בכלל להשתתף בצעדי מחאה [הופעות מחאתיות או כל דבר מהסוג] ובטח שאני לא חושבת שזה צעד "אמיץ", אני חושבת שזה צעד מטופש [כמובן שאלא אם כן יש מקום להבעת דעה וזה לא נעשה בצורה פרובוקטיבית או משהו, סתם הבעת דעה תוך כד שיחה בנושא..] אני בדעה שאמן צריך לכתוב את החומר של עצמו [כשכאן אין לי שום בעיה שהוא יהיה מחאתי ויכתוב מה שבראש שלו ומה שהוא מרגיש] ולבצע אותו.. לא מעבר לזה. זה מבחינתי באותו אשכול של "חיים פרטיים" שאתם כבר יודעים שמבחינתי זה מחוץ לתחום הציבור בכלל והמעריצים בפרט.. אני חושבת שברגע שאמן מצהיר על דעותיו אז דבר ראשון יש את האנשים שלא עושים את ההפרדה ולא ישמעו אותו יותר למרות שאהבו אותו קודם [במקרה הזה אני לא מאשימה אותם באופן מוחלט כי זו הייתה הבחירה שלו והוא צריך להיות ער לתוצאות שעלולות להגיע..]. מעבר לכך, זה יכול לגרור מצב בו דעותיו הפוליטיות יעניינו את התקשורת יותר מהמוסיקה ואז הלך עליו כי אף אחד לא ידבר איתו על המוסיקה שלו יותר, הוא לא יוכל לקדם אלבומים או הופעות או בכלל את עבודתו והשאלות היחידות שהוא יישאל יהיו בענייני פוליטיקה.. ולאור העובדה שגם ככה התקשורת מוצאת כל דרך אפשרית לדבר על כל דבר בעולם מלבד הדבר שעליו התכנסו לדבר על מנת לייצר סקופים, זה נראה לי כמו לתת לעצמך ירייה ברגל וזה הכי מיותר בעולם. בקיצור, לדעתי זה יכול רק להזיק ולחינם.. אני בעד להשאיר את הפוליטיקה לפוליטיקאים ואת הדעות הפוליטיות לעצמכם או לחלופין לדעת שזה יגרור תוצאות לא בהכרח נעימות

AnGeLiNa JoNsOn

New member
בהשפעת פעולת מהפכות שבניתי,

אני ממש לא מסכימה. לפני שהוא אומן, הוא בן אדם. ואם יש לו מעמד של הפגנת דעות בציבור, שינצל את זה למען אמונותיו.

מעמד של הפגנת דעות בציבור

זה משהו שאת בונה בעצמך לעצמך וזה בדיוק הצעד שאני חושבת שהוא לא נכון לאמנים

למעלה